به گزارش ایسنا، ناروهیتو، امپراتور ژاپن در روز ۲۲ اکتبر به طور رسمی بر تخت سلطنت خواهد نشست و در ماه نوامبر آیین شکرگزاری "دایجوسای" را به جا خواهد آورد که مهمترین مراسم تحلیف امپراتوری جدید ژاپن است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت میلیونها دلار برای مراسم مجلل ماه اکتبر کنار گذاشته که اشخاص برجستهای از سراسر جهان در آن حضور خواهند یافت.
منتقدان اما میگویند، این دو مراسم، آیینهای دینی هستند و تخصیص اموال عمومی به آنها با قانون جدایی دین از سیاست در تناقض است.
اتحاد کلیساهای ژاپن که یک گروه پروتستان برجسته در این کشور است، اوایل سال جاری میلادی در بیانیهای اظهار کرد: آیین دایجوسای چیزی جز یک مراسم شینتو (آیین باستانی ژاپن) نیست و تخصیص اموال عمومی به آن، اصل جدایی دین از سیاست و آزادی عقیده را نقض میکند.
این مخالفت اما تنها از سوی جامعه مسیحی مطرح نشده و ۳۰۰ گروه از جمله بوداییها و استادان دانشگاه را شامل میشود که شکایتهایی را علیه برنامه دولت برای تامین مالی این مراسم ثبت کردهاند.
یکی از این شاکیان به خبرگزاری فرانسه گفت: تامین مالی این آیینهای دینی از سوی دولت به این معنا است که امپراتوری تجلی دین و فرهنگ ژاپن است و دولت در حال ترویج یک دین رسمی است. به باور ما مشکل دیگر این جاست که بودجه تمامی فعالیتهای خانواده سلطنتی از اموال عمومی تامین میشود. این دو مراسم به لحاظ گستردگی، هزینه و تمرکز رسانهها بر آن در سطح بالایی قرار دارند که تاثیر عظیمی بر جامعه را در پی خواهد داشت.
جالب است که آکیشینو، ولیعهد ژاپن نیز یکی از حامیان این انتقادات است و نوامبر سال گذشته پیش از آن که برادرش به جای پدر به عنوان امپراتور معرفی شود و خود عنوان ولیعهدی را دریافت کند، به طور علنی تامین مالی این مراسم را زیر سوال برد و گفت، آیین دایجوسای "ماهیتی بسیار دینی دارد".
او در این باره گفت: مطمئن نیستم که تامین مالی چنین مراسمی با اموال دولتی مناسب باشد.
دولت ژاپن اما میگوید، این آیینها "رویدادهایی عمومی" هستند و تامین مالی آنها قانونی است. دولت ۶۴ میلیون دلار از بودجه کابینه را به برگزاری این مراسم تخصیص داده و باقی بودجه مورد نیاز نیز از بودجه امور خاندان سلطنتی، پلیس ملی و وزارت دفاع و امور خارجه تامین میشود. هزینه کلی این مراسم نیز ۱۴۷.۲ میلیون دلار تخمین زده شده است.
با وجود شکایتهای متعددی که علیه تامین مالی مراسم تاجگذاری و تحلیف امپراتوری ژاپن صورت گرفته، به نظر نمیرسد هیچ یک از آنها شانس چندانی در دادگاه داشته باشند. همچنین حمایت عمومی چندانی هم از این انتقادات وجود ندارد و خاندان سلطنتی در میان مردم محبوبیت بالایی دارند.
انتهای پیام
نظرات