به گزارش ایسنا، ماهاتیر محمد به منبع تحریمهای احتمالی مالزی اشاره نکرد اما گفت: از این که طرفداران تجارت آزاد اکنون به شیوههای تجاری محدود کننده در ابعاد گسترده متوسل شدهاند، مایوس شده است.
وی در کنفرانسی در شهر کوالالامپور با اشاره به جنگ تجاری آمریکا و چین گفت: متاسفانه ما در این وسط گیر افتادیم. از نظر اقتصادی ما به هر دو بازار وابسته هستیم و از نظر فیزیکی به دلایل ژئوپلیتیکی گیر افتادهایم. حتی احتمالاتی مطرح شده که ما هم هدف تحریمهای تجاری قرار خواهیم گرفت.
آمریکا و چین دو مقصد از سه مقصد بزرگ صادرات مالزی در فاصله ژانویه تا اوت امسال بودهاند. سنگاپور بزرگترین مقصد صادرات مالزی بوده است.
ماهاتیر گفت: برای مصون ماندن از اثرات برخورد میان دو ابرقدرت اقتصادی، مالزی با همسایگان منطقهای خود همکاری بیشتری میکند.
نخست وزیر مالزی با اشاره به کمپین کشورهای اروپایی علیه روغن پالم مالزی، از این که کشورش هدف قلدری کشورهای قدرتمند قرار گرفته است، شکایت کرد. این روغن خوراکی در ۲.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی مالزی در سال میلادی گذشته سهم داشت و ۴.۵ درصد از کل صادراتش را تشکیل داد.
وی اظهار کرد: آنها که بیشتر جنگلهای خود را از بین برده و حاضر به کاهش آلایندگی خود نیستند اکنون تلاش میکنند با جلوگیری از جنگلزدایی برای فضای زندگی و درآمدزایی، فقیر را فقیرتر کنند.
اتحادیه اروپا به دلیل نگرانیها نسبت به جنگلزدایی، اوایل امسال قانونی را تصویب کرد تا سال ۲۰۳۰ استفاده از روغن پالم در سوخت تجدیدپذیر متوقف شود.
بر اساس گزارش رویترز، این نگرانی وجود دارد که هند به عنوان یکی از بزرگترین خریداران روغن پالم مالزی، واردات این محصول را به دلیل اختلافات دیپلماتیک که پس از اظهارات ماهاتیر درباره منطقه کشمیر به وجود آمد، محدود کند.
انتهای پیام
نظرات