• سه‌شنبه / ۱۴ آبان ۱۳۹۸ / ۱۵:۵۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 98081408695
  • خبرنگار : 90069

خطر آلودگی سربی در آبِ شهرهای کانادا

خطر آلودگی سربی در آبِ شهرهای کانادا

نتایج یک مطالعه بزرگ نشان می‌دهد که میزان سرب موجود در آب لوله کشی صدها هزار خانه در شهرهای بزرگ کانادا از حد ایمن فراتر رفته است.

به گزارش ایسنا،‌ از ۱۲ هزار نمونه جمع آوری شده از سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸، یک سوم آنها از میزان توصیه شده براساس راهنمای ملی یعنی پنج ذره در میلیارد (پی پی بی) فراتر می رود.

کانادا از نظر سرانه ملی صاحب سومین ذخایر بزرگ آب شیرین جهان است.

آلودگی به سرب به افت بهره هوشی (IQ) در کودکان، فشار خون بالا و بیماری قلبی ارتباط داده شده است.

محققان در این بررسی‌ها نتایج ۱۲ هزار تست بین سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ را جمع آوری و تحلیل کردند.

درحالی که سرب موجود در یک سوم نمونه ها از پنج ذره در میلیارد فراتر می رود، در ۱۸ درصد نمونه ها، این میزان بالاتر از ۱۵ ذره در میلیارد بود که میزان مجاز در آب لوله کشی آمریکاست.

مونترآل، دومین شهر بزرگ کانادا با یک میلیون و ۷۵۰ هزار نفر جمعیت و اوک‌ویل از بخش های ثروتمندتر کلان شهر تورنتو، جزو نواحی نمونه برداری شده بودند. رجینا، مرکز استان ساسکاچوان و پرینس پورت در بریتیش کلمبیا از دیگر شهرهای مورد آزمایش بودند.

گزارشگران همچنین آب آشامیدنی در خانه های قدیمی‌تر ۳۲ شهر در کانادا را آزمایش کردند. از ۲۶۰ خانه نمونه‌برداری شده حدود ۳۹ درصد از میزان توصیه شده فدرال فراتر می رفت.

بنابر گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، بزرگترین منبع سرب در شبکه آب آشامیدنی کانادا، لوله های کهنه در داخل خانه ها و لوله های شرکت آب است که خانه ها را به منابع اصلی آب وصل می کند. دولت کانادا در سال ۲۰۱۷ در گزارشی تخمین زد که حدود ۵۰۰ هزار خانه در این کشور دستخوش مشکل انتشار سرب در لوله های کهنه هستند.

تحقیقات تازه نشان داد که اندازه گیری میزان سرب در آب در بخش های مختلف کشور به شیوه های مختلفی صورت می‌گیرد و گاه اصلا اندازه گیری نمی شود.

مسئولان استان کبک و شهر مونترآل قول داده اند برای مقابله با این مشکل اقدام کنند. مسئولان دولتی کبک قول دادند روش اندازه گیری سرب در آب آشامیدنی این استان را تغییر داده و دستورالعمل های وزارت بهداشت کانادا در زمینه میزان قابل قبول را دنبال کند. حد مجاز این استان هم اکنون ۱۰ پی پی بی و دو برابر توصیه سازمان های فدرال است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha