• یکشنبه / ۵ آبان ۱۳۹۸ / ۱۴:۴۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98080502568
  • خبرنگار : 71448

خروج تقاضای کاذب از بازار ارز

دلار ارزان‌تر می‌شود؟

دلار ارزان‌تر می‌شود؟

تقاضای کاذب در بازار ارز از بین رفته و روند فروش ارز در سامانه نیما از تامین ارز واردات، پیشی‌ گرفته و همین امر ممکن است قیمت دلار را کاهش دهد؛ هرچند که در نیمه دوم سال تقاضا برای ارز افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، در طول یک سال گذشته و پس از افزایش ناگهانی و نوسانات قیمت ارز که دلیل اصلی آن فشارهای سیاسی و اقتصادی آمریکا علیه ایران و جو روانی ناشی‌ از آن بود، کمتر کسی فکر می‌کرد که بدون تحول مشخصی در عرصه سیاست خارجی قیمت ارز کاهش یابد.

این دیدگاه تا حدی گسترش یافت که بسیاری از افراد و حتی کارشناسان اقتصادی معتقد بودند که قیمت دلار در سال ۱۳۹۸ به بیش از ۲۵ هزار تومان می‌رسد.

این در حالی است که بازار ارز با شروع سال جاری به تدریج به ثبات رسید و اکنون مدت‌هاست که تغییر ناگهانی یا قابل توجه در قیمت ارز نداشته‌ایم و به نوعی می‌توان گفت که آرامش به بازار برگشته است.

با این حال بررسی قیمت ارز در طول هفته‌های گذشته نشان می‌دهد که بازار با شیب کندی به سمت کاهش و قیمت دلار به تدریج در حال کم‌شدن است.

قیمت دلار در صرافی‌های مجاز بانک مرکزی که در ماه‌های گذشته تا مرز ۱۴ هزار تومان نیز پیش رفته بود، اکنون به ۱۱ هزار و ۱۵۰ تومان رسیده و ممکن است که این روند کاهشی بازهم ادامه داشته باشد.

کاهش قیمت ارز در صرافی‌ها در حالی است که چندی پیش رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام کرده بود که روند فروش ارز در سامانه نیما از تامین ارز مورد نیاز واردات پیشی گرفته و به این ترتیب تقاضا در سامانه نیما کاهش و عرضه افزایش یافته است.

به این ترتیب با کاهش تقاضای ارز در بازار ثانویه، منطقی به نظر می‌رسد که نرخ ارز رو به کاهش باشد.

امروز هم همتی در یادداشتی اینستاگرامی، اظهار کرد که آرامش و ثبات نسبی حاکم بر بازار ارز و روند مثبت و منطقی تامین ارز واردات کشور در سامانه نیما از طرق مختلف و متناسب با موانع تحریمی، روند مثبت رشد غیرنفتی اقتصاد در کنار آمار به روز شده اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی در مورد تغییر روند و افزایش ۲۲ درصدی معاملات مسکن در تهران که می‌تواند نشانی از شروع روند کشوری آن باشد، همگی خبر از برگشت امید به روند اطمینان‌بخش اقتصاد است.

از سوی دیگر، برخی صرافان نیز معتقدند که دخالتی از سوی بانک مرکزی در بازار ارز وجود ندارد و قیمت در این بازار بر اساس عرضه و تقاضا مشخص می‌شود.

به گفته این صرافان، در حال حاضر تقاضای کاذب برای خرید ارز از بین رفته که یکی از مهم‌ترین کاهش نرخ ارز و ثبات بازار است.

البته یکی از ابزارهای اصلی برای کشف قیمت ارز در بازار تهران، بازار متشکل ارزی بود که با وجود گذشت ماه‌ها هنوز به مرحله اجرایی نرسیده و زمان دیگری نیز برای راه‌اندازی آن اعلام نشده است.

با این حال، دولت و بانک مرکزی در طول یک‌سال اخیر در زمینه کنترل ارز موفق بوده‌اند و با وجود شرایط سیاسی کشور توانسته‌اند بازار ارز را به ثبات برسانند.

البته در صورتی که تقاضای ارز در بازار به همین طریق پیش برود، می‌توان احتمال کاهش قیمت ارز را داد، اما در عین باید در نظر گرفت که معمولا در نیمه دوم سال تقاضا برای ارز افزایش یافته و ممکن است بازار کاهشی نباشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۸-۰۵ ۱۷:۱۵

بسیار جالب است. قیمت دلار در بازار آزاد ارزانتر از قیمت دلاری است که در بانکها به فروش می رسند. ....

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۰۵ ۱۹:۰۶

همه این ارزونی های دلار الکی و ظاهر سازیه

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۰۶ ۰۰:۰۷

دو ماه دیگه بر میگرده رو ۱۴ تومن عجله نکنید

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۰۶ ۰۱:۲۲

دلار ۳۵۰۰ رفت تا ۲۰۰۰۰ تومان حالا شده ۱۱۰۰۰ همه راضین به مرگ گرفتن به تب راضی شیم خوبه واللا

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۰۷ ۰۸:۳۶

بله کارشناسان و اقتصادان های مدعی دلار 20 تا 50 هزار تومانی کجا هستند؟