به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در پایان جنگ کره در سال ۱۹۵۳ میلادی، آمریکا و کره جنوبی معاهده دفاع مشترکی امضا کردند که براساس آن هر دو کشور موافقت کردند که اگر دفاع شخصی هر یک از آنها در اقیانوس آرام تهدید شد، به صورت جمعی و مشترک به دفاع از آن بپردازند. این توافق اساس استقرار نیروهای مسلح آمریکا در کره جنوبی بود.
در سال ۱۹۶۶ میلادی این دو کشور توافق وضعیت نیروها (سوفا) را امضا کردند که قوانین مربوط به مدیریت و حفاظت نیروهای آمریکایی مستقر در کره جنوبی را مشخص میکرد.
ماده پنج این توافقنامه میگوید: آمریکا تمامی هزینههای حفظ حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را تقبل خواهد کرد به جز هزینههایی که از سوی سئول تقبل شده که شامل مبلمان و جبران خسارت برای تمامی تاسیسات و حوزههاست.
برای مشخص شدن سهم کره جنوبی از هزینه نیروهای آمریکایی، هر دو کشور از سال ۱۹۹۱، ۱۰ بار توافق اقدامات ویژه را امضا کردند که معمولا هر یک از این توافقات چند ساله بوده است.
براساس آخرین توافقی که در فوریه سال ۲۰۱۹ میلادی به مدت یک سال امضا شد، کره جنوبی توافق کرد تا سهم خود از این هزینهها را به مبلغ ۹۲۷ میلیون دلار برساند؛ مبلغی که حاکی از افزایش ۷۰.۳ میلیون دلاری نسبت به توافق قبلی بوده است.
مذاکرات در خصوص سهم کره جنوبی از هزینهها برای سال آتی میلادی در جریان است.
یکی از اعضای پارلمان کره جنوبی پس از گفتوگوهایش با مقامات ارشد آمریکا گفت: واشنگتن در ابتدا از کره جنوبی خواسته بود تا مبلغ پنج میلیارد دلار به عنوان سهم خود از هزینهها بپزدارد؛ مبلغی که حاکی از یک جهش پنج برابری است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پیشتر فعالیتها و حضور نیروهای آمریکایی در داخل و اطراف کره جنوبی را یک حفاظت پنج میلیارد دلاری توصیف کرده بود.
براساس گزارش وزارت دفاع ملی کره جنوبی، در حال حاضر نزدیک به ۲۸ هزار و ۵۰۰ نیروی آمریکایی در کره جنوبی مستقر هستند.
براساس گزارش مرکز آمار نیروی انسانی وزارت دفاع آمریکا، حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی سومین حضور گسترده نیروهای آمریکایی در خارج از قاره آمریکا پس از ژاپن و آلمان است.
دولت کره جنوبی در دسامبر سال جاری میلادی در یک گزارش دفاعی گفته بود که نیروهای آمریکایی مستقر در کره جنوبی با ۹۰ هواپیمای جنگی، ۴۰ هلیکوپتر جنگی و ۶۰ موشک انداز پاتریوت کار میکنند.
براساس آخرین آمار نیروهای آمریکایی مستقر در کره جنوبی، از این ۲۸ هزار و ۵۰۰ نیرو ۱۹ هزار و ۵۰۰ نیرو متعلق به ارتش ، ۷۸۰۰ نیرو متعلق به نیروی هوایی ، ۳۵۰ نیرو متعلق به نیروی دریایی و ۱۲۰ نیرو متعلق به تفنگداران دریایی آمریکا هستند.
کره جنوبی در توافقات قبلی تشریک هزینهها، تنها هزینه سه بخش را متقبل شده بود و آن شامل هزینه شخصی کارگران کره جنوبی که توسط نیروهای آمریکایی استخدام شدند، هزینه ساخت و ساز نظامی از جمله ساخت تاسیسات در پایگاههای آمریکا و کمکهای مالی نظامی برای خدمات و تجهیزات بود.
وزیر امور خارجه کره جنوبی بدون ارائه جزئیات گفته است که آمریکا در مذاکرات کنونی تلاش میکند کره جنوبی را متقاعد سازد تا هزینه بخشهای دیگر را نیز متقبل شود.
انتهای پیام
نظرات