کاوشهای باستانشناسی نشان میدهد وزنهبرداری و وزنهپرانی در یونان باستان تمرین میشده و این ورزش از نخستین دوره المپیک به سال ۱۸۹۶ جزو رشتههای المپیکی بوده است.
فدراسیون وزنهبرداری ایران با تلاشهای عبدالله نادری در سال ۱۳۱۸ تأسیس شد و فعالیتهای این رشته شکل رسمی به خود گرفت و همواره در میادین مختلف ایرانیها درخشیدهاند.
با اینکه وزنهبرداری در دهههای ۲۰ و ۳۰ وارد لرستان شده اما سال ۱۳۴۰ بهطور رسمی توسط براداران خَلفی فعالیتهای این رشته در استان ما آغاز شد و سید محمد خلفی نخستین ملیپوش لرستانی بود.
لرستان سابقه درخشانی در وزنهبرداری دارد و پولادمردان این دیار در رقابتهای جهانی، آسیایی و تورنمنتهای بینالمللی افتخاراتی کسب کردهاند اما در کسب مدال المپیک ناکام بودهایم و رضا بیرانوند که سابقه قهرمانی جهان را در ردههای سنی مختلف داشته، شانس زیادی برای کسب سهمیه المپیک توکیو و مدال دارد.
در یکی دو سال اخیر که فعالیتهای وزنهبرداری بانوان در ایران بهطور رسمی آغاز شده، لرستانیها حرف اول را در رقابتهای قهرمانی کشور زدهاند و بانوان این دیار با رکوردهای خوب در ردههای سنی مختلف "شماره یک" بودهاند.
سیده الهام حسینی، کاپیتان لرستانی تیم ملی وزنهبرداری بانوان در هفتههای گذشته بهعنوان نخستین بانوی ایرانی در جام نعم سلیمان اوغلو که گزینشی المپیک ۲۰۲۰ نیز بود مدال گرفت و در دسته ۷۶ کیلوگرم سوم شد و تاریخسازی کرد. او میگوید: با اینکه کسب سهیمه المپیک توکیو سخت است اما تمام تلاشش را بکار میگیرد تا نخستین بانوی وزنهبردار ایرانی در المپیک باشد.
هماکنون در ۵ شهرستان خرمآباد، بروجرد، دورود، ازنا و الیگودرز وزنهبرداری فعال است و با توجه به اینکه لرستان قطب این رشته در بخش بانوان و آقایان به حساب میآید اما امکانات معمولی است.
با توجه به شرایط میتوان خوشبین بود که نخستین مدال لرستان در تاریخ المپیک توسط وزنهبرداران کسب شود و امید میرود شرایط برای دو نفری که این شانس را در توکیو دارند به بهترین شکل ممکن فراهم شود.
انتهای پیام
نظرات