هاشم علایی در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: در راستای اصل 44 قانون اساسی و در حمایت از بخش خصوصی و خروج از تصدیگری هم اکنون اداره کل استاندارد استان با 28 آزمایشگاه همکار در ارتباط بوده و امورات خود را از طریق آنها انجام میدهد.
وی خاطرنشان کرد: اداره کل استاندارد استان اردبیل در خروج از تصدیگری و واگذاری فعالیتها به بخش خصوصی جزو استانهای برتر محسوب میشود و با توجه به اینکه در حوزه عسل نیز اردبیل قطب تولید این محصول است ضرورت راهاندازی آزمایشگاه تخصصی عسل با همکاری دانشگاه محقق اردبیلی بیش از گذشته احساس میشد.
مدیر کل استاندارد استان اردبیل افزود: پیش از این اعطای استاندارد به عسل صنعتی اجباری بوده اما در دو سال اخیر این امر به استاندارد تشویقی تبدیل شده ولی همچنان روی استاندارد و ارتقای کیفی این محصول به عنوان برند استان اردبیل حساس بوده و دقت بیشتری داریم.
علایی بیان کرد: پیش از این دو آزمایشگاه در حوزه عسل فعال بوده و آزمایشگاه سوم نیز با همکاری دانشگاه محقق اردبیلی به شکل مجهز افتتاح میشود که تمام اقدامات این کار نیز به انجام رسیده است.
وی ادامه داد: با همکاری رئیس دانشگاه محقق اردبیلی و شکلگیری کمیته فنی در این دانشگاه آزمایشگاه عسل فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و با دریافت استانداردهای مورد نظر در عرضه این محصول و صادرات آن مشکلات و موانع احتمالی رفع خواهد شد.
مدیر کل استاندارد استان اردبیل گفت: علاوه بر عسل ما در بخش صنایع غذایی، مصالح ساختمانی، رنگ و رزین و ... آزمایشگاه مجهزی را داریم به طوری که هم اکنون با اشتغالزایی 130 نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی شاهد فعالیت 28 آزمایشگاه همکار در حوزه استاندارد هستیم.
صدور نشان استاندارد در کمترین زمان برای تولیدکنندگان
علایی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در سال رونق تولید و براساس فرمایشات مقام معظم رهبری از اول سال کمیتهای برنامههای عملیاتی در این حوزه را پیگیری میکند تا بر مبنای اهداف سازمان استاندارد برنامهریزی دقیقی را در حمایت از تولید و واحدهای صنعتی انجام دهیم که مهمترین امر تسهیل در صدور مجوزها در بهرهمندی صاحبان این واحدها از نشان استاندارد است.
وی تصریح کرد: در کنار تسریع در روند کارها و صدور مجوزها تلاش میکنیم تا به محض ترخیص ماشینآلات استاندارد آنها را به سرعت مورد تائید قرار داده و به سرعت گرفتن چرخه تولید نیز کمک کنیم.
مدیر کل استاندارد استان اردبیل نمونه این اقدام عملیاتی را صدور مجوزهای قانونی برای تجهیزات و دستگاههای جدید خریداری شده برای خط تولید کشت و صنعت مغان در کمتر از هفت ساعت اعلام و اظهار کرد: در استان اردبیل 370 واحد صنعتی تحت پوشش استاندارد هستند که بیشترین این واحدها مربوط به مصالح ساختمانی، صنایع غذایی و سلولزی بوده است.
علایی بیان کرد: در این واحدها بیش از 650 محصول و فرآورده تولید میشود که مشمول استانداردهای اجباری هستند که از واحدهای موفق میتوان مجموعه آبهای درمانی را نام برد که اردبیل را به قطب تولید این محصول تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: براساس رویکرد حمایتی استاندار اردبیل از واحدهای تولیدی سعی داریم به صورت مرتب از واحدهای تولیدی بازدید و روند تولید آنها را مورد ارزیابی قرار دهیم تا مشکلات و گره احتمالی آنها گشوده شود.
مدیر کل استاندارد استان اردبیل خاطرنشان کرد: در واحدهای تولیدی استان به هیچ عنوان اجازه
نمیدهیم کیفیت فدای برخی مولفههای دیگر شود بلکه با حمایت بخش خصوصی و همراهی مدیران دستگاههای اجرایی و بانکها خود واحدها نیز نسبت به برندسازی محصولات خود و توانافزایی آنها دقت نظر دارند.
علایی از نشان استاندارد به عنوان کف توجه به کیفیت و مطلوبیت تولید یاد کرد و افزود: محصولاتی در بازار امکان رقابت پیدا میکنند که در کنار تولید انبوه کیفیت آنها به اشکال مختلف مورد توجه قرار گیرد.
مجتمعها و پاساژها به دریافت گواهی استاندارد آسانسور اهتمام داشته باشند
مدیر کل استاندارد استان اردبیل در مورد استاندارد آسانسور و حساسیت این موضوع به ویژه در مجتمعهای تجاری، مسکونی و خدماتی بیان کرد: هشت شرکت بازرسی در این زمینه فعالیت دارند و تلاششان بر این است تا فعالیت آسانسورها را به صورت دورهای و دقیق رصد کرده و پایش کنند.
علایی گفت: ما انتظار داریم شهرداریها بدون اخذ گواهی استاندارد آسانسورها پایان کار ساختمان را صادر نکنند چرا که هرگونه ایراد و اشکال در این زمینه آسیبهای جدی را به همراه دارد.
وی این گواهیها را یک ساله و مورد تائید شرکت بازرسی اعلام کرد و افزود: ما بیشترین همکاری را با مجموعه قضایی استان به ویژه رئیس دستگاه رئیس دستگاه قضا در استان داریم تا همه شهرداریها ملزم به رعایت قوانین و مقررات باشند.
مدیر کل استاندارد استان اردبیل هزینه بازرسی ادواری سالانه را 300 هزار تومان اعلام کرد و گفت: با پرداخت این مبلغ گواهی بازرسی ادواری صادر میشود و هزینههای جانبی دیگر نظیر تعمیرات و تعویض قطعات به هیچ عنوان مربوط به این بازرسیها نیست.
علایی ادامه داد: با نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت برای شرکتهای نصاب مجوز فعالیت صادر شده تا در بخش طراحی و مونتاژ و نصب آسانسور فعالیت کنند که سازمان صمت نظارت دقیق بر آنها و فعالیتشان دارد.
وی به استاندارد بودن بخاریهای مورد استفاده در مدارس اشاره و اظهار کرد: با تاکید اداره کل استاندارد مدیران مدارس موظف هستند تا نسبت به خرید و نصب بخاریهای استاندارد اقدام کرده و اجازه استفاده از بخاریهای غیراستاندارد را در فصل سرما ندهند.
انتهای پیام
نظرات