پژوهشی با عنوان «سنجش نگرش مردان و زنان متأهل نسبت به تجدید فراش مردان و زمینههای شکلگیری آن- مورد مطالعه: شهرستان ملکشاهی» توسط «زهرا بنشاخته» و به راهنمایی «خلیل کمربیگی» در دانشگاه پیامنور ایلام انجام گرفته است. نتایج این پژوهش دانشجویی نشان میدهد که 90 درصد از پاسخگویان، مطلوبترین شکل زندگی خانوادگی را زندگی یک مرد با یک زن تا آخر عمر دانستهاند، 3.5 درصد نیز زندگی با دو زن را مطلوب دانسته و تنها یک درصد از آنها، خانوادهای با سه زن و بیشتر را ترجیح دادهاند.
یافتههای پژوهش بیانگر آن است که 99 درصد از متأهلین، زندگی متاهلی را بر مجردی ترجیج دادهاند و تنها یک درصد از آنها زندگی مجردی را پسندیدهاند. 89.7درصد از پاسخگویان بر این نظر بودهاند که میزان آرامش و آسایش در خانوادهی چندزنی کم و تنها یک درصد معتقد بودهاند که در خانوادهی چندزنی آرامش و آسایش به مقدار زیادی وجود دارد. همچنین 74درصد معتقد بودهاند که چندزنی با زندگی امروزی تطابقی ندارد.
به گزارش ایسنا، بخش دیگری از یافتههای پژوهش نشان میدهد که 50درصد از پاسخگویان با جمله "مردانی که تجدید فراش میکنند، به دنبال هوسرانیاند"، موافقت و 26.5درصد نیز مخالفت کردهاند. همچنین 57 درصد از پاسخگویان با جمله "مردان چون میخواهند به گناه نیفتند، به گرفتن زن دوم اقدام میکنند" مخالفت و 16.5 درصد نیز موافقت خود را نشان دادهاند.
نتایج پژوهش در خصوص مهمترین دلایل گرایش مردان به تجدیدفراش، نشان میدهد که "از کار افتادگی جسمی و جنسی زنان"، "عدم باروری زنان" و "توانایی مالی و اقتصادی مردان" در اولویت این دلایل قرار دارند.
همچنین در خصوص اولویتبندی دلایل ازدواج دختران با مردان متأهل، نتایج پژوهش نشان میدهد که "بالارفتن سن ازدواج دختران"، "رهایی از مسالهی بیوهگی" و "فریب دختران توسط مردان متأهل" را مهمترین دلایل ازدواج دختران با مردان متأهل دانستهاند.
انتهای پیام
نظرات