• پنجشنبه / ۲ آبان ۱۳۹۸ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 98080201124
  • خبرنگار : 71594

معاون حقوقی قوه قضائیه در دیدار با نماینده یونیسف در ایران تبیین کرد

محورهای فعالیت دستگاه قضایی ایران در زمینه حقوق کودکان

محورهای فعالیت دستگاه قضایی ایران در زمینه حقوق کودکان

معاون حقوقی دستگاه قضا در دیدار با نماینده یونیسف، تقویت ظرفیت نظام عدالت برای حمایت از کودکان در تماس با قانون، کودکان در معرض خطر و کودکان متأثر از مهاجرت را محورهای اصلی فعالیت قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق کودکان و نوجوانان اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق در دیدار با نماینده صندوق بین المللی کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در ایران با یادآوری اینکه در دین مبین اسلام و آیات و روایات موجود، به حقوق کودک تأکید فراوان شده است، اظهار کرد: به تأسی از دین مبین اسلام، قانون مجازات جمهوری اسلامی یکی از قوانین مترقی و پیشرفته دنیا است و مجازات‌هایی که در قانون جدید مجازات اسلامی مصوب 1392 برای کودکان و نوجوانان پیش‌پینی شده، متفاوت از بزرگسالان است. به عنوان مثال اگر دو نفر، یکی بالای 18 سال و دیگری زیر 18 سال سن در جرمی مانند کلاهبرداری مشارکت داشته باشند، فرد بالای 18 سال به مجازات حبس محکوم می‌شود در حالیک ه برای فرد زیر 18 سال، نگهداری در کانون اصلاح و تربیت پیش بینی شده است و نه مجازات حبس.

وی در این خصوص افزود: اساساً در جرایم تعزیری، مجازات اعدام برای کودکان و نوجوانان پیش بینی نشده و این ناشی از اهمیتی است که اسلام و به تبع آن جمهوری اسلامی ایران برای کودکان و نوجوانان قائل است.

معاونت حقوقی قوه قضاییه با بیان اینکه امروزه برای ما «حقوق کودکان» از جمله مسائل مهم به شمار می‌رود، گفت: در همکاری با نمایندگی صندوق بین‌المللی کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) و بر اساس برنامه‌هایی که در بازه زمانی 2019 و2020 تنظیم شده، فعالیت‌های ما در این خصوص در سه محور متمرکز شده است.

مصدق در تبیین محور نخست اظهار کرد: محور نخست «تقویت ظرفیت نظام عدالت برای حمایت کودکان در تماس با قانون» است که بر این اساس برگزاری همایش‌های بین‌المللی، کارگاه‌های آموزشی برای قضات، اطفال و نوجوانان (با هدف ارتقا کیفیت رسیدگی) و نشست‌های ملی با موضوعات مرتبط با کودکان از دیدگاه اسلام، همچنین انجام مطالعات به ویژه مطالعات تطبیقی در این حوزه و کمک به تقویت امکانات و تجهیز دادگاه‌های اطفال و نوجوانان پیش‌بینی شده است.  

وی «تقویت ظرفیت نظام عدالت برای حمایت از کودکان در معرض خطر» را دومین محور فعالیت‌ها برشمرد و گفت: این امر موضوع بسیار مهمی است و بر همین اساس برگزاری کارگاه آموزشی و انجام مطالعات تطبیقی از جمله برنامه‌های پیش بینی شده است.

مصدق در خصوص محور سوم خاطرنشان کرد: تقویت ظرفیت‌های کشور برای حمایت از کودکان متأثر از مهاجرت نیز از محورهای عمده فعالیت‌های ما در بازه زمانی مذکور است و در نهایت امیدواریم در تعامل و همکاری سازنده‌ای که وجود دارد بتوانیم بیش از پیش گام‌هایی اثرگذار در این مسیر برداریم.  

در ادامه این نشست خانم اوبرایان، نماینده صندوق بین المللی کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در ایران، ضمن ابراز تشکر از معاون حقوقی قوه قضائیه به دلیل راهبری در اجرا و پیشبرد برنامه‌های حمایت از کودکان در ایران و دستاوردهای کشور در این حوزه گفت: بیان نکات دقیقی که در خصوص برنامه‌های پیش‌بینی شده مطرح کردید نشانگر دقت نظر جنابعالی است؛ همچنین دستاوردهایی که دولت جمهوری اسلامی ایران و قوه قضاییه در خصوص اصلاحات حقوقی برای کودکان در حوزه قوانین کیفری و سایر قوانین کسب کرده از جمله تصویب قانون جدید، تعیین تکلیف تابعیت فرزندان مادران ایرانی و پدران خارجی قابل تقدیر است.  

وی با اشاره به لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان که در حال حاضر در مراحل نهایی تصویب در مجلس شورای اسلامی قرار دارد گفت: در واقع این مصادیق نشان دهنده مجموعه پیشرفت‌هایی است که در حوزه حقوق کودک صورت گرفته و امیدواریم همکاری‌های ما برای ارتقا مسائل مربوط به کودکان با قوه قضاییه بیش از پیش تقویت شود.

نماینده یونیسف در ایران، در پایان با اشاره به پیشرفت‌های ایران در خصوص کودکان در تماس با قانون گفت: یونیسف از تبادل تجارب دولت جمهوری اسلامی و قوه قضاییه در این خصوص با سایر کشورها حمایت می‌کند.

در این نشست تعدادی از مدیران معاونت حقوقی قوه قضاییه و نمایندگی یونیسف در ایران حضور داشتند.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha