دکتر رحیم حب نقی رئیس دانشگاه ارومیه امروز یکشنبه در حاشیه افتتاح این مرکز گفت: این مجموعه با همکاری دانشگاه ارومیه و یک شرکت دانش بنیان از ۳ ماه پیش در دانشگاه شکل گرفته و امروز اولین دوره از زعفران آن در مرحله برداشت قرار دارد.
دکتر حب نقی بیان کرد: این نوع کشت در راستای کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب در حوزه دریاچه ارومیه به عنوان یکی از کشتهای جایگزین در این حوزه ، موردتوجه قرار گرفته است.
وی افزود: خرید تضمینی محصول از کشاروزان را هم در فاز توسعهای این محصول در نظر گرفتهایم تا کشاورزان دغدغه فروش را نداشته باشند.
حسین پورعلی رئیس هیات مدیره شرکت دانش بنیان مذکور نیز اظهار کرد: روش کشت ایروپونیک(هواکشت) زغفران، روش جدیدی است که در آن بدون استفاده از آب و خاک، کشت زعفران انجام میشود. در حال حاضر یک سالن به مساحت ۴۰۰ مترمربع برای این طرح درنظر گرفته شده است.
وی در ادامه، محل تهیه پیازهای زعفران را خراسان رضوی و جنوبی دانست و گفت: یک مزرعه پنج هکتاری نیز در جوار گلخانه کشت زعفران ایجاد کردهایم . در سالهای آتی نیز در طرح توسعهای این مرکز، پیاز زعفران را خودمان تولید کنیم.
ظرفیت اسمی این مرکز کشت ۲۰ تُن پیاز زعفران گلخانهای و تولید بیش از ۲۰ کیلوگرم کلاله در هر دوره است و این مجموعه به صورت مستقیم برای ۱۰ نفر و غیرمستقیم ۶۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است.
انتهای پیام
نظرات