• چهارشنبه / ۲۲ آبان ۱۳۹۸ / ۱۶:۵۱
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 98082214722
  • خبرنگار : 50184

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

آماده‌ایم جهت طراحی رشته‌های جدید به دانشگاه‌ها کمک کنیم

آماده‌ایم جهت طراحی رشته‌های جدید به دانشگاه‌ها کمک کنیم

ایسنا/کرمانشاه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آمادگی داریم به دانشگاه‌ها کمک کنیم تا رشته‌های جدید و متناسب با نیاز روز طراحی کنند.

حجت الاسلام سید سعیدرضا عاملی در نشست تخصصی تبیین سیاست‌ها و راهبردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی که امروز(22 آبان) با حضور مسئولان آموزش عالی استان‌های منطقه پنج وزارت علوم به میزبانی دانشگاه صنعتی کرمانشاه برگزارشد، به رشد علمی کشور در دوران پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: 95 درصد از تولیدات علمی دانشگاه‌های معتبر کشور از جمله دانشگاه شریف، دانشگاه تهران و... مربوط به پس از انقلاب اسلامی است.

وی به پیشرفت‌های حوزه پزشکی کشور هم اشاره کرد و افزود: زمانی که انقلاب شد تنها ۵۵۰۰ پزشک در کشور داشتیم که بخش زیادی هم از آنها هندی یا از دیگر کشورها بودند، اما اکنون سالانه 5700 پزشک تحویل جامعه می‌دهیم که ظرفیت بسیار بزرگی است.

دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی بابیان اینکه در بخش مقالات علمی هم در این سالها رشد قابل توجهی داشته‌ایم، گفت: طبق گزارش پایگاه‌های عملی معتبر دنیا طی 20 سال گذشته تعداد مقالات علمی ایران از هزار مقاله به 51 هزار مقاله افزایش یافته که نشان از رشد 51 برابری دارد.

وی بابیان اینکه گاها انتقاداتی می‌شود مبنی بر اینکه بیشتر مقالات علمی کاربردی ندارند، عنوان کرد: مخالف این صحبت‌ها هستم، چرا که نخبگان ما از طریق همین مقالات مشکلات و مسائل کلانی را در کشور در حوزه‌های مختلف حل کرده‌اند.

عاملی همچنین بر لزوم افزایش تعاملات دانشگاه‌های ایرانی با دانشگاه‌های خارجی و حضور در رقابت‌های علمی جهانی تاکید کرد و گفت: اینکه کشور ما در شرایط کنونی از نظر علم و فناوری رشد قابل توجهی داشته برای این است که ما همیشه خود را در مرز علم و فناوری نگه داشته و از آن دور نشده‌ایم.

وی یادآورشد: جهانگرایی و پیشرفت گرایی دو خصیصه‎ای هستند که در ذات ایرانی‌ها وجود دارد و همین دو خصیصه هم باعث شده تا همواره در مرزهای علم و فناوری خود را نگه داریم و از پیشرفت علمی جهانی عقب نیفتیم.

دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: با وجود اینکه دشمنان ایران هراسی، شیعه هراسی و اسلام هراسی زیادی را در جهان پراکنده‌اند، همواره تعاملات بین المللی خوبی داشته‌ایم.

وی بابیان اینکه دشمنان ایران و اسلام طی سالهای گذشته بازنمایی‌های تندی را از ایرانی‌ها در دنیا داشته‌اند، گفت: مردم غرب به واسطه این بازنمایی‌های تندی که از طریق رسانه‌های آنها علیه ایران وجود دارد، تصویر مثبتی از ما ندارند، اما از آنجایی که ما ایرانی‌ها تعاملات بین المللی خوبی داریم، برای همین همواره دروغ‌های دشمنان برملا می‌شود و این مسئله باعث می‌شود تا مردم غرب دروغ‌های بعدی سردمدارانشان را علیه ما باور نکنند.

عاملی بابیان اینکه یکی دیگر از اهداف بازنمایی‌های منفی علیه ایران توسط دشمن فروریختن ملت ایران از درون است، عنوان کرد: آنها می‌خواهند به مردم ما بقبولانند که چیزی نداریم و کشور بدبختی هستیم، درحالی که خود آنها هم می‌دانند که اینگونه نیست.

وی در ادامه به نقش فناوری‌های نوین در زندگی بشر امروزی اشاره کرد و گفت: فناوری‌های نوین در زندگی انسان امروزی تاجایی پیش رفته‌ که در سبک زندگی، فرهنگ، اوقات فراغت و ... آنها تاثیرگذار است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بابیان اینکه طبق برآوردها تا سال 2025 نزدیک دو میلیارد شغل به واسطه فناوری‌های نوین از بین خواهد رفت، گفت: تاثیر این فناوری‌ها در رشته‌های دانشگاهی نیز باعث شده که از ابتدای انقلاب تاکنون رشته‌های دانشگاهی زیادی در کشور از بین برود.

وی خاطرنشان کرد: براین مبنا، اگر ما مدام روی همان رشته‌های دانشگاهی 40 سال قبل خود تاکید کنیم، هم در بازار دچار مشکل می‌شویم و هم اینکه دیگر این رشته‌ها کارایی ندارند.

عاملی تصریح کرد: باتوجه به اینکه تحولات عظیم در حوزه فناورهای جدید باعث ریزش رشته‌های دانشگاهی زیادی شده، برای همین در شورای عالی انقلاب فرهنگی بدنبال آن هستیم تا به دانشگاه‌ها کمک کنیم تا رشته‌های جدید را طراحی کنند.

وی در ادامه به نقش فناوری‌های نوین در دو فضایی شدن– فیزیکی و مجازی - جامعه هم اشاره کرد و گفت: قطعا درک انسانی که در چنین جامعه‌ای رشد کند سخت خواهد بود و برای این است که نسل جدید و کنونی ما در مقایسه با نسل‌های گذشته، نسلی استقلال گراتر هستند و این خصوصیت انسانی است که  در چنین جامعه دو فضایی رشد می‌کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی استقلال‌گرایی را نشانه انسان‎های نخبه و فرهیخته دانست و گفت: اگر با این نسل خردمندانه سخن بگوییم، سخنان ما را می‌پذیرند و برای همین می‌توانیم با آنها تعامل داشته باشیم.

وی در بخش پایانی سخنان خود خواستار راه‌اندازی شورای هماهنگی نهادهای آموزش عالی در  سطح منطقه پنج کشور شد و گفت: اگر این شورا تشکیل شود می‌تواند به اجرایی شدن دو سند نقشه جامع علمی کشور و سند مهندسی فرهنگی کمک کند.

عاملی همچنین بابیان اینکه در این نشست مسئولان آموزش عالی استان‌های کرمانشاه، کردستان و ایلام بیشتر به بیان مشکلات پرداختند و نه قوت‌ها و مزیت‌هایی که دارند، عنوان کرد: ما ملتی فاخر و دارای پیشینه تاریخی و تمدنی بزرگی هستیم و باید در حد فاخر بودن به خودمان نگاه کنیم، هرچند مشکلاتی نیز داریم، اما این خوب دیدن‌ها است که ما را موفق می کند.

دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد: باید سعی کنیم از این فرهنگ دوری کنیم که تنها مشکلات را ببینیم. باید بیشتر ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و عظمت خود را بگوییم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha