به گزارش ایسنا و به نقل از ایجوکیشن نیوز، عوامل استرسزا محیط آموزشی در کودکان شامل مدرسه و رویدادهای مرتبط با آن است، که اگر این استرس مدیریت نشود آسیبهای جدی بر جسم و روان آنان خواهد گذاشت.
در حقیقت، از هر 10 نفر یک نفر نوعی از مشکلات روان را تجربه میکنند، اما فقط 30درصد از این افراد مشاوره روان دریافت میکنند و دیگر کودکان در تلاش هستند تا با استرس خود کنار بیایند. بنابراین برای کمک به آنان چه کاری باید انجام داد؟
محققان اظهار کردند: ذهنآگاهی روشی شناخته شده برای مدیریت احساس استرس، اضطراب و حتی افسردگی است و با آموزش آن به کودکان و نوجوانان امروز کمک خواهد شد.
استرس چه تاثیری بر کودکان دارد؟
مسائلی که در نظر بزرگسالان بسیار ناچیز است، برای افراد کوچک تر بسیار سخت و بزرگ است. امتحانات دشوار در مدرسه، دوستی جدید، رسانههای اجتماعی و شنیدن اخبار در مورد امور جاری همه میتوانند در افزایش استرس در کودکان نقش داشته باشند. کودکان مضطرب ممکن است علائم استرس را به صورت نوسانات خلقی، کاهش تمرکز، خواب ناکافی، کابوسها، مکیدن انگشت، درد معده یا سردرد داشته باشند. بنابراین، به رفتار کودک خود توجه کرده و وی را ترغیب کنید تا مشکلاتش را با شما در میان بگذارد.
بازی در فضای باز تاثیر شگفتانگیزی در آرامش کودک خواهد داشت، البته زمانی که کودکان در خانه حضور دارند نیز باید با بازیهای مختلف آنان را سرگرم کنید و حتی میتوانید از بازیهای آموزشی کمک درسی نیز استفاده کنید.
همچنین میتوانید در مورد اخبار و مطالب رسانههای اجتماعی با کودکان خود صحبت کنید و آنان را ترغیب کنید تا احساسات خود را بازگو کنند. اما اگر کودک کوچک شما هنوز علائم استرس دارد، تمرین فکری داشته باشید تا استرس وی کاهش یابد.
ذهنآگاهی چیست؟
استرس، پیامد رفتارهای گذشته و نگرانی در مورد آینده است و هرچه بیشتر در این مورد فکر کنیم، احساس استرس و اضطراب بیشتری خواهیم داشت. ذهن آگاهی، نوعی مراقبه است که به ما امکان میدهد تا بهجای گذشته یا آینده، به حال فکر کنیم و چون نیازی به آمادگی و مهارت خاصی ندارد، برای کودکان در هر سنی مناسب است.
تاثیر ذهنآگاهی در مدارس
نتایج تحقیقات نشان میدهد، ذهن آگاهی در مدارس منجر به پیشرفت چشمگیر در میزان توجه و کاهش میزان استرس دانشآموزان میشود.
تمرین منظم ذهنآگاهی به کودکان کمک میکند تا بر نگرانیها و استرس خود چیره شوند و در لحظه تمرکز کنند. درنتیجه متمرکزتر و مشتاقتر در کلاس حضور خواهند داشت. همچنین از حافظه بهتر و افزایش تنظیم عاطفی بهتری بهرهمند میشوند. همه این عوامل میتواند به آنان در عملکرد بهتر در آموزش کمک کند تا با روشی ساده استرس خود را کنترل کنند.
چگونه میتوان ذهنآگاهی را در خانه تمرین کرد؟
طی ذهن آگاهی، تمرکز اصلی بیشتر روی تنفس است، بنابراین از کودک خود بخواهید که دستهای خود را روی شکم خود قرار داده و نفس بکشد و از وی بخواهید بر این حرکت تمرکز کند. بر اساس سن کودک و توانایی در زمان نشستن، این کار را به مدت 30 ثانیه تا 3 دقیقه ادامه دهید.
برای کودکان کوچکتر از فاصلههای کوتاهتر استفاده کنید. از آنان بخواهید به چیزهایی که باعث تحریک حواسشان میشود، ذهنآگاهی داشته باشند. شما باید تلاش کنید ذهن آنان به زمان حال، تمرکز کند تا شاهد کاهش استرس آنان باشید.
انتهای پیام
نظرات