• سه‌شنبه / ۳۰ مهر ۱۳۹۸ / ۱۵:۴۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98073022259

کارشناس پژوهشکده شهید مطهری تشریح کرد؛

ویژگی‌های یک جیره غذایی مناسب در شرایط بحرانی

ویژگی‌های یک جیره غذایی مناسب در شرایط بحرانی

ایسنا/خراسان رضوی کارشناس پژوهشکده شهید مطهری با اشاره به اینکه شرایط پایدار کشور ضرورت و نیاز به جیره‌های غذایی را کاهش داده است، به تشریح ویژگی‌های مناسب جیره‌های غذایی در شرایط بحرانی پرداخت.

به گزارش ایسنا، حمید آریان‌نژاد در نشست تخصصی «جیره‌های غذایی در شرایط بحران» که در محل تالار همایش نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار شد، عنوان کرد: مرکز شهید مطهری از سال 1381 شروع به بررسی دنیا در خصوص تولید جیره‌های اضطراری کرده و تا کنون چهار گروه برای طرح جامع تغذیه عملیاتی در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه « امروز کشور در یک حالت پایدار قرار گرفته و نیاز به جیره‌های غذایی احساس نمی‌شود در نتیجه ضرورت تولید این جیره‌ها کاهش یافته است»، افزود: این چهار گروه شامل تجهیزات تغذیه عملیاتی، جیره‌های غذایی، بیوشیمی تغذیه و اقلام غذایی عملیاتی سرباز آینده است. ضرورت نیاز به جیره‌های غذایی عملیاتی چه در نیروهای مسلح و چه در مواقع بحران، بر هیچ‌کس پوشیده نیست و اهمیت تولید این جیره‌ها بسیار ضروری و حساس است.

کارشناس پژوهشکده شهید مطهری، بیان کرد: امروز جیره عملیاتی، بسته‌بندی نخود کشمش نبوده، بلکه این جیره غذایی شامل پارامترهای ویژه‌ای از لحاظ ارزش غذایی و نیازهای افرادی‌ست که آن را مصرف می‌کنند. در دنیای امروز و در کشورهای پیشرفته، صحبت از مکمل‌هایی است که هوشیاری سربازها را افزایش داده و انرژی کافی برای آنان فراهم می‌کند.

آریان‌نژاد، ادامه داد: یکی از محصولات این مرکز جیره 24 ساعته است که در 12 طعم به نیروهای مسلح ارائه شده. در پروژه جیره 24 ساعته ابتدا کلیه منابع داخلی، خارجی و اینترنتی در زمینه تغذیه عملیاتی و صحرایی در اردوهای مختلف جهان، گردآوری شده و پس از ترجمه و جمع‌بندی، مواد مورد نیاز و مناسب جهت مصرف نیروهای مسلح انتخاب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین یکی دیگر از محصولاتی که در بین نیروهای مسلح اهمیت دارد تولید نان است. نان به عنوان بخش جدایی‌ناپذیر از جیره غذایی اهمیت فراوانی داشته و در نتیجه باید به معیارهایی از جمله بسته‌بندی، ماندگاری و طعم آن توجه ویژه‌ای شود. یکی از شاخه‌هایی که به شکل اختصاصی باید روی آن کار شود، بسته‌بندی جیره‌های غذایی است.

کارشناس پژوهشکده شهید مطهری، اظهار کرد: تحقیقات تنها به تولیدات جیره‌های غذایی سربازان محدود نشده و ما برای ماموریت‌های فضایی نیز با توجه به سرعت رشد فناوری تمهیداتی در نظر گرفته‌ایم و برای فضانوردان جیره‌های غذایی تولید کرده‌ایم. همچنین در سال 92 نانی تولید شد که با همان طعم اولیه دارای یک سال ماندگاری بوده و طراوت روز اول را دارد، اما تا کنون هیچ‌یک از این نمونه‌ها به‌صورت تجاری وارد بازار نشده است.

آریان‌نژاد، تشریح کرد: اقداماتی در حوزه ارائه محصولات صورت گرفته و در نتیجه نمونه‌هایی منطبق‌بر نمونه‌های نهایی تولیده شده است. برای یک سرباز سه چیز از جمله هوا، آب و جیره غذایی حائز اهمیت است و یکی از موارد مهم در این بین آب بوده و تهیه آب شرب مناسب با ماندگاری بالا برای سربازان بسیار مهم است.   

وی ادامه داد: یکی دیگر از موارد مهم قرص‌های حیات است که این قرص‌ها می‌تواند انرژی کافی را برای مدتی به سرباز داده تا بتواند خود را به یک پشتیبانی رسانده و جیره غذایی مناسب تهیه کند. تمامی این تلاش‌ها منجر به تولید یک سبد غذایی کامل شده است. بر اساس چهار گروهی که در ابتدا نام برده شد، سبدهای غذایی چیده شده و در حال تولید است.

کارشناس پژوهشکده شهید مطهری، گفت: تا کنون اقداماتی از جمله تشکیل و شرکت در جلسات کمیته تغذیه در مؤسسه، ارتباط با صنایع غذایی مختلف، ارتباط با صنایع بسته‌بندی گوناگون و تهیه پرسشنامه تحقیقاتی صورت گرفته است و تمام این تحقیقات منجر به تشکیل یک نقشه راه شد که پیشروی بر اساس آن، ما را به هدف نهایی خود خواهد رساند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha