به گزارش ایسنا، ژیلا یزدانی امروز(۳۰ مهر) در روز جهانی استاندارد، با اشاره به اینکه ایران بین سازمانهای بینالمللی استاندارد رتبه ۲۲ را دارد، اظهار کرد: در منطقه آسیا بعد از چین و ژاپن کشور ایران رتبه سوم را کسب کرده و همچنین بین کشورهای اسلامی در رتبه اول قرار دارد.
وی افزود: با عضویت ایران در موسسه استاندارد و اندازهشناسی کشورهای اسلامی، قدم بزرگی برای تدوین استانداردهای حلال برداشتهشده است، بازار غذاهای حلال جزء حوزههای درآمدزاِ برای کشورهای مختلف است و اگر ایران بتواند پنج درصد از بازار را به خود اختصاص دهد میتواند ۲.۵ برابر درآمد نفتی را از حوزه حلال کسب درآمد کند.
مدیرکل استاندارد کردستان، بیان کرد: سازمان ملی استاندارد مطابق قانون تقویت و توسعه، تنها مرجعی است که میتواند اعطای نشان حلال را در کشور انجام بدهد و در این راستا، استان کردستان تاکنون برای دو کشتارگاه طیور توانسته استاندارد حلال صادر کند.
یزدانی عنوان کرد: در حال حاضر استان کردستان تعداد ۳۸ آزمایشگاه همکار، دو شرکت بازرسی کالایی استانی، چهار شرکت بازرسی فنی، هفت شرکت آموزشی و یک شرکت تدوین استاندارد فعالیت دارند و تمامی آن ها بر مطابق و ضوابط و الزامات استانداردهای ملی تعیین صلاحیت شدهاند.
وی افزود: در بخش تولید و خدمات ۳۵۹ واحد تولیدی در استان فعال و تحت پوشش استاندارد قرار دارند که از این تعداد ۷۳۴ فرآورده تولیدشده و در حال حاضر برای ۵۴۴ فرآورده پروانه استاندارد صادرشده و ۱۵۴ فرآورده دیگر نیز در دست بررسی است.
مدیرکل استاندارد کردستان، ذکر کرد: از تعداد ۳۳ هزار و ۵۰۰ استاندارد تدوینشده دبیری، تعداد ۲۵۲ استاندارد نمازخانه با عنوان اماکن اداری، تجاری و آموزشی به دبیری اداره کل استاندارد کردستان انجامشده و قسمت دوم این استاندارد با عنوان مساجد و شبستانها در دست تدوین است.
یزدانی عنوان کرد: تاکنون از تعداد ۴۵ استاندارد بینالمللی توسط ایران، یک مورد در زمینهٔ تراکتورسازی از استان کردستان پیشنهادشده است.
وی گفت: در راستای اجرای استاندارد ملی آسانسورهای برقی در شش ماه نخست سال جاری تعداد ۱۳۳ تأییدیه ایمنی آسانسور توسط اداره کل استاندارد کردستان صادرشده است.
مدیرکل استاندارد کردستان، با اشاره به اینکه تعداد ۳۱ گواهینامه ادواری توسط شرکتهای بازرسی صادر شده است، افزود: در همین راستا و بهمنظور کنترل بر عملکرد شرکتهای نصاب بازرسیهایی توسط کارشناسان انجامشده است، همچنین صدور پایان کار بدون گواهی ایمنی آسانسور در شهرستان سنندج و سقز صادر نمیشود.
یزدانی با اشاره به اینکه تولیدات استان مطابق با قوانین و ضوابط مربوطه است، تصریح کرد: در شش ماه نخست سال جاری ۷۰۱ مورد بازرسی از واحدهای تولیدی صورت گرفته که طی آن پروانه بهرهبرداری ۴۳ واحدتولیدی ابطال و ۲۲ پروانه بهرهبرداری نیز به حالت تعلیق درآمده است.
وی ذکر کرد: در ششماهه نخست سالجاری دو هزار و ۹۶۱ مورد بازرسی در سطح بازار از مراکز عرضه صورت گرفته که با نمونهبرداری ۱۰۲ مورد کالا از این مراکز، تعداد ۵۶ جعل علامت استاندارد کشف و ۷۷ مورد نیز توقیف کالا انجامشده است.
مدیرکل استاندارد کردستان، با اشاره به اینکه تعداد ۱۷ اقدام حقوقی در خصوص شهربازی بدون استاندارد انجامشده است، بیان کرد: با توجه به اجباری بودن استاندارد تجهیزات تفریحی، در شش ماه نخست سال جاری تعداد ۲۸۶ تجهیز بازی در ۲۴۹ مکان بازی روباز و سرپوشیده و مهدکودک بازرسیشده است.
یزدانی با اشاره به پلمپ شدن ۵ شهربازی در کردستان، عنوان کرد: گواهینامه شهربازیها یک سال اعتبار دارد اما سازمان استاندارد موظف است هر سه ماه یکبار از تجهیزات شهربازی بازرسی به عمل آورد.
وی بیان کرد: مصالح ساختمانی که پروانه بهره برداری دارند تحت پوشش استاندارد هستند اما محصولاتی که در خانه باغ ها و مکان های غیر مجاز بدون پروانه بهره برداری به تولید مصالح ساختمانی مشغول هستند به یک چالش تبدیل شده اند.
مدیرکل استاندارد کردستان، در ادامه ذکر کرد: متأسفانه این مصالح ساختمانی به بازار ورود پیدا نمیکند و با سفارش تلفنی به محل ساختوساز فرستاده می شود، که با پیگیری دستگاههای مرتبط در تلاش هستیم از تولید این مصالح در استان جلوگیری کنیم.
یزدانی بیان کرد: از شش ماه نخست سالجاری از ۳۲ جایگاه CNG تعداد ۱۷ جایگاه بازرسی و موفق به دریافت تأییدیه موارد بحرانی شدهاند، که تعداد پنج جایگاه در این مدت تأییدیه ادواری دریافت کرده و ۱۰ اخطارنامه قطع انشعاب گاز جایگاه صادر شده است.
مدیرکل استاندارد کردستان، خاطرنشان کرد: در کردستان از ابتدای سال جاری تاکنون در بحث نظارت بر مصنوعات طلا تعداد ۵۵ گشت مشترک از ۳۰۹ مرکز صنفی بازرسی انجامشده که مقدار ۲۵۱ گرم طلای فاقد مشخصات و بدون کد سازنده توسط گشت قیچی شده است.
یزدانی با اشاره به اینکه مرز باشماق کردستان دومین مرز صادراتی کشور است، یادآور شد: در شش ماه نخست سالجاری ۸۸۷ مورد تعیین ماهیت نمونه های صادراتی و ۸ مورد صدور گواهینامه صادراتی و وارداتی در این مرز صورت گرفته است.
انتهای پیام
نظرات