دکتر سید مهدی حسینیزاده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: ناباروری به عنوان یک مشکل سلامت باروری، نظام سلامت را در ابعاد مختلف باچالشهای متعددی مواجه کرده است که با توجه به سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی در افزایش موالید و ترویج فرزندآوری، شناخت وضعیت افراد نابارور و علل آن به منظور برنامهریزی مناسب و موثر از اهمیت خاصی برخوردار است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مشکل ناباروری یکی از معضلات جوامع امروزی است. از این رو شناخت اپیدمیولوژیکی این مشکل یعنی فراوانی و تعیینکنندههای آن کمک شایانی در یافتن نقاط مناسب مداخله برای کاستن از بار این مشکل خواهد کرد.
وی افزود: طبق برآورد انجام شده توسط سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۰ حدود ۵۰ میلیون زوج در دنیا از ناباروری رنج میبرند.
حسینیزاده ادامه داد: آخرین بررسی انجام شده در ایران نیز در سال ۲۰۱۰ بوده و تنها شیوع ناباروری اولیه در زنان ۲۰ تا ۴۰ سال به دست آمده است، بنابراین با توجه به اهمیت دسترسی به آمار دقیق و به روز در برنامهریزی و اجرای مداخلات پیشگیرانه، طرح بررسی شیوع ناباروری به منظور برآورد دقیق ناباروری اولیه و ثانویه در زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله ایرانی طراحی شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: این طرح از ۱۸ آبانماه سال جاری به مدت یک ماه در سراسر کشور و در خوزستان نیز در شهرستانهای اهواز، باغملک، کارون و خرمشهر اجرا میشود.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: در قالب این طرح، نمایندگان مرکز بهداشت با همراه داشتن کارت شناسایی معتبر به درب منازل در مناطق شهری و روستایی این شهرها مراجعه میکنند و روند کار تنها پر کردن فرم پرسشنامه برای زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله همسردار واجد شرایط پژوهش است و هیچگونه نمونهگیری، تزریق، آزمایش و یا تجویز دارو برای افراد انجام نخواهد شد.
حسینیزاده با اشاره به شرایط زنان هدف این طرح، گفت: این زنان باید حداقل یک بار سابقه ازدواج داشته و نیز یک سال از زندگی مشترکشان گذشته باشد. در مورد زنان ۳۵ سال و بیشتر باید این مدت حداقل شش ماه باشد. همچنین باید توجه شود اظهارات فرد مبنی بر داشتن سابقه ازدواج کفایت میکند و در زمان تکمیل پرسشنامه نیاز به رویت هیچگونه سند و مدرک شناسایی از قبیل شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج و موارد دیگر در این زمینه نیست.
انتهای پیام
نظرات