به گزارش ایسنا، محمد سعیدیکیا امروز در همایش ۱۰۰ معین اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی در تالار جلسات شهید هاشمینژاد بیمارستان امام رضا(ع)، اظهار کرد: شما معینهای اقتصادی مدیران و کارآفرینان استان برای یک کار مهم، پرخیر و برکت و توانمندسازی مردم هستید که نتیجه آن رفع محرومیتزدایی است.
وی افزود: زمانی که مقام معظم رهبری به من حکم دادند، فرمودند که بنیاد مستضعفان فعالیتهای محرومیتزدایی انجام میدهد که خوب است اما دیگران نیز انجام میدهند، شما کار اساسی انجام دهید، یک منطقه محروم را انتخاب کرده و آباد و رفع محرومیت کنید. در بنیاد مستضعفان تمام کارهای رفع محرومیت در بنیاد علوی انجام میشود که وابسته به بنیاد مستضعفان است.
سعیدیکیا با بیان اینکه در کشور تسهیلات زیادی به روستاها داده شده اما روستاها آنگونه که باید آباد نشدند، اگر شده بودند ما اکنون اینجا دور هم جمع نبودیم، عنوان کرد: در مهرماه با استاندار گفتوگو کردیم و قرار شد قلعه گنج را برای آبادانی در دست بگیریم. اولین کار این بود که طرح جامع آبادانی برای منطقه تهیه کنیم. چنین کاری در کشور انجام نشده و یا بسیار کم انجام شده بود. از مشاور خارجی و ایرانی استفاده کردیم که محور مشاور ایرانی بود. این طرح بعد از یک سال با ۴ هدف و ۳۰ برنامه طراحی شد. علاوه بر این طرح، طرح توانمندسازی مردم را نیز دنبال کردیم.
رئیس هیات امنای بنیاد مستضعفان ادامه داد: در الگویی که انتخاب شده محور مردم هستند و ما پروژهمحور کار نمیکنیم. کشور وقتی آباد میشود که مردم همه فعال باشند، کار کنند و خلاقیت و توانمندی آنها بروز و ظهور یابد. حاکمان باید بستر مناسبی فراهم کنند تا این اتفاق رخ دهد. سرمایههای زیاد انسانی، طبیعی، مالی، اجتماعی، فیزیکی، فرهنگی، دینی و سازمانی در کشور وجود دارد که باید استفاده شود.
وی اضافه کرد: در کشور ما روال معمول این است که هر وقت کسی میخواهد در انتخاباتی شرکت کند میگوید به من اعتماد کنید اما ما باید عکس این رفتار کنیم و بگوییم مردم ما به شما اعتماد داریم با هم کار کنیم که در قلعهگنج این اتفاق افتاد.اگر به مردم اعتماد کنیم و آنها بدانند ما راست میگوییم، اعتماد آنها حتما جلب خواهد شد.
سعیدیکیا خاطرنشان کرد: این الگو یک کار اجتماعی و مردمی است که زمان در آن بسیار مهم است. ۵ سال از شروع کار در قلعهگنج گذشته و ۲ سال دیگر نیز باید حضور داشته باشیم. در مردم توانمندیهای بسیار زیادی است و ما دانشگاه تهران را به عنوان مشاور توانمندسازی انتخاب کردیم. قلعهگنج ۱۰ هزار کیلومتر وسعت و ۸۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۶۰ هزار نفر روستایی و ۲۰ هزار نفر شهری بوده و ۲۰ هزار نفر اهل سنت و ۶۰ هزار نفر شیعه هستند که برای ما فرقی ندارد و به همه سرویس میدهیم.
رئیس هیات امنای بنیاد مستضعفان گفت: قلعهگنج 5 دهستان و ۱۴۴ روستا دارد که برای هر ۲۰ روستا از میان خود مردم از جوانان و تحصیلکردهها تسهیلگرانی به عنوان رابط با روستاها انتخاب کردیم. به تدریج با مردم ارتباط برقرار کرده و به اشکال مختلف توجه مردم را به مشارکت جلب کردیم. ابتدا مردم تردید داشتند اما جلو آمدند. پایگاه همیشگی اقدامات نیز مساجد هستند.
وی بیان کرد: مردم به تدریج آموختند که همه در مورد مسایل روستا فکر کنند و راجع به مشکلات روستای خود همنظر شوند. گروههای توسعه روستایی ۱۰ تا ۱۵ نفره تشکیل دادند و برای خود سرگروه انتخاب کردند. ما و مشاور در انتخاب مردم دخالتی نکردیم. آنها آموختند که اگر مشکل اصلی اشتغال است با سرمایه و پسانداز خود مشکل را حل کنند که بسیاری از افراد با یارانه زندگی میکردند، بعد اعلام یارانه آن را به صندوق میریختند و پسانداز کردند. بعد از ۳،۴ ماه باجه بانکی ایجاد شد و همه گروهها در بانک حساب دارند که در نهایت پولها به اندازهای بود که میتوانستند وام دهند. وامها فقط برای اشتغال بود و برای کار دیگری نبود.
سعیدیکیا با اشاره به اینکه کار دیگر بنیاد مستضعفان این است که از سال 95 برای هر استانی ۲۰ میلیارد تومان وام با ۱۸ درصد سود واقعی دهد، امسال ۲۵ میلیارد تومان شده و تنها برای روستاها برای هر طرح روستایی ۲.۵ میلیارد تومان پرداخت میکند، تضمین را سادهسازی کردیم اما نسبت به تضمین و توجیه اقتصادی این وامها کوتاه نیامدیم. طبق آخرین آمار تاکنون 8 هزار طرح در کل کشور برای وام اقدام کرده که 4 هزار طرح با 1700 میلیارد تومان تصویب شده و بیش از 3500 طرح وام گرفته که حدود 2 هزار طرح به بهرهبرداری رسیده و 15 هزار شغل ایجاد کرده است. اگر حاکم و مدیر بر سر حرف منطقی خود استوار باقی بماند، مردم حمایت میکنند.
رئیس هیات امنای بنیاد مستضعفان خاطرنشان کرد: عملکرد قلعهگنج رتبه دو یا سه را دارد یعنی مردم به این کار اقبال کردند. پروژههای فراوانی راه افتاده است. ۱۰۰ گلخانه ۲ تا ۵ هزار متری به راه افتاده و خدمات مختلف در روستاها انجام شده است. علاوه بر کارهای اقتصادی در بهداشت و درمان نیز ورود پیدا کردیم. خانه حفظ قرآن ایجاد نمودیم که در مسابقات حفظ قرآن ۶۰ نفر جایزه گرفتند.
وی افزود: برای تشویق دانشآموزان به درس خواندن جایزه تعیین کردیم که امسال 7500 دانشآموز جایزه گرفتند. برای ورزش نیز کارهای مختلفی انجام شده که اکنون دو نفر در تیم ملی ووشو حضور دارند.آموزش فنی حرفهای را نیز دنبال کردیم که ۲ هزار نفر آموزش دیدند. در زمینه سوادآموزی تمام بیسوادان را تحت پوشش قرار دادیم. مساجد و مدارس را ترمیم و تجهیز کردیم.
سعیدیکیا ادامه داد: علاوه بر قلعهگنج به شهرستانهای دیگر نیز رفتیم که به ۱۲ منطقه رسیده، برای هر منطقه یک مدیر ملی تعیین شد که شرط انتخابش این بود که حتما باید دو شب در منطقه بخوابد زیرا باید با مردم زندگی کرد تا بتوان به آنها خدمت کرد. ۱۲ جوان انتخاب شده و هر منطقه یک مدیر مستقر نیز دارد.
رئیس هیات امنای بنیاد مستضعفان در خصوص سامانه الکترونیکی طرح توسعه اقتصادی فرهنگی، گفت: قرار دادن این حجم از اطلاعات در اختیار مردم در سامانه دو حسن دارد، یکی شفافسازی است زیرا گاه مردم حرفهای ما را قبول نداشته و ابهام و تردید دارند اما اینگونه رفع ابهام میشود و دوم اینکه اطلاعات گستردهای در اختیار افرادی قرار میگیرد که میخواهند در این زمینه فعالیت کنند.
وی با بیان اینکه روستاها متولی ندارند و این یک نقص در کشور ما است، عنوان کرد: زمانی که جهاد سازندگی بود نیز متولی همه روستاها نبود. افغانستان مشاور عالی وزیر توسعه روستایی دارد که این نقص در کشور ما هست و امیدوارم حل شود تا روستاها به خوبی فعالیت کنند.
سعیدیکیا در خصوص فقر مهارت، بیان کرد: فقر مهارت درست است اما افرادی آمادگی انجام کار دارند، در حالی که بلد نیستند. نقش مهم جهاد سازندگی مساله آموزش و ترویج به خصوص ترویج برای روستاییان بود. مهارت بسیار مهم است، نهتنها در روستاها در بسیاری جاهای کشور نیز نقش دارد.
رئیس هیات امنای بنیاد مستضعفان با اشاره به اینکه با پول نفت آنگونه که باید و شاید کشور آباد نمیشود، تصریح کرد: اگر با پول نفت کشور آباد میشد ما اینجا نبودیم. کشور با افکار، تواناییها، خلاقیتها، ابتکارات و دستهای مردم آباد میشود. با پول نفت میتوان پروژه و زیرساخت درست کرد که لازمه توسعه است اما توسعه اصلی و رفع محرومیت با مردم اتفاق میافتد.
وی با اشاره به طرح آمایش، خاطرنشان کرد: طرح آمایش یکی از دردهای کشور است، از قبل انقلاب مطرح بوده و بعد انقلاب نیز این بحث بین وزارت مسکن و شهرسازی و سازمان مدیریت وجود داشته است. در این زمینه در دولتهای مختلف تصمیمگیری نشده و این یکی از نقصهای کشور است. درد ما در کشور و استانها ناهماهنگیهای موجود بوده اما استاندار خراسان رضوی این نشاط و هماهنگی را ایجاد کردند.
انتهای پیام
نظرات