حسین فرکی در گفتوگو با ایسنا درباره حواشی این روزهای کادر فنی تیم ملی فوتبال ایران اظهار کرد: من به عنوان یک مربی شاید خیلی در جریان اخبار و مسائل پیرامون این موضوع نباشم. در این باره قطعا فدراسیون فوتبال بهترین مرجعی است که میتواند اظهار نظر کند و مردم و اهالی فوتبال را از اتفاقات رخ داده آگاه کند اما به هر حال من به عنوان یک مربی و شاید گاهی یک بازیکن به عنوان کسی که در این فوتبال حضور دارد میتواند اظهار نظر کند و نظر خود را بدهد.
او افزود: من فکر میکنم فدراسیون فوتبال بعد از دوره کیروش تلاش زیادی انجام داد تا بتواند روند موفقیتهای تیم ملی را ادامه بدهد. بعد از این که کیروش از فوتبال ایران رفت مدیران فدراسیون فوتبال تلاش کردند مربی در حد کیروش و یا بالاتر از کیروش به فوتبال ایران بیاورند و در نهایت هم مربی در سطح ویلموتس به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران استخدام شد. باید در این باره بدانیم گاهی اوقات وقتی صحبت از مربیان بزرگ و تراز اول میکنیم شاید از نظر ما آنها گزینه مناسبی برای حضور در ایران باشند اما باید ببینیم آیا خود این مربیان هم تمایلی دارند به ایران بیایند چون قاعدتا کار کردن در ایران شرایط خاص خودش را دارد و شاید هر مربی قبول نکند با این شرایط در فوتبال ایران کار کند.
فرکی در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان این که در حال حاضر با توجه به کمبود زمان، برانکو ایوانکوویچ گزینه مناسبی برای تیم ملی است، گفت: من نمیخواهم بگویم بهتر است ویلموتس از فوتبال ایران برود چون در این باره خیلی از مسائل را نمیدانم. او از زمانی که آمد مشکلی نداشت و همه چیز خیلی خوب بود اما با گذشت زمان شرایط کمی تغییر کرد و ما با این مربی بلژیکی در دو بازی حساس نتایج خوبی را نگرفتهایم اما اگر الان شرایط به گونهای باشد که بخواهند مربی دیگری بیاورند قاعدتا به خاطر شناختی که برانکو ایوانکوویچ از فوتبال ایران دارد گزینه مناسبی برای سرمربیگری تیم ملی است. به هر حال بعد از جدایی کیروش فدراسیون تحت اجبار بود که یک مربی خارجی را استخدام کند، از این رو بعد از بررسی گزینههای مختلف توانست قرارداد همکاری را با ویلموتس امضا کند؛ اما الان میبینیم شرایط به گونهای شده که این مربی نتایج خوبی را کسب نکرده است. وقتی میبینیم ویلموتس برای عقد قرارداد با فدراسیون فوتبال ایران تقاضا میکند در سفارت ایران در بلژیک قرارداد امضا شود قطعا به خاطر این است که نگران شرایط کاری خود است و میخواهد ضمانتهای اجرایی از سوی سفارت ایران داده شود. به همین خاطر است که میگویم شاید هر مربی تراز اولی قبول نکند در ایران کار کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا به خاطر شرایط اقتصادی کشور بهتر نیست روی گزینههای ایرانی هم فکر کنیم؟ گفت: این که مربی ایرانی روی نیمکت تیم ملی بنشیند یا همچنان سرمربی خارجی تیم ملی را اداره کند مسالهای است که ما نمیتوانیم درباره آن تصمیم بگیریم و فدراسیون فوتبال باید موضع رسمی خود را در این باره اعلام کند. اما من فکر میکنم مربیان ایرانی هم پتانسیل حضور در نیمکت تیم ملی را دارند چرا که ما با ویلموتس تا به حال نتایج چندان خوبی نگرفتهایم و شاید اگر یک مربی ایرانی بود بهتر از او نتیجه میگرفت. در فوتبال آسیا هم شاهد بودهایم که گاهی مثلا در ژاپن و یا کره از مربیان توانمند داخلیشان استفاده میکردند و گاهی هم به سمت مربیان خارجی میرفتند. ما هم که یک دوره مربی خارجی داشتهایم و تمام نقاط ضعف و قوت را به خوبی فهمیدهایم. الان فکر میکنم مربی ایرانی میتواند تیم ملی را هدایت کند. ما سالها پیش با حشمت مهاجرانی به جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین رفتیم و بعدها هم با حسن حبیبی و همایون شاهرخی در جام ملتهای آسیا حاضر بودیم. اینها مربیان بزرگی هستند. البته الان هم مربیان جوان زیادی در فوتبال ایران تجارب خوبی دارند که میتوانند تیم ملی را هدایت کنند اما در این میان اگر قرار است مربی داخلی هدایت تیم ملی را بر عهده بگیرد باید همه فوتبال ایران از او حمایت کنند تا بدون داشتن حاشیه بتواند با تمرکز بالا به کارش ادامه بدهد. برای حضور مربی ایرانی روی نیمکت تیم ملی قطعا حمایت همه جانبه رسانهها هم لازم است.
او ادامه داد: در دوره کیروش او با فشار زیادی که به فدراسیون میآورد و گاهی باعث اذیت خود و حتی فدراسیون میشد مسوولان فدراسیون فوتبال تحت اجبار قرار میگرفتند که امکانات لازم را به تیم ملی بدهند. حالا هم اگر فدراسیون تصمیم بگیرد مربی ایرانی روی نیمکت تیم ملی بنشیند بهتر است همه امکانات را برای او فراهم کنند تا بتواند کارش را انجام بدهد.
انتهای پیام
نظرات