• سه‌شنبه / ۲۱ آبان ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98082113242
  • خبرنگار : 71589

توقف رشد تومور با یک داروی مهار کننده گلوتامین

توقف رشد تومور با یک داروی مهار کننده گلوتامین

ترکیبی که توسط محققان موسسه "جان هاپکینز" ابداع شده است و متابولیسم گلوتامین را مهار می‌کند، می‌تواند رشد تومور را کند کرده و ریزمحیط تومور را تغییر داده و تولید سلول‌های T ضد تومور با دوام و بسیار فعال را ترویج می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، محققان موسسه جان هاپکینز یک دارو که یک نسخه فرآوری شده از آنتاگونیست گلوتامین DON است را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند که به طور فعال در تومور سرطانی کاربردی باشد.

دکتر "جاناتان پاول" دانشیار موسسه ایمونوتراپی سرطان جان هاپکینز و همکارانش با توجه به نقش حیاتی گلوتامین در تقویت متابولیسم لازم برای رشد تومورهای سرطانی گفتند: از لحاظ نظری این ترکیب می‌تواند در طیف گسترده‌ای از انواع سرطان استفاده شود.

مطالعه آنها که در مجله Science منتشر شده است، تفاوت‌های شگفت آوری در مسیرهای متابولیک سلول‌های سرطانی و سلول‌های T مؤثر نشان داد.

پاول می‌گوید این دارو می‌تواند به عنوان یک "ایست بازرسی متابولیک" در معالجه سرطان مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: با هدف قرار دادن متابولیسم گلوتامین، ما نه تنها قادر به مهار رشد تومور و تغییر ریزمحیط آن شدیم، بلکه سلول‌های T را به شکلی تغییر دادیم که ایمونوتراپی سرطان را به طور قابل توجهی افزایش دادیم.

وی ادامه داد: اگرچه متابولیسم گلوتامین یکی از اجزای کلیه سلول‌های بدن است، اما پروتئین DON سلول‌های تومور را به صورت انتخابی هدف قرار می‌دهد، زیرا آنها برای گلوتامین شکننده ترین هستند. آنچه در معالجه متابولیک بروز می‌کند و برای من به همین دلیل بسیار هیجان انگیز است این است که درمانی مانند درمان ما انتخابی عمل می‌کند و به طور ترجیحی روی سلول‌هایی که بیشترین مشکل را دارند تأثیر می‌گذارد.

پاول و همکارانش این دارو را با نام تجاری "JHU083" در مدل‌های موش دارای سرطان روده بزرگ، لنفوم و ملانوم مورد آزمایش قرار دادند.

پاول می‌گوید: در ابتدا فکر ما این بود که اگر بتوانیم متابولیسم تومور را هدف قرار دهیم، می‌توانیم به دو هدف برسیم. اول رشد آهسته تومور و دوم تغییر دادن ریزمحیط تومور.

این تیم تحقیق نشان داد که درمان با "JHU083" در موش‌ها منجر به کاهش معنی داری در رشد تومور و بهبود بقا در بسیاری از مدل‌های مختلف سرطان با متابولیسم سلول تومور و اثرات آن بر ریزمحیط تومور شد.

در تعدادی از موش‌ها، درمان با "JHU083" به تنهایی منجر به درمان شد. این روش درمانی به دلیل تشدید پاسخ متابولیسم طبیعی بر ضد تومور باعث تسهیل این درمان می‌شود و درمان را ماندگار می‌کند. بدین معنی که وقتی محققان این موش‌های پاک شده از سرطان را به تومورهای جدید آلوده کردند، دریافتند که تقریباً بدن همه موش‌ها تومور جدید را رد می‌کند. این نشان می‌دهد که درمان "JHU083" حافظه ایمنی قدرتمندی را برای تشخیص و حمله به سرطان جدید ایجاد کرده است.

پاول گفت: ما دریافتیم که "JHU083" تأثیر بسیار مثبت و مستقیمی بر روی سلول‌های ایمنی بدن دارد و حالا باید علت آن را بررسی کنیم.

پس از تجزیه و تحلیل و مقایسه بیان ژن در سلول‌های تومور تحت درمان و نوعی سلول ایمنی به نام سلول‌های T موثر، پاول و همکارانش به تفاوت در بیان ژن مربوط به متابولیسم رسیدند که به آنها اجازه می‌داد حدس بزنند که چگونه سلول T خود را در مقابله با تومور آماده می‌کند.

آنها برخی از شباهت‌ها را پیدا کردند، اما برنامه‌ریزی متابولیک سلول‌های تومور و سلول‌های ایمنی T مؤثر کاملاً متفاوت بود و محققان از این تفاوت‌ها با داروی مسدود کننده گلوتامین سوءاستفاده می‌کنند.

این تفاوت‌ها به سلول‌های T موثر اجازه می‌دهد با تولید سلول‌های T با دوام و بسیار مؤثر و فعال در نفوذ به تومور واکنش دهند.

پاول خاطرنشان کرد: با مسدود کردن متابولیسم گلوتامین، ما این سلول‌ها را ماندگارتر و فعال‌تر کردیم.

این گروه همچنین نشان داد که درمان تومورها با "JHU083" باعث افزایش کارآیی سلول درمانی می‌شود. سلول درمانی نوعی از درمان سیستم ایمنی است که در آن سلول‌های T ایمنی بدن قبل از اینکه به بیماران تزریق شود، برای تقویت پاسخ ایمنی در برابر سرطان در آزمایشگاه جمع آوری و به تعداد زیادی کشت می‌شود.

این یافته ها نشان می‌دهد که این رویکرد جدید ممکن است برای تقویت یک نوع امیدوارکننده از سلول‌های ایمنی جدید به نام "CAR-T" مورد استفاده قرار گیرد.

در مطالعات بعدی پاول و همکارانش می‌خواهند چگونگی ترکیب "JHU083" با انواع مختلف سیستم ایمنی درمانی را بررسی کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha