• چهارشنبه / ۲۹ آبان ۱۳۹۸ / ۱۵:۰۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98082919126
  • خبرنگار : 71129

لاوروف: ترکیه برنامه‌ای برای عملیات جدید در شمال سوریه ندارد

لاوروف: ترکیه برنامه‌ای برای عملیات جدید در شمال سوریه ندارد

وزیر خارجه روسیه امروز (چهارشنبه) گفت آنکارا به مسکو این تضمین را داده که برنامه‌ای برای انجام عملیات جدید نظامی در شمال سوریه علی رغم اظهارنظرهای اولیه در این باره ندارد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، آژانس خبری دولتی آناتولی ترکیه روز دوشنبه از قول مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه این کشور گزارش کرد آنکارا در صورتی که منطقه شمال شرق سوریه از وجود تروریست‌ها پاکسازی نشود عملیات جدید نظامی در این منطقه ترتیب می‌دهد.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در کنفرانس خبری با همتای بحرینی خود  در واکنش به این صحبت‌ها گفت: خروج شبه نظامیان کرد در شمال شرق سوریه کامل شده است و دولت ترکیه به مسکو این تضمین را داده که هیچ عملیات جدید نظامی در منطقه صورت نمی‌گیرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه خاطرنشان کرد، خروج نیروهای کرد از شمال سوریه عملا تمام شده اما در برخی مناطق حضور آنها را شاهد هستیم.

لاوروف ادامه داد: ما قبل از هر چیز در چارچوب اجرای یادداشت تفاهم روسیه و ترکیه که شامل خروج یگان‌های کرد با سلاح‌هایشان از 30 کیلومتری مرزهای ترکیه و روسیه است، با نمایندگان کردها "نیروهای دموکراتیک سوریه" مذاکراتی داریم.

وی خاطرنشان کرد، این توافقی است که بشار اسد و رهبران کردها آن را تایید کردند.

لاوروف اشاره کرد، آمریکا در مذاکرات بین کردها و دمشق مشکل تراشی می‌کند. به رغم آمریکایی‌ها ما موضعی کاملا عکس داریم و به این نتیجه رسیده‌ایم که مذاکره بین دمشق و کردها در کنار حل مشکل تضمین حقوق کردها مشکل تضمین منافع امنیتی مشروع جمهوری ترکیه را هم حل می‌کند.

لاوروف همچنین تاکید کرد که روابط روسیه و بحرین شراکتی بر مبنای اعتماد است. او تاکید کرد: ما برای روابط خود با بحرین بسیار ارزش قایلیم. چون این روابط بر اساس اعتماد و شراکت متقابل و بر طبق توافقات به دست آمده بین رهبران دو کشور است. روابط نزدیک بین روسیه و بحرین بین سرویس‌های ویژه درباره مسائل امنیتی و مقابله با تروریسم در حال گسترش است. ما از نزدیک با سازمان ملل و سایر پلتفورم‌های چند جانبه همکاری و تبادل داریم.

لاوروف همچنین تاکید کرد: مذاکرات فرصتی خوب برای تبادل ایده‌ها در طیف‌های مختلف روابط دو جانبه است. ما به ویژه بر ایده‌های دولت بحرین درباره اوضاعی که در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه وجود دارد، تمایل داریم.

وزیر خارجه روسیه اظهار کرد: روسیه طی سال‌های گذشته گام‌هایی را در زمینه امنیت خلیج (فارس) اتخاذ کرده و اگر این گام‌ها امروز از حمایت لازم برخوردار می‌شد امروز تنش را دور کرده بودیم. .

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه تصریح کرد: مسکو گام‌های مطلوبی برای تحریک طرح خود درباره خلیج (فارس) برداشته و آن با هدف کاهش تنش در منطقه بوده است.

وزیر خارجه روسیه همچنین اظهار کرد، مسکو نگران موضع‌گیری آمریکا درباره شهرک‌سازی‌های اسرائیلی در کرانه باختری و موضع جدید آن در قبال شهرک‌سازی‌هاست.

لاوروف ادامه داد: ما مواضع مشترکی با بحرین درباره حل و فصل درگیری‌های عربی و اسرائیلی با توجه به تلاش‌های بازنگری در چارچوب کنونی برای حل مساله دو طرف داریم، طبعا بسیار نگران رخدادهای اخیر هستیم چراکه آمریکا تمام قطعنامه‌های جامعه جهانی و قطعنامه‌های الزام آور شورای امنیت را در زمینه توقف شهرک‌سازی‌های اسرائیل و غیرقانونی بودن وضعیت اراضی تحت اشغال کرانه باختری را نقض کرده است.

وزیر خارجه روسیه اشاره کرد، مسکو به این نتیجه رسیده مذاکرات مستقیم بین اسرائیل و فلسطین با هدف تحقق توازن در منافع به تنهایی قادر به حل این مناقشه طولانی مدت در منطقه است.

وزیر خارجه بحرین نیز ضمن ابراز خرسندی از تلاش‌های کشور روسیه در این زمینه به اهمیت نقش این کشور در منطقه اشاره کرد.

آل خلیفه اظهار کرد: با طرح روسیه درباره امنیت خلیج (فارس) تعامل می‌کنیم و طرح روسیه مهم بود و هیچ کس را کنار نمی‌گذارد از این رو از روسیه در این زمینه حمایت و تشکر می‌کنیم.

وی تصریح کرد: طرح ایران درباره امنیت تنگه هرمز مورد توجه جدی کشورهای عرب حوزه خلیج (فارس) قرار گرفت البته این طرح نیاز به بررسی برخی اشکالات آن دارد.

آل خلیفه افزود: از نقش روسیه در احیای ثبات در سوریه استقبال می‌کنیم و خواهان جنگ در منطقه نبوده بلکه خواهان ثبات برای آن هستیم و دیدگاهی مشترک در این باره داریم و امیدواریم ایران آن را مورد توجه قرار دهد.

وزیر خارجه بحرین همچنین تاکید کرد، شهرک‌سازی‌های موجود در اراضی فلسطینی غیرقانونی هستند.

رئیس دستگاه دیپلماسی بحرین درباره مساله شهرک‌سازی‌ها گفت: موضع ما تغییر نکرده و شهرک‌های موجود غیرقانونی هستند و نباید به هیچ وجه به رسمیت شناخته شوند. هرگونه تعامل با این مواضع از طریق قطعنامه‌های شورای امنیت و طرح‌های صلح عربی باید باشد و این چیزی که ما بر آن تاکید داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha