به گزارش ایسنا "بنفشه زهرایی" امروز سهشنبه ۲۳ مهرماه در نشست هم اندیشی کارگروه سازگاری با کم آبی که در شرکت آب منطقهای البرز برگزار شد، گفت: بخش صنعت البرز و بسیاری بخشها نمی دانند که چقدر آب مصرف میکنند، منظور مصرف مجاز و غیر مجاز نیست بلکه همه آبی است که مصرف می شود.
وی گفت: خشکی طبیعی اقلیم، تغییرات اقلیمی، محدود بودن ظرفیت منابع آب در آبخوانها و ... از جمله عوامل طبیعی کمبود آب در کشورمان است.
وی اضافه کرد: ولی عواملی چون ضعف مدیریت و نبود ساختارهای سازمانی و حقوقی مناسب، نبود ظرفیتهای فنی و تخصصی، تخصیص بیش از حد منابع، فساد در نهادهای مدیریت کننده منابع، سبک زندگی پر آب طلب، سرمایه گذاری و توسعه بیس از حد زیر ساختها مثل احداث سدها، طرحهای انتقال آب، کم بودن قیمت آب، سیاستهای خودکفایی غذایی، محبوبیت سیاسی ناشی از اختصاص آب و... از دلایل انسانی شرایط بحرانی آب است.
وی ادامه داد: بخشی از نیازهای زیست محیطی با منابع موجود تامین میشود ولی عواملی چون تغییر اقلیم، خشکسالی و سیلاب باعث تامین تنظیم نشده منابع میشود که با اقداماتی میتوان تا حدی فراتر از توان طبیعی، ظرفیت تامین را بالا برد ولی با مصارف بیشتر دوباره با مشکل روبرو میشویم.
وی همکاری دستگاههای مختلف را در این زمینه دارای اهمیت زیادی دانسته و گفت: دستگاههای مختلف باید در این برنامه مشارکت داشته و میزان مصرف را مشخص و با داشتهها هماهنگ کنند تا این پایش به خوبی صورت بگیرد.
مدیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی با اشاره به اینکه کارگروه سازگاری با کم آبی در سال ۹۶ تاسیس و در استانها هماین کارگروه تشکیل شد، تاکید کرد: توصیه شده که اتاق فکر در استانها در این کارگروه با حضور نخبگان و دانشگاهیان تشکیل شود ولی در البرز این اتاق فکر تشکیل نشده و نیاز است تشکیل شود.
زهرایی، البرز را جزو استانهایی برشمرد که فعلاً در کارگروه از بسیاری استانها عقب افتاده است و گفت: البرز هنوز برنامهای برای این کارگروه ارسال نکرده است.
دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی محورهای این کارگروه را عمدتاً در حوزه مدیریت مصرف دانست و اظهار کرد: اینکه چطور با وضع موجود مصرف شرب، کشت، صنعت و غیره را هماهنگ کنیم در واقع هدف کلی محدود کردن مصرف و کاهش برداشت از منابع آب زیر زمینی در حد آب قابل برنامه ریزی است. اجرای طرحهای احیا و تعادل بخشی دشتها مدیریت کاهش مصرف در بخشهای مختلف، بازچرخانی آب، اصلاح الگوی کشت فضای سبز، مدیریت مصرف در بخش کشاورزی، مدیریت آب در بخش صنعت و معدن از محورهایی بوده که برای این کارگروه در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: اصلاح تعرفه شرب، محدودیت کاشت برنج، ممنوعیت کاشت چمن در ادارات، ممنوعیت آبیاری فضای سبز در ساعات روز از جمله برخی مصوبات این کارگروه است.
انتهای پیام
نظرات