• چهارشنبه / ۲۹ آبان ۱۳۹۸ / ۱۵:۱۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 98082919148
  • خبرنگار : 50295

مدیرکل امور حقوقی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اعلام کرد

وجود ۴۳ میلیون کتاب در کتابخانه‌های کشور

وجود ۴۳ میلیون کتاب در کتابخانه‌های کشور

ایسنا/زنجان مدیرکل امور حقوقی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: کتابخانه‌ها باید به باشگاه‌های چند منظوره تبدیل شوند.

محمدهادی زرافشان پیش از ظهر امروز در آیین بزرگداشت روز کتاب و کتابخوانی در رابطه با نقش کتاب و کتابخانه‌ها در جامعه، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین الزامات جامعه این است که کتابخانه‌ها از حالت تکبعدی خارج شده و به باشگاه چند منظوره فرهنگی، اجتماعی و تربیتی تبدیل شوند.

وی تصریح کرد: در کشور بیش از ۴۳ میلیون نسخه کتاب در بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ کتابخانه وجود دارد که یک سری افراد در آن عضو بوده و مطالعه می‌کنند، که اینها هدف اولیه ما هستند ولی هدف اصلی ما نیستند و کفایت نمی‌کند و باید نقش و رسالت اجتماعی کتابخانه‌ها و تاثیرگذاری فرهنگ آنها را مدنظر داشته باشیم و کتابخانه را به یک پایگاه اجتماعی تبدیل کنیم تا با برنامه‌های در نظر گرفته شده مخاطب به کتابخانه جذب شود.

این مسئول افزود: بحث‌هایی هم در زمینه آموزش اعضای کتابخانه‌ها مبتنی بر مهارت‌های کسب و کار داشتیم که افرادی که عضو کتابخانه‌ها می‌شوند در کنار مطالعه، مهارتی نیز بیاموزند که این مهارت در زندگی و اجتماع به آنها کمک کند و این یک عامل در زمینه کاهش بیکاری است.

در ادامه این نشست استاندار زنجان، با اشاره به وقایع اخیر که منجر به اقدام شایسته مردم زنجان شد، اظهار کرد: زنجانی‌ها پیشگام در گستره جمهوری اسلامی شدند و در حقیقت پیشتاز در این موضوع.

فتح‌الله حقیقی تصریح‌ کرد: هیچ‌کس حق ندارد بابت قیمت بنزین، افزایش قیمت کالا و خدمات داشته باشد؛ برای  ماشین‌های سواری و تاکسی‌ها سهمیه در نظر گرفته شده است؛ بنابراین اجناس نباید گران شود. اگر مشکلی هم باشد مردم می‌توانند با شماره ۱۲۴ تماس بگیرند یا به صورت کتبی اعلام کنند؛ حتما اقدامات لازم انجام می‌شود.

وی در ادامه در رابطه با کتاب و اهمیت آن، بیان کرد: هیچ چیزی نمی‌تواند حتی در آینده، جای کتاب را بگیرد و دلیل آن هم این است که هیچ چیزی عمق کتاب را ندارد. سرعت فناوری اطلاعات در دنیا به اندازه‌ای زیاد شده است که نه اجازه می‌دهد شما بدانید که در گذشته چه اتفاقی افتاده و نه آینده را پیش‌بینی می‌کند؛ مگر اینکه فرد دارای برنامه‌ریزی دقیق باشد؛ با این حال باید عنوان کرد سرعت رشد فناوری اطلاعات هم نمی‌تواند جای کتاب را بگیرد.

حقیقی گفت: فرهنگ کتاب خواندن را نه به شکل تئوری بلکه باید در عمل به جوانان منتقل کنیم و این مهم‌تر از گفتن سرانه مطالعه و مقایسه با کشورهای دیگر است؛ همچنین اجرا و بهبود بخشیدن به وضعیت در این حوزه باید موردنظر همه دست‌اندرکاران باشد.

نماینده عالی دولت در استان زنجان تصریح کرد: باید حقیقت کتاب و مطالعه را برای جوانان نهادینه و اعتمادسازی کنیم و همه این تکالیف فقط برعهده کتابدارها است؛ پس، باید خانواده‌ها نیز در این زمینه کمک کنند.

حقیقی خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم پروژه‌ها را در زمینه فرهنگی و کتاب به ثمر برسانیم، همه تلاش‌مان را می‌کنیم.

در ادامه مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان در رابطه با وضعیت کتابخانه‌های استان گفت: استان زنجان ۹۶ باب کتابخانه دارد که شامل ۳۶ باب کتابخانه در روستاها، ۳ باب کتابخانه سیار و مابقی فضاهای دایمی می‌شود.

امیرعلی نیکبخش تصریح‌ کرد: باید تلاش کنیم تا اعضای کتابخانه‌ها را افزایش دهیم که قطعا این امر در افزایش سرانه مطالعه تاثیرگذار خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha