• سه‌شنبه / ۱۶ مهر ۱۳۹۸ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98071612187
  • خبرنگار : 71610

بازگشت آرامش به بغداد و استان‌های جنوبی در آستانه اربعین/ شناسایی عوامل پشت پرده "آشوب بغداد"

بازگشت آرامش به بغداد و استان‌های جنوبی در آستانه اربعین/ شناسایی عوامل پشت پرده "آشوب بغداد"

اطلاعات حاکی از آن هستند که تماس‌ها بین نمایندگان تظاهرکنندگان عراقی و دولت و گروه‌های سیاسی منجر به "نتایج مثبت" و بازگشت آرامش به بغداد و استان‌های جنوبی شده تا مراسم اربعین حسینی که در شرف برگزاری است، باشکوه و در آرامش و امنیت برگزار شود.

به گزارش ایسنا، برای دومین روز آرامشی شکننده بغداد و استان‌های جنوبی عراق را دربرگرفته در حالیکه نیروهای امنیتی همچنان در شهرها مستقر هستند. دولت نیز در حال اجرای وعده‌های اصلاحاتی خود همزمان با تکمیل گزارشی دقیق از وقایع اخیر کشور است. منابع عالی‌رتبه عراقی بر رد پای تل‌آویو در "آشوب بغداد" تاکید کرده و می‌گویند، تل‌آویو فعالیت جاسوسی عظیمی در بغداد داشته است.

به موازات این تحولات پارلمان عراق نیز ساعت یک بعد از ظهر امروز (سه‌شنبه) به وقت محلی جلسه‌ای درباره موضوع تظاهرات و اتخاذ تدابیری در جهت پاسخگویی به خواسته‌های تظاهرکنندگان برگزار می‌کند.

روزنامه لبنانی الاخبار به نقل از منابع نزدیک به عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق نوشت: براساس داده‌های امنیتی دقیق که طی روزهای گذشته جمع‌آوری شده سازمان جاسوسی اسرائیل در کنار گماشته‌گان سفارت آمریکا در بغداد در بهره‌برداری از تظاهرات مردمی و انحراف مسیر تظاهرات مسالمت‌آمیز به سمت آشوب و خرابکاری دست داشته‌ است.

این منابع اشاره کردند، درخواست‌های به حق مردم و اعتراضات‌ محقانه آنها به بیراهه کشیده شد و شعارها رنگ و لعاب سیاسی و ضد دولتی به خود گرفتند، رسانه‌های بیگانه و شبکه‌های ماهواره‌ای و نیز شبکه‌های اجتماعی به طور بی‌سابقه‌ای اخبار اعتراضات عراق را پوشش داده و سعی کردند با آن بازی کنند.

این منابع به الاخبار گفتند، چهره‌های سیاسی نیز سوار موج درخواست برای برکناری دولت شده و توصیه‌هایی به حامیان عبدالمهدی کردند مبنی بر اینکه چشم‌انداز تغییر را می‌بینند.

این منابع افزودند، رویکرد افسران تحت کنترل بود و سعی می‌شد به صورت نرم اقدامات آنها مهار شود البته برخی نیروهای امنیتی بدون اجازه دولت در اعمال زور افراط کردند.

منابع افزودند، عبدالمهدی گزارشی دقیقی از "آشوب بغداد" در دست دارد و می‌داند آمریکایی‌ها و سعودی‌ها در کنار نقش برجسته اسرائیل در تحولات اخیر عراق دست داشتند؛ نقشی که آنها در حوادثی مشابه نظیر حمله به مقرهای حشد شعبی در ماه‌های ژوئیه و اوت ایفا کردند. عبدالمهدی گزارشی دقیق از نقش این سه گروه در تحریک تظاهرکنندگان و خط دادن به آنها مضاف بر برخی گروه‌های میدانی فعال در استان‌های مختلف در جنوب در اختیار دارد.

در سایه بازگشت آرامش به بغداد و برخی استان‌های جنوبی روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی نوشت: فعالان معترض عراقی پس از یک هفته تظاهرات تصمیم گرفتند که فعالیت‌های اعتراضی خود را به مناسبت مراسم بزرگ اربعین متوقف کنند.

در همین راستا، سلیم الجسور، فعال معترض در استان الدیوانیه در جنوب عراق دوشنبه گفت: ده‌ها معترض برای بیان خواسته‌های‌شان در مرکز شهر الدیوانیه تجمع کردند.

وی افزود: این اعتراض بدون ثبت هیچ‌گونه درگیری با نیروهای امنیتی به پایان رسید و فعالان در اعتراضات تصمیم گرفتند که فعالیت‌های خود را به بعد از ایام اربعین موکول کنند.

الجسور تصریح کرد: معترضان فعالیت‌های اعتراضی‌شان را پس از اربعین از سر خواهند گرفت و تا زمان برآورده شدن خواسته‌هایشان، ایجاد فرصت‌های شغلی و محاکمه فاسدان به تظاهرات ادامه خواهند داد.

تظاهرات مشابهی نیز در شهر السماوة مرکز استان المثنی برگزار شد.

در همین راستا، خلدون الأحمد، یکی از تظاهرکنندگان شهر المثنی نیز در این باره اظهار کرد: معترضان عراقی تظاهرات را تا پایان اربعین متوقف کرده‌اند و هدف از این وقفه فراهم شدن شرایط زیارت برای مردم است.

استان ذی‌قار نیز که طی روزهای گذشته شاهد تظاهرات مردمی بود روز گذشته آرام بود و تظاهرات قابل توجهی در این استان مشاهده نشد.

هانی الخلدون، فعال مدنی در ذی قار در این باره گفت: "اکثر ساکنان این استان شیعه هستند، بنابراین معترضان این فرصت را برای مردم فراهم کردند تا مراسم مذهبی را به جا آورند.

همچنین منابع آگاه از بازگشت آرامش به شهرک صدر در بغداد خبر دادند. طبق گفته این منابع، آرامش بار دیگر به شهرک صدر که طی دو روز گذشته شاهد تظاهرات مردمی بود، بازگشته است.

از سوی دیگر، منابع خبری می‌گویند که اینترنت اکنون در شهرها و استان‌های جنوبی عراق که به دلیل ناآرامی‌ها اخیر قطع شده بود، وصل شده است.

تظاهرات در برخی از شهرهای عراق از روز سه‌شنبه گذشته در اعتراض به اوضاع اشتغال، ضعف خدمات‌رسانی و گسترش فساد و عدم مبارزه جدی با آن آغاز شد و تا دوشنبه به شکل پراکنده ادامه داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha