• یکشنبه / ۱۹ آبان ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 98081911536
  • خبرنگار : 50225

یک فعال زنان مطرح کرد:

در چندهمسری به دنبال پریان دریایی زیبارو می‌گردند

در چندهمسری به دنبال پریان دریایی زیبارو می‌گردند

ایسنا/خوزستان یک فعال زنان گفت: سوال اساسی این است که آیا آقایان طالب چندهمسری، در گزینش همسر دوم می‌خواهند در جهت رفع مشکلات جدی زنان بی‌سرپرست و سرپرست خانوار عمل کنند یا همچنان به دنبال پریان دریایی زیبارو می‌گردند؟

الهه موالی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طبق آمار مرکز آمار جمعیت ایران در سال ۹۵، جمعیت مردان ۴۰ میلیون و ۴۹۸ هزار نفر و تعداد زنان ۳۹ میلیون و ۴۲۸ هزار زن بوده است بنابراین جمعیت مردان یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بیشتر از زنان است.

وی افزود: همچنین جمعیت بالای ۱۰ سال مردان مجرد، ۱۱ میلیون و ۵۵۷ هزار نفر و ۸ میلیون و ۵۹۶ هزار زن مجرد بالای ۱۰ سال که هنوز ازدواج نکرده‌اند در سطح کشور وجود دارد که با تفریق این دو رقم در می‌یابیم در مجموع آمار جمعیت مردان مجرد ایرانی ۳ میلیون نفر بیش از جمعیت زنان مجرد ایرانی است.

این فعال حوزه زنان در پاسخ به طرح موضوعی که می‌گوید تعداد زنان مجرد بیشتر از مردان است، گفت: با احتساب جمعیت زنان یا مردانی که پیش از این ازدواج کرده و طلاق گرفته‌اند یا همسرشان فوت کرده‌ است، تعداد مردان فاقد همسر به ۱۲ میلیون و ۳۰۳ هزار نفر و تعداد زنان فاقد همسر به ۱۱ میلیون و ۷۱۸ هزار نفر رسیده است یعنی اگر همه مردان فاقد همسر بالای ۱۰ سال و زنان بالای ۱۰ سال فاقد همسر را در نظر بگیریم و ازدواج کنند، همچنان ۵۹۴ هزار مرد بدون همسر باقی می‌ماند، بنابراین ادعای این موضوع که تعداد زنان مجرد بیشتر از مردان مجرد است، باطل است.

موالی‌زاده بیان کرد: بر اساس این آمار، جمعیت مردانی که همسر خود را طلاق داده‌اند یا همسرشان فوت کرده است ۴۰۰ هزار نفر و جمعیت زنانی که مطلقه یا بیوه هستند ۷۱۳ هزار نفر بوده است. نکته جالب این است که این مردان حتی با داشتن فرزند، از بین زنان مجرد جوان‌تر از خود، همسر انتخاب می‌کنند و زنان مطلقه و بیوه بالای ۳۵ سال شانس اندکی برای ازدواج دارند. بدیهی است که این زنان با داشتن فرزند، هیچ شانسی برای ازدواج ندارند.

وی ادامه داد: مردان ۵۰ ساله حتی با داشتن فرزند، ازدواج با زن بیوه یا مطلقه مثلا ۳۷ ساله را رد می‌کنند و به دنبال طراوت و زیبایی دختران مجرد می‌روند.

این فعال حوزه زنان تصریح کرد: به دلیل اینکه مردان در ازدواج بعدی از بین زنانی که شرایط مشابه خود را دارند، همسر انتخاب نمی‌کنند؛ تعداد زنان مجرد مطلقه و بیوه بیشتر از مردان است.

موالی‌زاده گفت: با توجه به این نوع همسریابی مردان، وضعیت زنان بی‌سرپرست و یا سرپرست خانوار که مشکل عمده جامعه امروزی هستند، چه خواهد شد؟

وی بیان کرد: سوال اساسی این است که آیا آقایان طالب چندهمسری، در گزینش همسر دوم می‌خواهند در جهت رفع مشکلات جدی زنان بی‌سرپرست و سرپرست خانوار عمل کنند یا همچنان به دنبال پریان دریایی زیبارو می‌گردند؟

این فعال حقوق زنان تصریح کرد: داشتن همسران متعدد چنانچه به دلایل قاطع و قانونی نباشد، از مرد چهره‌ای بی‌مسئولیت‌، هوسران و شهوت‌ران می‌سازد. این مردان نه ‌تنها نزد همسر و خانواده خود بلکه در جامعه هیچ اعتباری نخواهند داشت.

موالی‌زاده گفت: این مردان برای همسر دوم نیز مأمن و تکیه‌گاه مطمئنی نخواهند بود زیرا ممکن است در آینده مجددا به سراغ ازدواج مجدد برود.

وی عنوان کرد: همچنین فرزندان چنین پدری هرگز نمی‌توانند به مردان اطمینان داشته باشند و به علت داشتن خانواده‌ای ناآرام و گسیخته، دچار مشکلات روحی، روانی و اجتماعی فراوانی خواهند شد، بنابراین معتقد هستیم تعدد زوجات، کلاه شرعی است که مردان می‌خواهند بر سر زنان جامعه بگذارند و به هیچ وجه در ساختن جامعه‌ای سالم کمکی نخواهد کرد.

این فعال حوزه زنان گفت: طرح موضوع چندهمسری در جهت رواج هوسرانی مردان است و می‌تواند موجب بی‌بند و باری جنسی و ناامنی جنسی برای فرزندان و زنان خانواده شود.

موالی‌زاده تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز بحث چندهمسری را رد کرده‌اند و عنوان کرده‌اند این موضوع جامعه‌ای نامتعادل می‌سازد و به امنیت زنان و خانواده خدشه وارد می‌کند.

وی عنوان کرد: باید از مسئولین سوال کرد چرا باوجود اینکه دختران حدود ۶۳ درصد ورودی دانشگاه‌ها را به خود اختصاص داده‌اند اما آمار زنان بیکار بیشتر از مردان است؟ در این خصوص توضیح داده می‌شود که اگر مردان به کار گرفته شوند، آمار ازدواج بالا می‌رود. آیا واقعیت در جامعه چنین است؟

این فعال حقوق زنان بیان کرد: وقت آن رسیده است که سیاست تسهیل ازدواج به تغییر ارزش‌های همسرگزینی مردان معطوف شود. مردان مجرد که همسرشان فوت کرده یا طلاق گرفته باید به این باور برسند که با زنان هم‌سن و دارای شرایط مشابه ازدواج کنند.

موالی‌زاده عنوان کرد: از سوی دیگر باید فرهنگ تسهیل ازدواج را در خانواده گسترش داد و شرایط برای جوانان آسان‌تر شود. همچنین به جای برگزاری مراسم و سنت‌های غلط پرزرق و برق، باید کمک کنند جوانان با آرامش بیشتری به ازدواج بیاندیشند و عمل کنند.

وی افزود: همچنین برنامه‌ریزان و مسئولین کشور باید به فکر راهکارهای افزایش تامین اجتماعی، تامین مسکن ارزان، ایجاد شغل و راه‌های دیگر برای جوانان مجرد باشند نه اینکه نگران ازدواج مجدد متاهلین تنوع‌طلب باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha