• جمعه / ۲۴ آبان ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 98082415618
  • خبرنگار : 71624

رئیس مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت عنوان کرد

وجود ۶۳ هزار نمونه ذخیره در شبکه ملی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی به رغم جمعیت 80 میلیونی کشور

وجود ۶۳ هزار نمونه ذخیره در شبکه ملی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی به رغم جمعیت 80 میلیونی  کشور

رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: متاسفانه با وجود جمعیت ۸۰ میلیونی فداکار و متدین و زیرساخت‌ها در شبکه ملی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی فقط ۶۳ هزار نمونه ذخیره داریم.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی شادنوش در همایش روز جهانی خون بند ناف که امروز در پژوهشگاه رویان برگزار شد، درباره پیوند اعضا گفت: فرهنگ‌سازی در پیوند اعضا کمی بیش از یک دهه با کارهای سیستماتیک آغاز شده، ولی امروز باعث افتخار ماست که با بالاترین استانداردهای دنیا در حوزه پیوند عضو فعالیت می‌کنیم. اکنون که با شما صحبت می‌کنم، انتقال هوایی پیوند قلب را در جریان داریم و قلبی زیر سه ساعت از سینه‌ای از استان دیگری خارج می‌شود و در استانی دیگر با فعالیت تیمی بیش از ۱۵۰ نفر به صورت منظم و دقیق در مرکز پیوند قلب تهران در سینه دیگری به تپش خود ادامه می‌دهد. 

شادنوش ادامه داد: با توجه به تاثیرگذاری سلول درمانی به علت برخی عقب‌ماندگی‌ها در زمینه‌های مختلف که اغلب آن‌ها هم به مسئولانی چون من باز می‌گردد ، باید فرهنگ‌سازی انجام شود که شبکه ملی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی ما قوی‌تر از آن چه که هست باشد. باعث تاسف است که بگویم با وجود زیرساخت‌های مهمی که در استان‌های مختلف کشور وجود دارد و با وجود جمعیت ۸۰ میلیونی فداکار و متدین ما فقط ۶۳ هزار نمونه سلولی در شبکه ملی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی وجود دارد در حالی که هزاران نفر در انتظار اهدای سلول به سر می‌برند.

وی افزود: امیدواریم با کاری منسجم و دقیق مجموعه هایی مثل پژوهشگاه رویان که از پیشتازان این عرصه هستند بیش از پیش فعال شوند و در مجموعه های سیاستگذار مثل وزارت بهداشت همه تلاش خود را می‌کنیم که فعالیت مجموعه های علمی را بیش از پیش فراهم کنیم.

شادنوش اظهار کرد: از معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری تشکر می کنیم که با حمایت آن‌ها به زودی مجموعه ده هزار به شبکه اهداکنندگان سلول های بنیادی اضافه خواهد شد. امیدواریم به زودی این مجموعه را به ۱۵۰ هزار نمونه برسانیم.

به گفته‌ رییس مرکز پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت در کشور ما بیش از ۲۴ نوع بیماری صعب‌العلاج و دیردرمان از طریق سلول‌های بنیادی امکان درمان دارند. با توجه به این که خانواده‌ها کوچکتر شدند و محدودیت اهدا از خویشاوند به وجود آمده باید تمرکز ما بر روی اهدا از غیرخویشاوند باشد که سیاست‌گذاری‌ها در این راستا با دقت و توجه در حال انجام است.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha