«عبدالمالک شنبهزاده» در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: تاکنون 10 فصل کاوش در شهر تاریخی سیمره انجام و تعدادی گچبری در مکان منسوب به مسجد این شهر تاریخی کشف شد که بسیاری از آنها نفیس، ارزشمند و منحصربهفرد هستند.
وی با بیان اینکه هزار قطعه گچبری شهر تاریخی سیمره ساماندهی و شناسنامه اموال برای آنها صادر شده است، تصریح کرد: اخیرا شش اثر گچبری به دست آمده از کاوشهای شهر تاریخی سیمره که پرونده آنها برای ثبت در فهرست آثار ملی، تهیه و به وزارت میراث فرهنگی ارسال و در فهرست آثار ملی ثبت شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: این گچبریها شامل نقوش گیاهی و گچبری دیواری سطح دیوارها و قوسهای ورودی بنای موسوم به مسجد شهر تاریخی سیمره به صورت قاببندیهای مربع و مثلثی مربوط به اواخر دوره ساسانی و اوایل دوره اسلامی است که بسیار ارزشمند و نفیس هستند.
شنبهزاده تصریح کرد: ثبت آثار منقول در فهرست آثار ملی یکی از رویکردهای ارزشمند وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است و ثبت این آثار نقش مهمی در افزایش حفاظت فیزیکی و فنی آنها خواهد داشت.
سِیمَرِه مربوط به قرون اولیه اسلامی است و در حاشیه شرقی شهرستان درهشهر و غرب رودخانه سراب واقع است. این اثر در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۶ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
سیمره (ماداکتو) شهری باستانی در ضلع غربی و جنوب غربی دره شهر است، در واقع شهر قدیمیتر درهشهر، سیمره نام دارد. ماداکتو نیز نام پیشین سیمره بودهاست. این شهر مربوط به اواخر دورهٔ ساسانی و قرون اولیهٔ اسلامی است و مرکز ولایت مهرگانکَذَک (مهرجانقَذَق) بودهاست به عبارتی پایتخت تابستانی آن دوره بودهاست. این شهر باستانی بزرگترین محوطه تاریخی در سطح استان ایلام است. مساحت این شهر بالغ بر ۲۰۰ هکتار است.
انتهای پیام
نظرات