• چهارشنبه / ۲۲ آبان ۱۳۹۸ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98082214048
  • خبرنگار : 71415

رئیس ستاد مشترک ارتش و وزیر دفاع آمریکا به کره جنوبی می‌روند

رئیس ستاد مشترک ارتش و وزیر دفاع آمریکا به کره جنوبی می‌روند

مقامهای ارشد دفاعی آمریکا با دستور کار رسیدگی به تنشها میان سئول و توکیو و طرح یک درخواست پنج میلیارد دلاری دولت آمریکا برای تامین هزینه استقرار نظامیانش در کره جنوبی، امروز و فردا به این کشور سفر می‌کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، تاکید دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بر این که کره جنوبی سهم بیشتری از هزینه‌های حضور نظامی آمریکا در خاک خود را متقبل شود چالشی را برای ائتلاف امنیتی دو کشور به وجود آورده است.

ترامپ ایده خارج ساختن نظامیان آمریکایی از شبه‌جزیره کره را نیز مطرح کرده است.

یک قانونگذار کره جنوبی چند روز پیش گفت، مقامهای آمریکایی خواستار پرداخت هزینه سالانه پنج میلیارد دلار از سوی کره جنوبی برای حضور نظامی آمریکا در این کشور شده‌اند و این مبلغ بیش از پنج برابر بیشتر از مبلغ مورد توافق سئول برای پرداخت در سال جاری میلادی از بابت استقرار 28500 نظامی آمریکایی است.

مقامهای آمریکایی هنوز به صورت علنی این مبلغ را تایید نکرده‌اند اما ترامپ پیشتر گفته‌ است که حضور نظامی آمریکا در داخل و اطراف کره جنوبی "پنج میلیارد دلار ارزش دارد".

ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام کرده، مردم آمریکا خواهان توضیح این مساله هستند که چرا کشورهای "بسیار پولدار و ثروتمند" کره جنوبی و ژاپن نمی‌توانند از خودشان دفاع کنند و چرا سربازان آمریکایی در آنجا مستقر هستند.

میلی که این اظهارات را در جریان گفتگو با خبرنگاران در مسیر عزیمت به توکیو در روز یکشنبه مطرح کرده بود، قرار است امروز (چهارشنبه) به منظور شرکت در نشست سالانه کمیته نظامی وارد سئول شود.

همچنین مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا نیز فردا به هدف شرکت در یک نشست رایزنی امنیتی با جئونگ کیه‌ئونگ دو، وزیر دفاع کره جنوبی به این کشور سفر کند.

رندال شریور، دستیار وزیر دفاع آمریکا و مشاور ارشد اسپر در حوزه سیاستگذاری آسیا اظهار کرد، این وزیر دفاع آمریکا به دنبال مذاکره بر سر مساله شراکت در بار هزینه‌ها و مسئولیتها نیست و این کار به عهده دیپلماتهاست بلکه او به دنبال تاکید بر منافع آمریکا است.

شریور به گروه کوچکی از خبرنگاران در آستانه این سفر گفت: آنها باید داشتن سهم بزرگتری از بار مسئولیتها را قبول کنند همانطور که رئیس جمهور آمریکا خواستار چنین کاری نه فقط از جانب سئول بلکه از جانب دیگر کشورها در سطح جهان شده است.

با این حال قانونگذاران کره جنوبی درخواستهای آمریکا در این زمینه را "غیرقابل قبول و مایوس‌کننده" خوانده‌اند.

برخی گروه‌های ترقی‌خواه در کره جنوبی نیز خواستار یک تغییر بنیادین در ائتلاف 70 ساله کشورشان با آمریکا از جمله با خروج کامل نظامیان آمریکایی از کشورشان و یا کاهش چشمگیر تعداد آنها شده‌اند.

یک نظرسنجی انجام شده از سوی انستیتوی اتحاد ملی کره وابسته به دولت کره جنوبی که نتایجش چند روز پیش منتشر شد نشان داد، 96 درصد مردم این کشور مخالف پرداخت پولهای بیشتر از جانب سئول برای حضور نظامی آمریکا هستند.

همچنین انتظار می‌رود که اسپر و میلی در سفر به کره جنوبی فشارها را برای وادار کردن این کشور به صرف نظر از تصمیمش برای پایان دادن به یک توافق اشتراک اطلاعات با ژاپن در پی تشدید اختلافات تجاری و دیپلماتیک بین دو کشور، افزایش دهند.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه کره جنوبی تاکید کرد، سئول متمایل به تجدید نظر در این تصمیمش در صورتی که ژاپن از قوانین و تدابیر تجاری نامناسب خود دست بردارد، است.

مارک اسپر همچنین در سفر به کره جنوبی قرار است با این کشور بر سر مساله دفاع مشترک در برابر کره شمالی نیز رایزنی داشته باشد.

اسپر که در تور سفرهایش به آسیا به سر میبرد انتظار می‌رود که در ادامه این سفرهایش به دیدار ژنرال وی فنگهه، وزیر دفاع چین در شهر بانکوک، پایتخت تایلند برود. این اولین ارتباط مستقیم آنها به غیر از گفتگویی که در تاریخ پنجم نوامبر با ویدیو کنفرانس داشتند، محسوب می‌شود.

وزیر دفاع آمریکا در ادامه این سفرش به ویتنام و فیلیپین هم خواهد رفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha