• چهارشنبه / ۱ آبان ۱۳۹۸ / ۱۶:۵۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98080100728
  • خبرنگار : 50378

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی مطرح کرد؛

«کتاب،‌ پیشران مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی» شعار نمایشگاه کتاب مشهد

«کتاب،‌ پیشران مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی» شعار نمایشگاه کتاب مشهد

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی گفت: امسال بیست و یکمین نمایشگاه کتاب مشهد با شعار« کتاب، پیشران مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی » از هشتم تا پانزدهم آبان ماه برگزار خواهد شد.

به گزارش ایسنا، جعفر مروارید در نشست خبری «بیست‌و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد» که در سالن همایش‌های این اداره برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته در سه رویداد فرهنگی نمایشگاه کتاب، جشنواره فیلم فجر و نمایشگاه قرآن که در مشهد برگزار شد رسانه ها حضور پررنگی داشتند، معتقدیم اگر رسانه‌ها در فضای رویدادهای فرهنگی و اجتماعی حضور داشته باشند آن رویداد تبدیل به رویدادی مردمی خواهد شد و در کنار آن آسیب‌ها بهتر قابل شناسایی است و چشم‌انداز آینده و بستر توسعه بهتر محقق خواهد شد.

وی افزود: باتوجه به شرایط استان و برنامه جامع استاندار که توجه به مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی را برای برنامه رونق تولید هدف قرار داده است؛ پاسخ به این سؤوال که چگونه با کمک نیروهای درون‌زا و قدرت استانی اقتصادهای خرد می‌توان بر شرایط مشکل اقتصادی فائق آمد و توسعه اقتصادی را با کمک اقتصادهای خرد محقق کرد؛ نیازمند گفتمان‌سازی فرهنگی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی، ادامه داد: برای این‌که دو گانه باطل بی‌تفاوتی و ناامیدی و از طرفی دیگر غلبه سوداگری به این دوگانه، نگاه امیدوار به آینده همراه با سرمایه‌گذاری، مشارکت جمعی و توجه به منافع عمومی در استان پا گیرد یک فرهنگ اقتصاد مقاومتی نیاز است، لذا نام این برنامه توسعه اقتصاد فرهنگی است که پیوستی فرهنگی دارد.

مروارید خاطرنشان کرد: نمایشگاه از این جهت بهترین بستر برای این گفتمان‌سازی است و در کنار گفتمان‌سازی مثلث توسعه اقتصاد فرهنگی عواملی مانند اقتصاد فرهنگ، اقتصاد نشر، حضور جریان‌های جدید (دیجیتال) در نشر به تخصص نمایشگاه کمک خواهد کرد.

وی عنوان کرد: در نمایشگاه امسال سعی شده است با این شعار و سیاست‌گذاری دعوت عمومی از فضای نخبگانی، فرهنگی، هنری و عمومی صورت گیرد تا بر اساس یک دیپلماسی فرهنگی و داخلی صدای واحد برای رونق تولید و همدلی - که در استان وجود دارد و تحسین‌برانگیز است- را در فضای نمایشگاه کتاب توسعه دهیم و به تحقق رونق تولید کمک کنیم؛ در این همین راستا بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری که نگاهی به جوانان می‌کند و چشم‌انداز آینده جوانان را مد نظر دارد با رویکردهایی که ناظر بر طرح‌های نوآورانه است در این نمایشگاه مورد تاکید قرار خواهد گرفت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی گفت: مشهد به دلیل تاریخ کهن در فضای نشر و صنعت کهن چاپ قطب دوم کشور است؛ این قطب دوم هم از جهت نرم‌افزاری و هم از جهت سخت‌افزاری است و همچنین صنعت چاپ تاریخ کهن و سرشاری دارد.

مروارید ادامه داد: حضور امام‌رضا(ع) نیز الهام بخش فعالیت‌های فرهنگی و هنری در مشهد است، امام‌رضا(ع) که میراث گفت‌وگو را برای ما به یادگار گذاشته و شیوه جدال احسن را به پیروان خود آموخته، منشأ بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی، تألیف و نشر در فضای خراسان بوده است.

وی اضافه کرد: حضور مدل‌های متنوع از انتشارات در خراسان و پردیس‌های کتاب که مطالبه جوانان را در عرضه محصولات فرهنگی پوشش می‌دهند نیز از ابداع‌هایی است که در فضای استان شاهد آن هستیم. تمامی عوامل گفته شده نشان از اهمیت خراسان رضوی در حوزه کتاب و نشر دارد و نمایشگاه بین‌المللی کتاب بر چنین بستر غنی و کهنی استوار است و به همین دلیل سعی شده در نمایشگاه امسال به این میراث توجه شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی، بیان کرد: شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه که متشکل از ٢١ کمیته تخصصی است بیش از ٣٠ جلسه عمومی و تخصصی برگزار کرده و سیاست‌گذاری‌های کلان را با کمک نهادهای همراه از جمله شهرداری و شورای اسلامی شهر که در زمینه فراهم کردن فضا برای برگزاری نمایشگاه و تبلیغات شهری ما را یاری رسانده‌اند، تدوین کرده‌ است.

مروارید تصریح کرد: نمایشگاه کتاب مشهد در طول یک هفته با حضور ٧٣٠ ناشر داخلی و ٢۴ ناشر خارجی قصد دارد برای شهروندان فرهنگ دوست مشهد به شکل خانوادگی و عمومی بستری را محیا سازد تا در این راستا بستر گفت‌وگوهای بینا فرهنگی در نمایشگاه محقق شده و مفاهیم بنیادین فرهنگی در طول نمایشگاه مرور شود.

وی اضافه کرد: همچنین با برگزاری جلسات اندیشه‌ای، نشست‌های نخبگانی و علمی، شب‌های شعر و داستان، برنامه‌های ادبی، جنگ‌های کودک و نوجوان و کارگاه‌های آموزشی فضایی فراهم می‌شود که نمایشگاه کتاب انگیزه‌ای را برای کل سال فراهم ‌کند که در کنار سبد کالای اقتصادی سبد کالای فرهنگی نیز جزو خریدهای هفتگی شهروندان قرار گیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: امیدواریم نگاهی که از گذشته در مورد حمایت از فرهنگ وجود داشته است تغییر کند و فرهنگ را از کالایی رقابتی و پیش‌رو به کالایی مبدع و نوآور که می‌تواند فضای استان و کشور را بهبود بخشد، تبدیل کند.

مروارید متذکر شد: نمایشگاه را تنها یک فروشگاه کتاب برای عرضه و خرید کتاب نمی‌دانیم؛ نمایشگاه کتاب بستری برای یک رویداد کلان فرهنگی است که چرخه‌ رسیدن به توسعه فرهنگی متوازن را که مقدمه‌ توسعه اقتصادی است، فراهم می‌کند و ما قصد داریم در این نمایشگاه چنین چیزی را تجربه کنیم.

وی اظهار کرد: نگاه معارف دینی و میراث فرهنگی بر این است که کتاب حاصل عقلانیتی بوده که انسان به خاطر آن به عنوان اشرف مخلوقات برگزیده شده و ادامه راه انبیاء در توجه به حکمت و معرفت است، از همین رو بزرگ‌ترین توصیه قرآن علم‌آموزی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی، افزود: واژه عقل به روش‌های مختلف در قرآن تکرار شده و هدف نهضت انبیاء زنده کردن گنجینه‌های عقل برشمرده شده است؛ در همین راستا نمایشگاه کتاب بر اساس این بستر معنوی تاسیس شده و امیدوارم با تلاش‌های همکاران و نهادهای مشارکت‌کننده بتوانیم نمایشگاهی در شأن مشهدالرضا داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha