به گزارش ایسنا، محمد جلالی در برنامه بزرگداشت روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه که امروز در وزارت علوم برگزار شد، با بیان اینکه علم آموزی تقاضای مشترک و جمعی بشریت از ابتدا بوده و همواره فرصتی را برای توسعه پایهریزی کرده است، گفت: البته در دورههایی نیز علم در راستای اهدافی برخلاف صلح و توسعه همچون برداشت بیرویه از منابع، جنگافروزی و… مورد استفاده قرار گرفته، اما در چنین مواقعی نیز علم جوامع را به سمت اهداف پایدار و صلح راهنمایی میکند.
وی خاطرنشان کرد: بر این اساس علم تیر دولبهای است که عدهای آن را در راستای منافع شخصی به کار گرفتهاند. نامگذاری روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه، افزایش آگاهیهای عمومی درباره علم را هدف قرار داده و کشور را به سمت خاستگاه علم و توسعه پیش میبرد.
دبیر کمیسیون انجمنهای علمی ایران با بیان اینکه آمارهای داخلی و بینالمللی رشد کشور در نرخ تولید علم را نشان میدهند، یادآور شد: از طرفی کشور درگیر چالشهایی است که تنها با اتکا به راهحلهای پایدار برطرف خواهد شد و برای حل آنها باید چرخه حیاتی علم را از تولید تا تصمیمگیری اثربخش گسترش دهیم.
جلالی با اشاره به اینکه طی یک سال گذشته گامی در جهت تکمیل چرخه حیاتی علم برداشتهایم، گفت: تمرکز بر مرجعیت علمی انجمنها و حضور آنها در شورای عتف، کمیسیون و کارگروهی در وزارت علوم، مجلس، کارگروه سازگاری با تحولات محیط زیست و… از جمله این اقدامات و گامی برای سیاستگذاری مبتنی بر علم است.
وی افزود: از ۳۸۰ انجمن علمی تحت نظارت کمیسیون انجمنهای علمی ایران، بیش از ۱۳۰ انجمن با رتبههای الف و ب مشغول فعالیت بوده و از ظرفیتی شامل اساتید، دانشجویان، مدیران اجرایی در صنعت و… برخوردارند که در کنار هم میتوانند زمینهساز رشد علم در سطح جامعه باشند و بین نظام سیاستگذاری و تصمیمگیری بر مبنای علم پیوند برقرار کنند.
دبیر کمیسیون انجمنهای علمی ایران ادامه داد: خانواده ۲۷۰ هزارنفری انجمنهای علمی در حوزه چالشهای مختلف کشور از فساد گرفته تا سازگاری با تحولات محیط زیستی در حال خدمت هستند و با دستگاههای اجرایی، مراکز پژوهشی و… همکاری میکنند و نیز در کنفرانسهای بینالمللی، تألیف کتاب و مقاله، شبکهسازی با اندیشمندان خارج از کشور مشارکت میکنند.
جلالی گفت: سال گذشته دکتر جهانگیری، معاون اول رییسجمهور بیان کردند که مدیران و سیاستگذاران از نهادهای علمی انتظار دارند، به کمک دولتمردان بیایند و این متفکران و صاحبنظران هستند که میتوانند سرمایه اجتماعی کشور را احیا کنند.
وی در پایان انجمنهای علمی را سرمایه اجتماعی مهم و تأثیرگذار دانست و گفت: از همه نهادها و مراکز دعوت میکنم که از ظرفیت انجمنها در حوزه ترویج علم غافل نشوند. بدنه علممحور جامعه امکان ایجاد نگرش علمی در اقشار مختلف جامعه را دارند و ما هم سعی کردیم از انجمنهای علاقمند به فعالیت در حوزه ترویج علم حمایت کنیم.
انتهای پیام
نظرات