«سمیه قاسمی» دانشیار و مدیر گروه آموزشی احیا و مدیریت مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد در این خصوص گفت: این طرح با هدف کارآفرینی برای دانشجویان رشته کشاورزی و در قالب پایاننامه کارشناسی ارشد در سیستمهای کشت بدون خاک صورت گرفت است .
وی افزود: امروزه به دلیل افزایش تقاضا و محدودیت اراضی از تکنیکهای جدید کشت برای تولید این گیاه دارویی استفاده میشود که یکی از آنها کشت هیدروپونیک و آیروپونیک است.
قاسمی ادامه داد: به توجه به وارداتی بودن و قیمت بالای بسترهای سیستم هیدروپونیک، در این پژوهش از مواد عالی مختلف جهت جایگزین کردن با بسترهای کشت وارداتی استفاده و در سالنی به مساحت ۷۵ مترمربع در دو ردیف قفسه چهار طبقه کشت شده است.
وی در مورد مزایای این طرح، گفت: در این نوع کشت، زعفران در محیط بدون خاک، گلهایی شاداب و خوشبو به ثمر میرساند و به وسعت زیادی احتیاج ندارد و همچنین در فرصت یک تا دو ماهه به نتیجه می رسد.
به گفتهی این دانشیار دانشگاه یزد، از دیگر مزایای این کشت، افزایش تراکم در واحد سطح، مدیریت تغذیه و شرایط محیطی، برداشت آسان محصول و کاهش نیروی انسانی نسبت به کشتهای خاکی است.
انتهای پیام
نظرات