به گزارش ایسنا، عبدالله نظری 17 مهرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان، با اشاره به اینکه 16 تا 22 مهرماه به مناسبت هفته استاندارد نامگذاری شده است، اظهار کرد: یکی از موضوعات اساسی در زمینه استاندارد، فرهنگ آن است.
وی افزود: نهادینه کردن یک فرهنگ صرفا توسط نهادی خاص امکانپذیر نیست و باید تمام اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله اصحاب رسانه نقش خود را به خوبی ایفا کنند.
نظری گفت: امسال با توجه به اینکه از سوی مقام معظم رهبری سال رونق تولید نامگذاری شده، این شعار در گرو سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که با توجه به شرایط خاص و کمبود منابع، لازم است از منابع موجود به بهترین نحو استفاده شود و رعایت آن منوط به استاندارد در تمامی حوزهها است.
وی بیان کرد: طی شش ماه امسال 500 فرآورده در استان مشمول استاندارد اجباری قرار گرفتند که بیش از 85 درصد آنها پروانه استاندارد را دریافت کرده و با تعامل واحدهای صنعتی مابقی آنها نیز پروانه استاندارد دریافت خواهند کرد، همچنین در این مدت 86 فقره پروانه استاندارد صادر و تمدید شده است.
مدیرکل استاندارد استان افزود: در این مدت 500 مورد نمونه فرآورده تولید از واحدهای صنعتی و 235 مورد نمونه از مراکز عرضه نمونهبرداری انجام شده و تمام نمونهها در آزمایشگاههای اداره کل استاندارد مورد آزمون قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به یک هزار بازرسی از مراکز عرضه در استان، تصریح کرد: شش مورد مشکوک به جعل علامت استاندارد از جمله پروتئین سویا، لواشک، دستمال کاغذی، کاشی و سیم و کابل با نام تجاری نور البرز خراسان شناسایی شدند.
نظری بیان کرد: 21 آزمایشگاه تخصصی در حوزه صنایع غذایی، خودرو و نیروی محرکه و مصالح ساختمانی در استان وجود دارد که تائید صلاحیت شدهاند.
وی گفت: اگر در ساختمانی آسانسوری وجود دارد باید دارای گواهی استاندارد باشد، زیرا براساس قانون اداره کل استاندارد نمیتواند در ملک خصوصی افراد ورود کند.
مدیرکل استاندارد استان تصریح کرد: این اداره کل در مراکز عمومی از جمله دستگاههای دولتی، در زمینه استاندارد بودن آسانسور ورود کرده که نسبت به سال گذشته تعداد قابل توجهی از مراکز عمومی توانستهاند پروانه استاندارد را اخذ کنند.
وی اضافه کرد: به دلیل وجود شرایط اقلیمی و جغرافیایی استان و همچنین میزان سرمایهگذاری، تعداد انگشتشماری شهربازی در استان وجود دارد که زمینهای بازی و شهربازیهایی که توسط بخش خصوصی دایر شدهاند عمده آنها تحت نظارت اداره کل استاندارد قرار دارند.
نظری گفت: متاسفانه علیرغم پیگیریهای انجام شده زمینهای بازی پارکهای استان مورد تائید اداره کل استاندارد نیست، گرچه طی سالهای اخیر در مرکز استان اقدامات مطلوبی توسط برخی از شهرداریها صورت گرفته ولی هنوز پیگیر اخذ گواهی استاندارد نشدهاند.
وی بیان کرد: حدود 33 هزار و 500 استاندارد ملی در کشور تدوین شده که بیش از دو درصد آنها توسط چهارمحال و بختیاری انجام شده است، همچنین یک هزار قلم کالایی که به صورت صنعتی تولید میشود مشمول استاندارد اجباری هستند.
مدیرکل استاندارد استان خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر اداره کل استاندارد در دو مقوله جدید از جمله حد مجاز سموم در محصولات کشاورزی و استاندارد حلال ورود کرده که تعاملات با دستگاههای متولی امر در حال انجام است.
انتهای پیام
نظرات