• چهارشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1403101913976
  • خبرنگار : 30058

یک فعال فرهنگی و اجتماعی

نتیجه عینی وفاق، عدالت اجتماعی است

نتیجه عینی وفاق، عدالت اجتماعی است

ایسنا/اردبیل یک فعال فرهنگی و اجتماعی گفت: اگر پیش‌شرط‌های وفاق به درستی برقرار شود که اصول مهم آن صداقت، عدم تعارض منافع، اعتماد اجتماعی، جلوگیری از نفع شخصی و عدم سهم‌خواهی و رانت است، همه آحاد مردم و جریانها از تمامی مواهب کشور بطور یکسان برخوردار شده و نتیجه عینی آن عدالت اجتماعی می‌شود.

محمد انوار در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه جریان‌های سیاسی و اجتماعی به عنوان بخشی از جامعه مرجع می‌توانند نقش برجسته‌ای داشته باشند، گفت: البته لازمه آن صداقت خودشان و اجرای عملی وفاق در بین افراد خود با جریان‌های موافق و همسو و در درجه نهایی با جریان‌هایی که تضاد سلیقه دارند حول محور ایران، قانون اساسی و پیشرفت و رشد کشور و آسودگی و رفاه مردم می‌باشد.

وی با بیان اینکه تاثیر متقابل وفاق و عدالت کاملا امکان‌پذیر و عملی است، افزود: اگر پیش‌شرط‌های وفاق به درستی برقرار شود که اصول مهم آن صداقت، عدم تعارض منافع، اعتماد اجتماعی، جلوگیری از نفع شخصی و عدم سهم‌خواهی و رانت است، همه آحاد مردم و جریان‌ها از تمامی مواهب کشور بطور یکسان برخوردار شده و نتیجه عینی آن عدالت اجتماعی می‌شود.

انوار با بیان اینکه برای رسیدن به وفاق ملی، سیاستگذاری‌ها باید کاملا بر اساس عدم تعارض منافع، عدم سهم‌خواهی و عدم تبعیض در انواع مختلف آن نظیر تمکن مالی و سیاسی، نفوذ، جنسیتی، قومی و قبیله‌ای و نژاد و غیره باشد، تصریح کرد: وقتی که از اصول راستین دین مبین اسلام که مصداق آن«انّ اکرمکم عندالله اتقاکم» است یعنی برترین شما نزد خداوند باتقواترین شماست، پس چه از دیدگاه مذهبی، چه از دیدگاه ملی و چه از دیدگاه اصول اخلاقی و انسانی هیچ تفاوتی نباید بین افراد، جنسیت‌ها، قومیت‌ها، غنی و فقیر و هر گونه تفکیک فردی باشد، به جز اینکه همه بر اساس شایستگی، لیاقت و توانایی طبقه‌بندی شوند و از نظرات و قابلیت‌های هر کسی که جزوی از ایران است استفاده کرد.

این فعال فرهنگی و اجتماعی یادآور شد: اگر مبنای سیاستگذاری‌ها این باشد هیچگونه تبعیضی هم روا نمی‌شود و همه هم راضی و از سهم خود از کشور برخوردار و منتفع شده و احساس رضایت و تعصب قلبی نسبت به میهن می‌کنند.

وی با اشاره به تاثیر وفاق بر توسعه کشور، گفت: اگر وفاق به معنای راستین آن شکل بگیرد، توسعه در تمام نقاط کشور بر اساس نیازمندی‌های هر منطقه، استعدادها و ساکنان آن، بدون لحاظ دوری و نزدیکی از مراکز قدرت و ثروت صورت می‌گیرد و هر فرد و منطقه‎ای از سهم خودش برخوردار شده و یک توسعه متوازن و بر مبنای عدالت و حق و استعداد اتفاق افتاده و اهداف آمایش سرزمین نیز محقق می‌شود.

انوار خاطرنشان کرد: عدالت در توسعه یعنی هر منطقه‌ای بر مبنای استعدادها، قابلیت‌ها و مزایای خود از امکانات بهره‌مند می‌شود تا این بخش تقویت و بر ضعف‌ها نیز فائق آید.

وی با بیان اینکه شناسایی مصادیق در هر مورد چه ملی و چه بین‌المللی در جهت افزایش مقبولیت روش و ایده بسیار مفید است، گفت: وقتی که شعار و نقشه راه دولت فعلی وفاق حول همه مردم ایران و بر اساس شایستگی‌ها اعلام می‌شود، انتظار این است که در همه امور از همه ظرفیت‌ها و افراد بر اساس شایستگی و فارغ از هر گونه وابستگی‌های سیاسی، مذهبی، قومی و غیره استفاده شود.

این فعال فرهنگی و اجتماعی ادامه داد: نمونه بارز این مهم در پویش دو درجه کمتر اتفاق افتاد که اکثریت مردم، جریان‌ها، گروه‌های مرجع پای کار آمدند و بر اساس منافع ملی عمل کردند و با همراهی مردم، کشور از چالش بزرگ ناترازی‌های انرژی در زمستان در حال عبور است و صرفه جویی بزرگی اتفاق افتاد. یا در زمان پاندمی کرونا یک همدلی بزرگی بین مردم، کادر درمان، کارگزاران و غیره برای سلامت جامعه اتفاق افتاد.

وی یادآور شد: یک نمونه بسیار اصیل دیگر در زمان جنگ هشت ساله اتفاق افتاد که آحاد مردم از هر طبقه و قشر و گروه و جریانی در دفاع از کشور تردید نکردند و همه جانبه در دفاع، پشتیبانی جبهه‌ها و بقیه موارد اسطوره‌ها آفریدند.

انوار خاطرنشان کرد: نمونه های مشابه بسیاری را در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته نیز می‌بینیم که وقتی مساله منافع ملی پیش می‌آید همه به دور از گرایشات شخصی، سیاسی، مذهبی، قومی، نژادی و حتی در برخی مواقع برخلاف منافع شخصی عمل می‌کنند تا منافع بزرگتر ملی آنها لحاظ شود.

این فعال فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد: ما در بحث بین‌الملل هم بر اساس اشتراکات بزرگ و مهم فرهنگی، مذهبی، انسانی، زبانی، اقتصادی و غیره که با بسیاری از کشورهای منطقه و همسایگان داریم می‌توانیم منافع ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی‌مان را با کشورهای همسایه و همسو پررنگ و تقویت کرده و محقق کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha