خورشید گزدرازی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به نفوذکالایایرانی در زندگی مردم عنوان کرد: قطعا با توجه به دستور مقام معظم رهبری در بحث مهم اقتصاد مقاومتی، و تولید کالای ایرانی به عنوان شعار سال نظام، اتاق بازرگانی نیز در این راستا با در نظر گرفتن منویات مقام معظم رهبری کالای ایرانی را به عنوان راه نجات اقتصادی کشور قرار داده و کمک میکند تا این موضوع در جامعه بیشتر ترویج پیدا کند.
وی با تاکید بر اهمیت رونق تولید ادامه داد: در این میان دو مسئله مهم وجود دارد، یکی بحث کیفیت کالای ایرانی که با توجه به بندری و مرزی بودن استان بوشهر که همیشه با انبوه کالاهای وارداتی روبرو بوده است، و بحث دیگر کیفیت در کمیت که موضوع بسیار مهمی است زیرا در خصوص مصرف کالای ایرانی باید ببینیم آیا تولیدات ما نیازمندیهای جامعه را پوشش می دهد.
تعادل میان مصرف کننده و تولید حفظ شود
رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر خاطرنشان کرد: با توجه به قیمت تمام شده کالای ایرانی و تفاوت فاحش آن با کالای خارجی بیشتر اقشار جامعه این نیاز را دیده اند که بتوانند از کالای ایرانی استفاده کنند، منتها در خصوص بعضی از کالاها بحث تولید انبوه مطرح است. برای مثال در مورد برنج ایرانی نیاز است که واردات داشته باشیم تا بتوانیم بازار را پوشش دهیم و باید این کار مدیریت و طراحی شود تا نیازمندیهای حوزه بازار برآورده و تعادل میان مصرف کننده و تولید حفظ شود.
این مسئول با اشاره به برنامه های اتاق بازرگانی بوشهر در راستای ترویج استفاده از کالای ایرانی گفت: با توجه به اینکه اتاق بازرگانی از سهامداران اصلی شرکت نمایشگاه های بین المللی است بر آن شدیم با برگزاری نمایشگاه های تخصصی در طول سال، مانند نمایشگاه بین المللی خرما که اخیرا برگزار شد سهمی در حمایت از تولیدکنندگان داشته باشیم. بر همین اساس نمایشگاهی با عنوان تولید کالای ایرانی و فرآیند تولید به مصرف را برگزار خواهیم کرد تا تولیدکنندگان سطح کشور را در این نمایشگاه گرد هم بیاوریم.
گزدرازی تاکید کرد: چنین نمایشگاه هایی در راستای حمایت و شناسایی کیفیت کالای ایرانی و با هدف ترویج و گسترش مصرف تولیدات داخلی در سطح استان برگزار می شوند و امیدواریم بتوانیم با برگزاری این نمایشگاه در بحث تولید ملی و مصرف کالای ایرانی گام های خوبی برداریم.
استان بوشهر در حوزه صنعت ضعف دارد
وی با اشاره به کالاهای تولید شده در داخل استان اظهار کرد: در بحث کالاهای مصرفی عام، اگر در صنعت استان عسلویه را در نظر نگیریم استان بوشهر در حوزه صنعت ضعف دارد و آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است.
رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر عنوان کرد: در حوزه مواد غذایی و صنایع بیشترین توانمندی استان بوشهر در حوزه آبزی پروری، میگو، پرورش ماهی در قفس، صید و صیادی، نخیلات و گوجه فرنگی خارج از فصل است که جز مزیت ها و ظرفیت های استان ما هستند.
خورشید گزدرازی بیان کرد: استان بوشهر پتانسیل داشتن برندها و کالاهای مهمی را دارد که میتوانند کل کشور و حتی جهان را پوشش دهند. مانند شیرین عسل که در سطح کشور و جهان به عنوان یک برند مطرح است، در استان ما نیز کالا و تولیداتی باشد که در حوزه صادرات و همچنین مصرف داخلی بتواند کل کشور را پوشش دهد. البته در حوزه های مختلف کالاها و تولیدات خوبی داریم اما به شکل مختصر و محدودی که متاسفانه صاحب برند نشده ایم.
سرمایه گذاری ها و حمایت های لازم صورت نگرفته است
این مسئول تصریح کرد: در صنایع دیگر به غیر از صنایع غذایی در شهرک صنعتی و یا منطقه ویژه کالاهایی تولید می شود که هم در حوزه صادرات و هم در مصرف ملی می تواند بازار و نیاز آن را پوشش دهد، اما در بحث مواد غذایی به استثنای چند قلمی که گفته شد خیلی قوی نیستیم و سرمایه گذاری ها و حمایت های لازم صورت نگرفته است.
وی با اشاره به راهکارهای گسترش بیشتر مصرف کالای ایرانی و ترویج تولیدات داخلی گفت: در این حوزه نیاز به فرهنگسازی و بومیسازی داریم که در حال حاضر این نگاه تا حدودی در بازار وجود دارد کما اینکه بخش عمده معاش مردم از طریق دریا و تجارت خارجی است، مثلا همان کالای ته لنجی که شاید خیلی ها به آن کالای قاچاق اطلاق کنند بخش عمده بازار ما را در بر گرفته و بخشی از مایحتاج و نیاز مردم نیز از همین طریق تامین می شود.
گزدرازی عنوان کرد: در شرایط تحریم من از این موضوع استقبال میکنم که بخشی از نیازمندی مردم از طریق کالای ته لنجی تامین شود تا از این طریق یک سری از مایحتاج را به بازار تزریق کرد چون بحث تحریم ها شوخی بردار نیست.
افزایش یا کاهش حامل های انرژی در سفرهها و کسب و کار مردم تاثیر دارد
رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر در پاسخ به تاثیر افزایش قیمت بنزین در معیشت مردم و وضعیت اقتصادی بیان کرد: با توجه به راهکارهای دولت محترم و پوشش هزینه ها، و با توجه به اینکه حامل های انرژی یکی از بحث های بنیادین در هر کشوری است، افزایش و یا کاهش آن می تواند در سفرهها و حتی کسب و کار مردم تاثیر داشته باشد.
این مسئول یادآور شد: امیدواریم افزایش قیمت بنزین تاثیر چندانی نداشته باشد اما من نمی توانم خیلی خوشبین باشم، زیرا بخش عمده نیازمندیها از طریق همین حامل های انرژی تامین می شود و می تواند در حمل و نقل کالا، مسافر و یا حتی حمل هوایی موثر باشد.
وی تاکید کرد: مطمئنا این افزایش ها تاثیر خواهد گذاشت و یک سری از هزینه ها به مردم تحمیل خواهد شد، اما امیدوارم اگر هم قرار است افزایش قیمت حامل های انرژی بر سایر هزینه ها تاثیری داشته باشد به شکل نرمال و طبیعی باشد تا خیلی مردم را تحت فشار قرار ندهد. اما در حال حاضر نیز در امور جاری همچون کرایه تاکسی ها شاهد افزایش قیمت هستیم و به همین صورت در نیازهای عمومی جامعه، کالاها و خدمات موردنیاز نیز تاثیر خواهد گذاشت.
انتهای پیام
نظرات