به گزارش ایسنا، به نوشته خبرگزاری رویترز، میخائیل گورباچف، آخرین رهبر جماهیر شوروی سابق کسی است که تلاشهایش در دهه ۱۹۸۰ در زمینه کنترل تسلیحات و اجرای اصلاحاتی با هدف رفتن به سمت دموکراسی به پایان جنگ سرد کمک کرد.
او اخیرا و در حالی که دو ماه از زمان لغو یک معاهده کنترل تسلیحات مهم امضا شده توسط خودش در سال ۱۹۸۷ میگذرد مصاحبهای با روزنامه روسی ایزوستیا انجام داده و گفت: جریاناتی خطرناک وجود دارند که کاملا میتوان آنها را مشاهده کرد. من دو مورد آنها را ذکر میکنم؛ یکی بیاعتنایی به قوانین بینالمللی و دیگری روند نظامی ساختن سیاستهای جهانی.
ماه اوت گذشته دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که رسما آمریکا را از معاهده موسوم به "منع تسلیحات هستهای میانبرد" با روسیه خارج کرده است. او دولت مسکو را مسئول نقض این معاهده دانست و پس از آن اقدام به آزمایش موشکی کرد که قبلا در این معاهده ممنوع اعلام شده بود.
آخرین معاهده کنترل تسلیحات هستهای که میان روسیه و آمریکا باقی مانده به معاهده "استارت جدید" مشهور است که در سال ۲۰۲۱ منقضی میشود.
گورباچف که در حال حاضر ۸۸ سال سن دارد، اظهار کرد: لغو معاهده ممنوعیت سلاحهای هستهای میانبرد لزوم مذاکرات روسیه و آمریکا را هر چه بیشتر افزایش میدهد.
با وجود آنکه گورباچف تأثیر مستقیمی بر سیاستهای واشنگتن و مسکو در این روزها ندارد اما با توجه به نقشی که قبلا در ایجاد سازوکارهای کنترل تسلیحات جهان داشته دارای تأثیر بر گروههایی از سیاستگذاران است.
او خاطر نشان کرد: مشخص بود که این معاهده مهمترین ستون ثبات راهبردی است. ما نیازمند مذاکرات هستیم تا از بین رفتن این معاهده سبب وخامت تهدید جنگ نشود.
انتهای پیام
نظرات