• یکشنبه / ۲۸ مهر ۱۳۹۸ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98072820222
  • خبرنگار : 71616

وقتی خودروسازان برخی قطعات و آپشن‌ها را حذف می‌کنند!

وقتی خودروسازان برخی قطعات و آپشن‌ها را حذف می‌کنند!

پس از خبر حذف برخی قطعات و آپشن‌ها از برخی خودروهای صفر کیلومتر داخلی، فعالان صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی می‌گویند که کسری منابع مالی قطعه‌سازان و افزایش بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان، تامین برخی قطعات را با مشکل روبرو کرده است.

چندی است که موضوع حذف برخی از قطعات در خودروهای صفر کیلومتر داخلی از جمله کروز کنترل، رینگ آلومینیومی و تعدادی دیگری از قطعات، خبرساز شده است.

احمد نعمت‌بخش - دبیر انجمن خودروسازان - در این رابطه به ایسنا گفت: دو عامل سبب شده که برخی قطعات در خودروهای صفر کیلومتر حذف شوند. در حال حاضر حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان وجود دارد که معادل همین رقم از سال گذشته تاکنون زیان خودروسازان نیز بوده است. زمانی که پول قطعه‌سازان پرداخت نمی‌شود، آن‌ها نیز تمایلی به ارائه قطعه به خودروسازان ندارند.

وی خاطرنشان کرد: امروز این مشکلات عاملی شده تا برخی از قطعات در خودروهای صفر کیلومتر حذف شوند. درست است که فعلا  این قطعات تاثیری در ایمنی خودرو ندارند اما ممکن است تعداد این قطعات در آینده اضافه شود تا جایی که تولید خودرو را با مشکل روبرو کند.

همچنین محمدرضا نجفی‌منش - رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی - نیز اظهار کرد:  آنچه که صحت دارد این است که پول قطعه‌ساز به موقع پرداخت نمی‌شود و قطعه‌ساز در هزینه‌ها با مشکل روبرو است که ما نیز مرتبا این موضوع را پیگیری می‌کنیم اما اینکه قطعه‌سازان تامین تعدادی قطعات را به دلیل مسائل مالی قطع کنند، تایید نمی‌کنیم.

وی افزود: به دلیلی مشکلات مالی دیگر توان قطعه‌سازی وجود نخواهد داشت و کل کار تعطیل خواهد شد نه اینکه به دلیل مشکلات مالی تعدادی قطعات تولید و تامین نشوند. اگر پول قطعه‌ساز پرداخت شود، تامین تمام قطعات انجام خواهد شد اما در غیر این صورت همانطور که پیش از این نیز هشدارها در این زمینه داده شده، تولید متوقف شده و صنعت قطعه‌سازی و صنعت خودروسازی را نابود می‌کند.

آرش محبی‌نژاد - دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی - نیز در این زمینه معتقد است: تعدادی از قطعات آپشن هستند و خودروهای مجهز به این آپشن‌ها قیمت بالاتری دارند که بسته به نظر و بودجه مشتری است اما اینکه مشتری خودروی آپشن‌دار بخواهد اما خودروساز و قطعه‌ساز به دلیل تحریم‌ها، کسری قطعات و مشکلات کسری نقدینگی نتوانند این نیاز را پاسخ دهند، موضوعی جداست.

وی ادامه داد: ممکن است حذف برخی قطعات آپشنال مشکل خاصی پیش نیاورد. در برخی خودروها ممکن است به طور مثال کروز کنترل به دلیل مشکلات کمبود نقدینگی نتواند توسط خودروساز تامین شود و او نیز مجبور است این آپشن را حذف کند، اما برای خودروی دیگر موجود باشد و خودرو به آن مجهز شود. 

دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی تصریح کرد: اما اینکه کسری قطعات به دلیل کسری نقدینگی وجود دارد، یک واقعیت غیرقابل انکار است و ما موضوع را تایید می‌کنیم. در حال حاضر تامین قطعات به دو دلیل با مشکل روبرو است. علاوه بر کسری نقدینگی، مشکلات ناشی از اصلاح قیمت‌ قطعات نیز تاثیرگذار بوده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۷-۲۸ ۲۰:۱۵

در این روزها چیزی که ارزان است جان مردم است ب.بیاید از کشورهای دنیا درس یاد بگیریم انحصار باعث فساد و کیفت بد می‌شود وقتی خودروساز هر ماشین بی کیفیتی را تولید کند و مردم بخرند روز به روز بر گرده مردم سوار میشود

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۲۸ ۲۰:۱۸

مافیای خودرو در ایران از چنان قدرت سیاسی بهره‌مند است که اصلا به فکر مردم و کیفیت خودرو نیست چون دست هزاران نفر در یک کاسه است و سود میلیاردی نصیبشان می‌شود چرا باید کیفیت را بالا ببرند مگر مجبورند دنیا عقلش رسیده که انحصار را برداشته است

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۲۸ ۲۲:۴۲

انحصار وفساد و عدم شفافیت و حمایت کور و بدون هدف از خودروسازان نتیجش همینه دیگه.

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۲۸ ۲۳:۱۱

آیا شرکتهای خارجی، مثلا فیات، سیتروئن، رنو و ... توان پرداخت برای قطعات دارند؟ توان استخدام کارگران ایران خودرو و سایپا و ... دارند؟ توان پرداخت مالیات به دولت دارند؟ پس بازار را (کارشناسی شده) باز کنید که به سود مشتری، کارگر و دولت و نظام است!