به گزارش ایسنا دکتر سعیدرضا عاملی در یکصد و بیستوسومین جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور که در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد، تصریح کرد: مهمترین سهم تحقیق و توسعه در کشورهای پیشرفته دنیا متعلق به بخش خصوصی است و سهم اساسی ثبت نوآوری نیز متعلق به همین بخش است.
بر اساس اعلام مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیش از دستور این جلسه، گزارش اخبار علم و فناوری توسط دکتر قدسیپور معاون نظارت و ارزیابی ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و آخرین آمار تولیدات علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار گرفت.
در این رابطه با اشاره به گزارش استنفورد پیرامون فعالیتهای کمّی علمی در جمهوری اسلامی ایران و ارائه مستندات علمی ایران در مقایسه با برخی کشورهای منطقه در سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ خاطرنشان شد که خوشبختانه کیفیت مقالات علمی کشور نیز در جایگاه مناسبی در منطقه قرار دارد.
دکتر محمدرضا مخبر دزفولی نیز در ادامه با اشاره به گزارش استنفورد پیرامون تولیدات علمی ایران، خاطرنشان کرد: در گزارش استنفورد ۴۸۰ هزار مقاله بررسی شده و اعتراف میکند که حدود ۹۱ درصد مقالات کشور در مجلات دارای کیفیت منتشر شده است که این خود نشاندهنده کیفیت تولید علم جمهوری اسلامی ایران است.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در زمینه هوافضا پروژههای عظیمی در حال حاضر توسط امارات متحده عربی و عربستان سعودی در حال پیگیری است و با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران پیشتاز جریان علمی در منطقه بوده است، برخی دیگر از کشورهای منطقه نیز در تلاش هستند تا این پیشتازی را از جمهوری اسلامی ایران بگیرند، لذا برنامهریزی مناسب در جهت حمایت از پیشتازی علم در جهان لازم است که توسعه یابد.
به گزارش ایسنا، دستور اول جلسه به ادامه بررسی سیاستهای اشتغال دانشآموختگان اختصاص داشت. دستور دوم یکصد و بیستوسومین جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور، به موضوع آمایش آموزش عالی اختصاص داشت.
راهاندازی ۱۸ مرکز نوآوری در استانها، استقرار ۷۱ هسته نوآور، ۲۵ مرکز رشد و استقرار ۱۴۵ هسته فناور با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از جمله مواردی بود که در رابطه با سیاستهای اشتغال دانشآموختگان دانشگاه پیام نور به آن اشاره شد. همچنین در پایان مقرر شد، درخواست آمایش منطقهای دانشگاه پیام نور جهت بررسی دقیقتر به دبیرخانه ستاد نقشه جامعه علمی کشور ارجاع شود و اشکالات مطرح شده در جلسه مورد ملاحظه قرار گیرد.
ارائه گزارش اجرایی سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان توسط دکتر ستاری
در پایان این جلسه، پس از ارائه گزارشی از فعالیتهای اخیر بنیاد ملی نخبگان و اهتمام مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) به اجراییسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان توسط دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار شد گزارش پیشرفت سند راهبردی کشور در امور نخبگان در جلسات آتی ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارائه شود.
انتهای پیام
نظرات