• دوشنبه / ۱۱ آذر ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 98091107297
  • خبرنگار : 50220

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد:

اشتغال و مسکن؛ مهمترین دغدغه بزرگترین اقلیت جمعیت کشور

اشتغال و مسکن؛ مهمترین دغدغه بزرگترین اقلیت جمعیت کشور

ایسنا/یزد رئیس اداره بهزیستی شهرستان اردکان با بیان این که معلولان بزرگترین اقلیت جمعیتی جهان محسوب می‌شوند، نامگذاری روزی به عنوان «روز جهانی معلولان» را تلنگری بر وجدان‌های بیدار مبنی بر این که معلولیت از ما دور نیست، خواند و تاکید کرد: معلولین نیز شهروندان این جامعه هستند و باید به نسبت برابر با دیگر شهروندان از امکانات جامعه استفاده کنند.

«حمیدرضا پایدارفر» به مناسبت در آستانه دوازدهم آذرماه «روز جهانی معلولان» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، گفت: هدف از نامگذاری و اختصاص نمادین یک روز به افراد دارای معلولیت، معطوف داشتن اذهان عمومی و آگاه سازی آحاد جامعه نسبت به مسائل مرتبط با معلولان و احیاء حقوق آنهاست و در واقع تلنگری بر وجدان‌های بیدار است که معلولیت از ما دور نیست و هر لحظه به علتی ممکن است، هر یک از شهروندان دچار یکی از انواع معلولیت شوند.

وی با بیان این که معلولان بزرگترین اقلیت جمعیتی جهان محسوب می‌شوند، اظهار کرد: در حال حاضر یک هزار و ۸۰۰ معلول و ۳۵۶ خانوار نیازمند زیر پوشش بهزیستی اردکان هستند که از این تعداد  ۴٨۶ نفر از ۱۱ مرکز روزانه و شبانه‌روزی این شهرستان خدمات مختلف پزشکی، پرستاری و نیز خدمات مختلف توانبخشی شامل فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، بینایی‌سنجی و شنوایی سنجی و همچنین خدمات مشاوره و روانشناسی و مددکاری دریافت می‌کنند.

وی تصریح کرد: در اردکان یک مرکز شبانه‌روزی سالمندان و یک مرکز شبانه‌روزی معلولان ذهنی، چهار مرکز روزانه معلولین ذهنی و جسمی، کودک ناشنوا و کم شنوا، دو کارگاه تولیدی حمایتی معلولان، یک مرکز ویزیت در منزل معلولان جسمی حرکتی و یک مرکز مراقبین، تحت نظارت بهزیستی اردکان به معلولان خدمت رسانی می‌کنند.

پایدارفر با تشریح نامگذاری هفته گرامیداشت افراد دارای معلولیت، گفت: امسال هفته افراد دارای معلولیت از نهم آذرماه با شعار «ارتقاء مشارکت افراد دارای معلولیت برای دستیابی به توسعه فراگیر، عادلانه و پایدار» آغاز شده و تا پانزدهم آذرماه ادامه خواهد داشت.

این مسئول در ادامه اشتغال و مسکن را از جمله مشکلات معلولان شهرستان بیان کرد و افزود: معلولان اردکانی بعضاً حتی با وجود داشتن تحصیلات بالا، بیکار هستند.

وی در این باره افزود: پیگیری جدی اجرای قانون سه درصد استخدامی ویژه معلولین و الزام رعایت مناسب‌سازی معابر و اماکن عمومی از جمله مواردی است که بهزیستی اردکان در دستور کار خود قرار داده است.

رئیس بهزیستی اردکان در مورد قانون سه درصد استخدام معلولان نیز تصریح کرد: براساس این قانون دستگاه‌های عمومی و دولتی موظف هستند که سالیانه سه درصد از سهمیه اشتغال خود را به معلولان اختصاص دهند و دولت نیز در این رابطه موظف شده تا پرداخت حق بیمه سهم کارفرمای کارفرمایانی که معلولان را به کار بگیرند، عهده‌دار شود و پرداخت تسهیلات اعتباری به واحدهای تولیدی، خدماتی، عمرانی و صنفی وکارگاه های تولیدی حمایتی که معلولان را به کار بگیرند، در دستور کار قرار دهد.

وی خاطرنشان کرد: اختصاص حداقل 60 درصد از پست‌های سازمانی تلفنچی دستگاه‌ها و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی به افراد نابینا ، کم بینا و معلولان جسمی و حرکتی و نیز اختصاص حداقل 60 درصد از پست‌های سازمانی متصدی دفتری و ماشین‌نویسی دستگاه‌ها، شرکت‌ها و نهادهای عمومی به معلولان جسمی و حرکتی از جمله مفاد این قانون است و حتی به دستگاه‌های دولتی اجازه داده شده که تا سقف مجوزهای استخدامی سالانه خود افراد نابینا، ناشنوا و معلولان ضایعه نخایی واجد شرایط را راسأ به صورت موردی و بدون برگزاری آزمون استخدامی به کار گیرند.

وی در ادامه با بیان این‌ که طبق آمار بهداشت جهانی حدود 10 درصد از جمعیت جهان به یکی از انواع معلولیت‌ها دچار هستند، افزود: به عبارت دیگر می‌توان گفت معلولان بزرگترین اقلیت جهان هستند که نیاز به حمایت‌های توانبخشی دارند.

این مسئول تأکید کرد: معلولین شهروندان جامعه هستند و باید به اندازه و به نسبت برابر با دیگر شهروندان از امکانات جامعه استفاده کنند و این مهم جز با دسترس‌پذیری و مناسب‌سازی محیط ممکن نخواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بهزیستی به عنوان تنها متولی ساماندهی امور معلولین حداکثر توان خود را در جهت تغییر رویکرد و نگرش به معلول و معلولیت انجام داده که این تلاش‌ها شامل وضع قوانین و مقررات در سطح کلان و جزء برای سهولت حضور معلولین در جامعه و اشتغال آنان، ایجاد مراکز درمانی و فیزیوتراپی و طرح‌های پیشگیری از معلولیت در جهت کاهش معلولیت و جلوگیری از روند افزایش آن، ایجاد مراکز نگهداری و بازتوانی معلولان، تامین فرصت‌های اشتغال و خودکفایی آنان و موارد دیگر است که همه و همه در جهت ورود موفق فرد معلول به جامعه و بازتوانی وی در همه امور اجتماعی و اقتصادی است. 

پایدارفر تصریح کرد: خدمات سازمان بهزیستی به معلولان شامل پرداخت هزینه‌های درمانی، خرید و در اختیار نهادن وسایل کمک توانبخشی، پرداخت مستمری ماهیانه، ارائه خدمات درمانی و توانبخشی، مساعدت در زمینه تامین مسکن معلولان، پیگیری امور اشتغال معلولین چه در ادارات دولتی و ایجاد فرصت‌های شغلی در بخش خصوصی و خود اشتغالی، برگزاری اردوهای تفریحی ورزشی و فرهنگی می‌شود.

رئیس بهزیستی ازدکان در پایان تاکید کرد: سازمان بهزیستی همچنین خدمات پیشگیرانه متعددی از قبیل خدمات مشاوره‌ای پیش از ازدواج، انجام مشاوره ژنتیک، طرح سنجش تنبلی چشم، طرح غربالگری شنوایی نوزادان را به عموم جامعه ارائه می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha