مهندس «احمد کرمی» با حضور در ایسنا، اظهار کرد: اربعین حماسه بزرگ و اجتماع انسانی بینظیری است که انسانها را به خود جذب میکند و مختص به نژاد و مذهب خاصی نیست و امسال مرز مهران جلوهگاه این مهم بود.
وی با بیان اینکه مردم استان و شهرستان مهران و مدیران دستگاههای اجرایی حماسهای بزرگی خلق کردند، گفت: بعد از اربعین سال گذشته به دستور استاندار کمیتهای برای احصاء نقاط ضعف و آسیبشناسی تشکیل شد و مخصوصا در موضوع زیرساختهای اربعین به نتایجی رسیدیم و امسال هم ظرف دو هفته آینده اربعین امسال آسیبشناسی و برای سال آینده برنامهریزی خواهد شد.
معاون عمرانی استاندار ایلام با بیان اینکه در اربعین سال گذشته در چند بخش چالش و مشکل داشتیم، تصریح کرد: امسال با وجود چند برابر شدن زائران و رسیدن ترددها به بیش از 4 میلیون و گرمای شدید هوا و محدودیتهای موجود اربعین به خوبی و با کمترین چالش برگزار شد.
کرمی اضافه کرد: قطعا نارساییهایی در برخی بخشها وجود داشته اما زائران بر اساس نظرسنجی مراجع، رضایتمندی نسبی داشتند.
وی تصریح کرد: در زیرساختهای مهران مخصوصا در راهها تغییراتی و تحولاتی نسبت به سال گذشته به وجود آمد که میتوان به ایجاد 17 کیلومتر بزگراه اشاره کرد.
رئیس قرارگاه ویژه اربعین در مهران حفاری بیش از 1000 متر تونل را از کارهای این بخش عنوان کرد و گفت: 4 بانده شدن مهران از سالهای قبل شروع شد و زحمات زیادی در آن کشیده شد، اما جاهای سخت مانده بود که امسال در حد توان تکمیل شد اما بخشی از آن مانده است.
کرمی ادامه داد: در این مسیر سه پل بزرگ وجود دارد که پل بعد از مهدیآباد، 25 متر با نصب نیوجرسی جداسازی شد.
وی خط کشی 2500 متر جاده را از دیگر فعالیتهای عمرانی عنوان کرد و گفت: امسال کنارگذر غربی مهران که از رضا آباد تا بهرام آباد امتداد دارد آسفالت شد که به روان شدن ترافیک کمک بسیار خوبی کرد.
معاون عمرانی استاندار ایلام تصریح کرد: یکی از مشکلات سال گذشته پایانه برکت بود که امسال در آن سکوسازی شد، سایبان نصب سرویس بهداشتی احداث و ورودی و خروجی آن کاملا مشخص و سیستم صوتی نیز در پایانه ایجاد و پیامرسانی به خوبی مقدور شد.
کرمی ادامه داد: امسال 600چشمه دشسویی در پایانه برکت و پارکینگ اربعین ساخته شد. فیبر نوری پایانه 4 برابر شد، حدود 10 هزار مترمربع سایبان احداث شد در حالی که پارسال 64 گیت در فضای باز بود و آفتاب موجب اذیت زائران میشد و امسال با آبپاش نیز زائران خنک شدند.
معاون استاندار ایلام اظهار کرد: جانمایی مواکب امسال بخشی از برنامه جانمایی مواکب اجرا شد چون یکی از مشکلات موجود برپایی مواکب به صورت موقت است که در مقابل طوفان آسیبپذیر میشوند که امسال با همکاری پلیس و فرمانداریها و نماینده کمیته مشارکتها 21 نقطه از استان برای موکبها جانمایی و اولین موکب محل دائمی موکب در سه راهی کارزان با همکاری بنیاد مستضعفان ساخته شد و امسال به استانهای معین و نهادهایی که هر ساله کار میکنند زمین داده میشود تا برای موکب خود ساختمان احداث کنند.
کرمی با بیان اینکه ایجاد درب سوم در نقطه قرنطینه در نقطه صفر تردد زائران را روان کرد، ادامه داد: استقرار 8 جایگاه سوخت سیار در این مسیرها ، انسداد مرزی در بیش از10 کیلومتر در جناحین پایانه، ساماندهی 80 پارکینگ در مهران و ایجاد 30 هزار ظرفیت جدید برای پارک خودرو، استقرار 69 پایگاه موقت و 49 پایگاه دائم اوژانس و هلال احمر در مسیر های منتهی به مرز و استقرار 238 دستگاه آمبولانس و 10 دستگاه موتورلانس از جمله اقدامات امسال در مهران بود.
وی از استقرار 800 دستگاه اتوبوس درون شهری در مهران ، استقرار 28 فروند بالگرد و استقرار 58 دستگاه خودپرداز در شهر مهران خبر داد و گفت: امسال ظرفیت خوبی برای اسکان اضطراری ایجاد و در حوزه بیوتروریسم کارهای خوبی انجام شد.
کرمی تصریح کرد: حدود 1000 اتوبوس از پایانه مسافر گرفتند و به اقصی نقاط کشور رفتند، در بعضی روزها 4000 اتوبوس از مهران مسافر گرفتند و همیشه به میزان کافی اتوبوس بود و علاوه بر این حدود 170 هزار خودرود در مهران پارک شد، اما انسداد مسیر نداشتیم.
رئیس قرارگاه ویژه اربعین در مرز مهران گفت: در این مدت 185 موکب در کل استان مستقر شد و 80موکب در مهران روزانه 230 هزار پرس غذا در سه وعده در بین زائران تقسیم کردند.
معاون عمرانی استاندار ایلام ادامه داد: امسال برای خنک کردن جمعیت از 14 دستگاه رادفایراستفاده شد.
کرمی درباره کارهای انجام شده برای تامین آب، گفت: 50 تانکر آب مستقر و خط لوله 4.5 کیلومتر خط انتقال از منطقه ویژه به مهران اضافه شد و 4 دستگاه بستهبندی آب در مرز فعال شد و در شبانهروز 200 هزار لیوان آب را بستهبندی کرد.
وی تصریح کرد: بیش از 5 میلیون بطری آب معدنی توزیع شد و همچنین بنیاد مستضعفان، ستاد فرمان اجرایی ، وزارت نیرو و خیرین کمک کردند روزانه 500 قالب یخ در تانکرهای مستقر در مرز توزیع شد.
معاون عمرانی استاندار ایلام ادامه داد: یکی از مشکلات در آن طرف مرز کمبود آب آشامیدنی بود که ما 16 تانکر را آنجا مستقر کردیم و به ترتیب جایگزین میشد و تیم آزمایش آب هم مستقر بود تا آب سالم به دست زائران برسد.
کرمی با بیان اینکه دو موکب قوی را در زرباطیه مستقر کردیم و برای پخت غذا مشکلی نداشتیم، تصریح کرد: یکی از کارهای خوب ایجاد لایههای کنترل جمعیت بود.
رئیس قرارگاه ویژه اربعین استان ایلام دربارهی اعتبارات اربعین افزود: اعتبارات ویژه ازبعین در سال قبل 20 میلیارد تومان بود اما امسال با پیگیریهایی که انجام شد، به 76 میلیارد رسید که 74 میلیارد آن عمرانی بود که صرف زیرساختهای مهران شد.
کرمی تلاش برای ایجاد زیرگذر و روگذر جدیدی در مهران خبر داد و گفت: سال آینده هیچ ترافیکی در داخل شهر وجود نخواهد داشت.
وی ساماندهی ترمینال برکت، 4 بانده شدن مسیر و ایجاد زیرگذر و روگذری که کمک میکند شهر مهران ترافیک اربعین را نبیند از برنامههای سال آینده برای اربعین عنوان کرد.
معاون استاندار ایلام تصریح کرد: استانهای معین ایلام در زمینه زیرساخت آذربایجان شرقی، مرکزی، گیلان، آذر بایجان غربی، قم و قزوین و لرستان بودند که کمکهای خوبی کردند که جای تقدیر دارد.
کرمی گفت: در برپایی موکب نیز بیش از 20 استان کمک کردند و نهادهایی مانند آستان قدس، شمیرانات، ارتش، ستاد فرمان اجرایی سنگ تمام گذاشتند که جای تقدیر دارد.
وی با بیان اینکه در این مدت مردم ایلام میزبان 8 برابر جمعیت استان بودند، از مردم ایلام، ائمه جمعه، دانشگاهیان، اصحاب رسانه، نمایندگان مجلس و همه دستاندرکاران اربعین قدردانی کرد.
انتهای پیام
نظرات