به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در میان کشورهای عضو بریکس که در این نشست دو روزه حضور داشتند، رهبران روسیه و چین از نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا حمایت میکنند اما به عقیده ژایر بولسونارو، رئیس جمهوری جناح راست برزیل که کشورش میزبان این نشست بود، خوآن گوآیدو رهبر مشروع ونزوئلا به شمار میرود.
رکود اقتصادی و ناآرامیهای سیاسی در ونزوئلا باعث شده تا چهار میلیون آواره این کشور به مناطق مرزی با برزیل و سایر کشورهای همجوار هجوم ببرند که این مساله به یکی از مسائل امنیتی منطقهای در آمریکای لاتین بدل شده است.
وانگ ژیائولونگ، فرستاده ویژه چین در نشست بریکس با اشاره به بیانیه مشترک کشورهای عضو در روز پایانی نشست گفت: ونزوئلا در دستور کار نشست نبود و به آن پرداخته نشد. اگرچه من به مساله ونزوئلا اشاره کردم، اما این مساله از سوی رهبران حاضر در نشست چه در جلسه غیرعلنی و چه در جلسه علنی به بحث گذاشته نشد.
درگیری بین حامیان مادورو و گوآیدو در سفارت ونزوئلا در برزیل هم باعث نشد تا رهبران شرکت کننده در نشست بریکس وضعیت در ونزوئلا را به بحث بگذارند.
حامیان گوآیدو برای ۱۱ ساعت سفارت ونزوئلا در پایتخت برزیل را تصرف کردند تا اینکه دولت این کشور از آنها خواست تا ساختمان سفارت را ترک کرده و آن را به دیپلماتهای وفادار به مادورو تحویل دهند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز روز پنجشنبه گفت، حمله به سفارتخانه ونزوئلا در برزیل یک اقدام تحریکآمیز همزمان با برگزاری نشست بریکس بوده است.
مساله بحران سیاسی در شیلی و بولیوی در بیانیه نهایی نشست بریکس جایی نداشت اما درگیریها در سوریه، یمن، لیبی و سایر نقاط جهان در آن ذکر شد.
انتهای پیام
نظرات