به گزارش ایسنا، محسن جوادی در مراسم بزرگداشت روز علم در خدمت صلح و توسعه که امروز در محل وزارت علوم برگزار شد، به برخی از موانع فرهنگی ترویج علم پرداخت و گفت: باید دید که چه عناصر فرهنگی به ترویج علم مجال میدهد و چه عناصری مانع آن است.
وی تشریح کرد: سیستم آموزشی ما به کار پژوهش علمی نمیآید و مجالی به رشد آن نمیدهد. این در حالی است که فضای فرهنگی کشور باید پژوهش علمی را معتبر بشمارد. گاهی شاهد هستیم که با حرف شعاری یک نفر اعتبار پژوهش علمی زیر سوال میرود.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر آن که امکانات فرهنگی و هنری نیز باید در خدمت ترویج علم قرار گیرند، گفت: هنر و سینما میتوانند به پژوهشگران وجاهت علمی بدهند و پژوهش به عنوان رکنی از توسعه اجتماعی باید در فرهنگ تثبیت شود.
جوادی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به این که یکی از مشکلات فرهنگی ما عدم توجه به کار جمعی است، گفت: به دلیل بحث مالکیت معنوی و حقوقی برخی علاقهای به انجام کار جمعی ندارند، در حالی که باید این موضوع را تعلیم دهیم و کار جمعی از مولفههای اصلی است که در تعریف علمی باید به آن پرداخته شود.
وی با بیان اینکه نیازمند اخلاق علم و تمرین سخاوت و بخشندگی نیز هستیم، گفت: باید جایگاه پژوهش علمی در اعتبارات دولتی دیده شود. متاسفانه در این حوزه بیشتر بر پژوهشهای کاربردی تاکید میشود، در حالی که ممکن است دستاوردهای پژوهشی بعد از سالیان دراز به دست آید.
جوادی افزود: همچنین در فرهنگ ما باید بر وقف علمی نیز تاکید شود و جامعه این موضوع را به عنوان کار دینی در نظر گیرد.
وی با تاکید بر رواج روش علمی در جامعه گفت: باید دین را توسعه دهیم که افراد در زندگی خود بر شواهد و قرائن تکیه کنند و تفکر علمی داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات