به گزارش ایسنا، فرزانه انصاری امروز(۳۰ مهر) در روز جهانی استاندارد، اظهار کرد: صنعت کشور باید به سمت بازارهای جهانی سوق داده شود که تولید محصول رقابتپذیری بیشتری داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه برای حضور در بازار جهانی موظف هستیم استانداردها را رعایت کنیم، افزود: استانداردها، اصول و قوانینی هستند که باید در جامعه کیفیت و شاخصهای یک کالا را تشخص دهند و برای رقابت در بازار جهانی باید ویژگی کالاهای تولید را با استانداردهای بینالمللی و جهانی مطابق داد که بتوانیم کالاها را به این بازار عرضه کنیم.
سرپرست پژوهشگاه استاندارد ایران، با اشاره به اینکه استاندارد زبان مشترک تولید کالا است، بیان کرد: سازمان ملی استاندارد در دو بخش تولید محصول داخلی و حضور در بازارهای جهانی تلاش کرده خود را به استاندارد ملی نزدیک کند و در این زمینه توانسته در مجامع بینالمللی در تدوین استاندارد حضور پیدا کند.
انصاری عنوان کرد: سازمان استاندارد علاوه بر تعیین ویژگیها در جنبههای خدماتی و مدیریتی و سایر حوزه فعالیت دارد و میتواند تأثیرگذار باشد.
وی ذکر کرد: مرگومیر و بسیاری از بیماریها ناشی از مصرف کالایی غیراستاندارد و تقلبی است که در جامعه رخ میدهد، لذا برای کاهش این موضوع باید رعایت استانداردها را در اولویت قرار داد.
سرپرست پژوهشگاه استاندارد ایران، با اشاره بهضرورت استاندارد، افزود: سالانه در کشور دو هزار آتش سوزی اتفاق میافتد که حدود شش هزار نفر جان خود را از دست میدهند، در این راستا باید ضوابط استاندارد را در تمام محصولات بکار بگیریم.
انصاری بیان کرد: در حال حاضر ۲۵ هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی در ایران زیرپوشش استاندارد هستند و ۲۸ هزار و ۲۰۰ پروانه استاندارد اجباری در ایران صادر شده است.
وی گفت: محرک رونق تولید بر سه اصل رقابتپذیری، مدیریت کیفیت و استانداردسازی استوار است.
سرپرست پژوهشگاه استاندارد ایران، با اشاره به اینکه ۳۳ هزار و ۵۰۰ استاندارد ملی در ایران چاپشده است، خاطرنشان کرد: در کشورهای توسعهیافته تعداد استانداردهای ملی بهعنوان شاخص توسعه مطرح شده که نشان از اهمیت استانداردهای ملی و تدوین است.
انصاری یادآور شد: تاکنون ۴۵ استاندارد ملی توسط سازمان استاندارد ایران تدوینشده است، اما کافی نیست و نیازمند عزم ملی در این راستا هستیم.
انتهای پیام
نظرات