به گزارش ایسنا، مجید معصومی امروز در نشست خبری مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در محل این سازمان، اظهار کرد: یکی از مباحث مطرح در بحث عمران، طرح هادی است. براساس سرشماری سال 95 تعداد روستاهای بالای 20 خانوار، دو هزار و 596 هزار روستا بوده و فعالیت ما در این روستاها به دو بخش تقسیم میشود که شامل تهیه و اجرای طرح هادی است.
وی افزود: تاکنون عملیات تهیه در 97 درصد روستاها انجام شده و علت اختلاف سه درصدی این است که در سرشماری سال 90 تعداد روستاها تغییر پیدا کرده و تعداد روستاهای بالای 20 خانوار افزایش یافته است.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خراسان رضوی بیان کرد: در مرحله اجرا نیز این طرح در 830 روستا اجرا شده که تقریبا 34 درصد روستاها را شامل میشود. اعتبار تخصیص یافته به بخش عمران روستایی در سال جاری 40 میلیارد تومان بوده که هفت میلیارد و 500 میلیون تومان آن به مطالعه و 33 میلیارد تومان آن به اجرا تخصیص یافته است.
معصومی خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود که در سال جاری عملیات تهیه و بازنگری 127 روستا و در مرحله اجرا 205 پروژه اجرا شود. علاوه بر اعتبارات اعلام شده یک ردیف در بودجه ملی وجود دارد که به تناوب تخصیص یاقته میشود و در حال حاضر 3.5 میلیارد تومان به استان ابلاغ شده که 1.1 آن در بخش مطالعات و 2.4 آن در بخش اجرا هزینه خواهد شد.
وی در خصوص جزئیات اختصاص قیر رایگان، اضافه کرد: از سال 94 به چند دستگاه اجرایی قیر رایگان اختصاص یافته که بنیاد مسکن نیز در میان دستگاههای اجرایی مذکور قرار دارد. در سال 94، 21 هزار تن قیر اختصاص یافته و 800 هزار متر مربع آسفالت شده، سال95، مقدار قیر اختصاص یافته 20 هزار تن و میزان آسفالت انجام شده یک میلیون و 20 هزار متر مربع بوده، در سال 96، 26 هزار تن قیر اختصاص یافته و یک میلیون و 30 هزار تن آسفالت شده و در سال 97 نیز قیر اختصاص یافته 20 هزار تن بوده و 900 هزار متر مربع آسفالت شده است.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خراسان رضوی تصریح کرد: به طور کلی در چهار سال اخیر 880 روستا با قیر رایگان آسفالت شده و یکی از افتخارات ما در سال 97 این بوده که در این سال بیشترین میزان قیر به استان خراسان رضوی اختصاص یافته است.
معصومی در زمینه سند روستایی، عنوان کرد: برای تدوین این سند به دلیل اینکه ما از روستائیان وکالت داریم، منابع طبیعی و اراضیهایی که در محدود طرح هادی قرار دارد و متعلق به دولت است را تملیک کرده و به متقاضیان واجد شرایط واگذار میکنیم. همچنین تاکنون پنج هزار و 500 هکتار زمین در کل روستاها از دولت تملیک و به روستائیان واجد شرایط واگذار شده است.
وی ادامه داد: از ابتدای تدوین طرح سند روستایی تاکنون 212 جلد سند در 1800 روستا و از زمان تفویض اختیار تدوین سند به شهرهای بالای 25 هزار نفر به بنیاد مسکن تاکنون هفت هزار و 800 جلد سند صادر شده است.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خراسان رضوی در خصوص تهیه بافت با ارزش و پروژه گردشگری در استان، مطرح کرد: در این زمینه با میراث فرهنگی همکاریهایی صورت گرفته که پس از شناسایی روستاهای دارای قابلیت، اسامی آنان به تهران ارسال و پس از تصویب، اعتبارات خوبی برای تهیه و اجرای طرح در نظر گرفته میشود. در حال حاضر طرحهایی در روستای ریاب شهرستان گناباد، روستای جزین شهرستان بجستان، روستای دیزباد و بوژان در شهرستان نیشابور، روستای کاهک در داورزن و روستای ازقد در طرقبه و شاندیز اجرا شده است.
در ادامه حسن حسینی، معاون امور بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی، اظهار کرد: در استان 486 واحد مسکن روستایی و بر اساس آخرین سرشماری 151 هزار واحد مقاوم و 335 هزار واحد غیر مقاوم وجود دارد. دولت از سال 84 طرح نوسازی مسکن را مطرح کرده و سهم استان به طور متوسط سالانه 15 هزار واحد بوده که تاکنون بازسازی 117 واحد به اتمام رسیده است.
معاون امور بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: سهمیه استان نیز در سال جاری 15 هزار و 500 واحد بوده که از این تعداد هشت هزار واحد ابلاغ، چهار هزار و 450 نفر به بانک معرفی و دو هزار و 355 نفر موفق به دریافت وام شدند. همچنین میزان وام پرداختی 40 میلیون تومان قرضالحسنه با کارمزد چهار درصد و بازپرداخت 15 ساله است.
حسینی خاطرنشان کرد: همچنین برای افرادی که در وضعیت مالی خوبی قرار ندارند از محل حساب بنیاد مسکن تا سقف هشت میلیون تومان وام بلاعوض پرداخت میشود و تاکنون 14 میلیارد
وام بلاعوض پرداخت شده است. علاوه بر آن تفاهمنامهای با بهزیستی منعقد شده که براساس آن به خانوادههای دارای دو معلول 18 میلیون تومان وام بلاعوض برای ساخت مسکن در روستاها اختصاص یابد.
وی افزود: تعداد خانوادههای واجد شرایط این وام 533 نفر بوده که از این تعداد 458 نفر عقد قرارداد شده، 344 نفر پایان کار گرفته و هفت میلیارد تومان وام بلاعوض پرداخت شده که چهار میلیارد و 230 میلیون تومان آن سهم بنیاد بوده و مابقی آن توسط بهزیستی پرداخت شده است.
معاون امور بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: در زمینه جبران خسارتهای ناشی از بلایای طبیعی، پنج هزار و 735 واحد خسارت دیده شناسایی شده که هزار و 906 واحد نیاز به تعمیر داشته و هزار واحد نیز از نظر معیشت آسیب دیدهاند، بازسازی این واحدها نیز در دو فاز بررسی شده است.
حسینی تصریح کرد: در فاز اول هزار و 80 واحد احداثی و 500 واحد تعمیری پیشبینی شده که واحدهای تعمیری به اتمام رسیده و 100واحد نیز احداث شده است، همچنین در فاز دوم دو هزار و 100 واحد احداثی، 500 واحد تعمیری و 500 مشکل معیشتی در دستور کار است.
وی اضافه کرد: فاز اول بازسازیها در استان تا ابتدای دی ماه و فاز دوم تا پایان سال 98 به اتمام میرسد. همچنین لازم به ذکر است که در راستای بازسازی هزینه پروانه، نظارت و آواربرداری رایگان است.
معاون امور بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: در زمینه تسهیلات دولت برای بازسازی روستاها، برای روستاها 40 میلیون تومان وام، 10 میلیون تومان وام بلاعوض برای احداث، شش میلیون تومان وام بلاعوض برای احداث موقت و هشت تن سیمان رایگان معادل 160 پاکت اختصاص یافته و برای شهر نیز 50 میلیون تومان وام، 12 میلیون تومان وام بلاعوض برای احداث و 12 میلیون تومان وام بلاعوض برای احداث موقت و 160 پاکت سیمان رایگان در نظر گرفته شده است.
در بخش دیگری از جلسه حسین بهروانفر، معاون مسکن شهری اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی، اظهار کرد: از سال 86 تاکنون 20 هزار و 52 واحد مسکن مهر در استان ساخته شده که بیشتر آن در شهر مشهد است و از این تعداد هزار و 276 نفر انصراف دادند، 18 هزار و 57 واحد به افراد تحویل داده شده و 728 واحد نیز در دست اجراست. پیشرفت فیزیکی شهرهای زیر 25 هزار نفر حدود 98 درصد است.
معاون مسکن شهری اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: در زمینه مسکن شهری 15 هزار و 500 واحد در قالب 16 پروژه در حال اجرا بوده و از میان آن یک پروژه از محل اعتبارات بودجهای و سایر پروژهها از منابع داخلی بنیاد هزینه شده است. عمده پروژههای مسکن شهری در محدوده میدان امام حسن(ع) و خیابان نمایشگاه قرار دارد که بخشی از آنها حمایتی و بخشی آزاد است.
بهروانفر در خصوص طرح اقدام ملی، ادامه داد: این طرح به صورت پایلوت در کرمان آغاز شده و تمام مراحل آن به صورت الکترونیک بوده و در سامانه طراحی شده برای آن انجام میشود. قرار است این طرح در 10 استان دیگر به صورت پایلوت نیز انجام شود. این طرح همچون طرح مسکن مهر است با این تفاوت که در این طرح زمینهها به افراد واگذار میشود.
انتهای پیام
نظرات