به گزارش ایسنا، سیدعبدالله میر ابراهیمی امروز در جلسه کارگروه کنترل حیوانات ناقل بیماری، عنوان کرد: سیاست شهرداری و سازمان پسماند شهری، تغییر ساعات جمع آوری پسماندهای شهری نیست، مردم از ساعات جمعآوری پسماند در سطح محلات با خبر هستند و تغییر ساعات موجب سردرگمی مردم میشود.
وی افزود: اغلب مردم قبل از ساعاتی که پسماند جمعآوری میشود، زبالههای خود را بیرون منزل قرار میدهند و همچنین برخی نیز بعد از ساعات مشخص شده زباله را قرار میهند که صبحها نیز واحدهایی در سطح شهر تردد و زبالههای باقی مانده را جمع آوری میکنند و مشکلی از این بابت وجود ندارد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهری قم بیان کرد: طرح جامع مدیریت پسماند در شهرداری قم به صورت رسمی آغاز شده است و اکنون مرحله آنالیز فیزیکی در حال انجام است و در آینده نیز مرحله دفن و امحا نیز به مرحله اجرا میرسد.
وی با بیان اینکه در سال ۹۷ نیز بیش از ۲هزار سگ ولگرد از سطح استان جمع آوری شد، ادامه داد: تا کنون هزار و ۴۸۶سگ ولگرد در ابتدای سال جاری از سطح شهر قم جمع آوری شده است که برخی طبق گزارشات مردمی بوده است و همچنین برخی نیز توسط شهرداری احصا و جمع آوری شده است؛ همچنین ۱۶۲قلاده سگ ولگرد از بخشهای استان نیز جمع آوری شده است.
میر ابراهیمی تصریح کرد: طبق اعلام مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم، ۲۶۰مورد گزش گربه از ابتدای سال داشتهایم، همچنین ۳۲۰مورد گزش توسط سگهای دارای صاحب و ۷۰ مورد گزش توسط سگهای ولگرد در سال جاری گزارش شده است که در این خصوص لازم است سگهای دارای صاحب ساماندهی شوند.
وی اضافه کرد: قانون لازم برای جمع آوری سگهای ولگرد و قلادهدار کردن سگهای دارای صاحب وجود دارد ولی به نظر میرسد باید در زمینه اجرا بهتر عمل شود؛ مدیریت پسماند نمیتواند وارد محدودههای شخصی شود و لازم است در این خصوص نیروی انتظامی وارد عمل شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهری قم اظهار کرد: دستورالعملی وجود دارد که سگهای دارای صاحب باید شناسنامهدار و قلادهدار شوند و صاحبین آنها فرم قبول مسئولیت را امضا کرده و این سگها تنها در محدوده باشند که در این خصوص لازم است یک تیم متشکل از نمایندگان سازمان مدیریت پسماند و اداره کل دامپزشکی استان قم اقدام به ساماندهی اینگونه سگها کنند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس گزارشات و مشاهدات، مشخص شده است که از شهرهای دیگر سگهای ولگرد بارگیری میشوند و در استان قم و خصوصا در محدوده مسگرآباد قم تخلیه میشوند که این موضوع در مدت اخیر شیوع پیدا کرده است و باید با آن مقابله شود.
در ادامه این جلسه، علی طالبی معاون فنی و عمرانی فرماندار قم عنوان کرد: زمان جمع آوری پسماندهای شهری باید به شکلی برنامهریزی شود تا زبالهها مدت زیادی در سطح شهر باقی نماند، زیرا هم موجب برهم خوردن منظر شهری میشود و هم باعث جمع شدن حیوانات ولگرد و زباله گردها خواهد شد.
وی ادامه داد: باید در خصوص خطرات گزش حیوانات ناقل بیماری اطلاع رسانی و آموزش لازم توسط رسانهها و مرکز بهداشت انجام گیرد تا شهروندان حساسیت بیشتری نسبت به این موضوع داشته باشند.
معاون فرماندار قم بیان کرد: در خصوص جمعآوری سگهای ولگرد به دنبال کنترل جمعیت هستیم و تنها سگهای بیمار تلف میشوند و مابقی به چرخه طبیعت بازگردانده میشوند.
وی اضافه کرد: همچنین باید در خصوص سگهای نگهبان نیز آمار دقیقی به دست آید و ساماندهی شوند؛ باید یک گروه چند نفره شامل نماینده دامپزشکی و نماینده شهرداری به ساماندهی سگهای نگهبان بپردازند تا مشکلی برای شهروندان ایجاد نشود.
انتهای پیام
نظرات