سید مهدی موسوی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: یونسکو برای ثبت آثار تاریخی هر کشور، ۱۰ شاخص دارد و مسجد جامع اصفهان در سال ۱۳۹۱، با احراز شاخصه «تداوم هنر انسانی» توانست نخستین مسجدی باشد که در این فهرست با ارزش ثبت میشود؛ چرا که آثاری از ۱۳ قرن متمادی را در دل خود گنجانده است.
وی ادامه داد: متأسفانه این مسجد برای شهروندان اصفهانی و گردشگران ایرانی هنوز ناشناخته است و افراد بسیاری آن را با مسجد جامع عباسی میدان نقش جهان که در مقابل این بنای دو هزار ساله، قدمتی در حدود ۴۰۰ سال دارد اشتباه میگیرند. طبیعی است که توجه مسئولان شهر به این مسجد میتواند میزان گردشگران داخلی مسجد جامع را بهاندازه گردشگران خارجی آن افزایش دهد.
سرپرست پایگاه میراث جهانی مسجد جامع اصفهان یادآور شد: سه سال پیش، استاندار سابق اصفهان به مسجد جامع اصفهان آمد و ضمن ابزار تأسف از این دیدار دیرهنگام، تلاش کرد تا در هر سفر و حضری از شگفتیهای این مسجد بگوید و دیگران را به دیدن آن تشویق کند.
موسوی افزود: ای کاش این سنت حسنه ادامه پیدا میکرد. ای کاش مسئولان شهر، نسبت به مسجدی که پروفسور پوپ، زیر گنبد تاجالملکِ آن وصیت کرد در اصفهان دفن شود، بیتوجهی نکرده و بازدید از آن را در فهرست برنامههای خود میگنجاندند.
وی تصریح کرد: پس از اینکه یکی از اعضای شورای شهر اصفهان در یکصدمین جلسه شورای شهر اصفهان نسبت به وضعیت مسجد جامع اصفهان ابراز نگرانی کرد، از ایشان دعوت کردم بازدیدی از مسجد داشته باشند اما تاکنون این اتفاق رخ نداده است. اکنون، به این وسیله از تمام اعضای شورای شهر اصفهان صمیمانه دعوت میکنم که یکی از نشستهای خود را در محل این مسجد تاریخی برگزار کنند و از نزدیک دیداری با آن داشته باشند.
انتهی پیام
نظرات