به گزارش ایسنا، به نوشته خبرگزاری فرانسه، دفتر نخست وزیر انگلیس اعلام کرد، بوریس جانسون قصد دارد جزئیات یک "سازش عادلانه و معقول" را در سخنرانی خود در اختتامیه این کنفرانس در شهر منچستر ارائه کرده و در همین روز نیز برنامههایش را به بروکسل ارائه دهد.
بر اساس تاکید این دفتر، این "آخرین پیشنهاد" دولت انگلیس برای توافق بریگزیت خواهد بود و اگر اتحادیه اروپا در قبال آن "تعامل نکند" جانسون تهدیدش را برای خروج بدون توافق کشورش از این اتحادیه در تاریخ 31 اکتبر عملی خواهد کرد.
بر طبق بیانیه دفتر نخست وزیر انگلیس، بوریس جانسون "تحت هیچ شرایطی" درخواستی برای به تاخیر انداختن بریگزیت در نشست 17 و 18 اکتبر در شهر بروکسل مطرح نخواهد کرد.
بر اساس این بیانیه جانسون قصد دارد در سخنرانی امروز خود بگوید: بیایید بریگزیت را عملی کنیم. ما میتوانیم و باید این کار را انجام دهیم و حتما آن را انجام خواهیم داد.
بوریس جانسون وعده داده تا مفاد توافق بریگزیتی که ترزا می، نخست وزیر قبلی انگلیس با بروکسل حاصل کرده بود را مجددا مورد مذاکره قرار دهد. این توافق البته تا کنون سه بار از سوی قانونگذاران پارلمان انگلیس رد شده است.
ترزا می در توافق قبلی که با اتحادیه اروپا حاصل کرده بود در خصوص یکی از اصلی ترین موارد اختلاف میان انگلیس و اتحادیه اروپا یعنی موضوع عدم ایجاد ایست بازرسی های گمرکی در مرز میان ایرلند شمالی به عنوان بخشی از بریتانیا و جمهوری ایرلند به عنوان بخشی از اتحادیه اروپا با حفظ بریتانیا در اتحادیه گمرکی متعلق به اتحادیه اروپا موافقت کرده بود اما روزنامه دیلی تلگراف در گزارشی نوشت، بوریس جانسون به جایش میخواهد ایرلند شمالی را تا سال 2025 در بازار واحد اتحادیه اروپا حفظ کند اما در عین حال آن را زیر مجموعه اتحاد گمرکی با مابقی بریتانیا قرار دهد.
اتحادیه اروپا به احتمال زیاد با این برنامه مخالفت خواهد کرد و بوریس جانسون در اظهاراتی در روز سه شنبه در یک کنفرانس تاکید کرد که به دست آوردن یک توافق با این اتحادیه سخت خواهد بود.
به گزارش دویچه وله، مرز بین دو ایرلند یکی از معضلات اصلی برگزیت به شمار میآید. اظهارات روز سهشنبه بوریس جانسون درباره چالش مرز بین ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند، در کانون توجه خبرگزاریها قرار گرفته است.
جانسون در گفتوگویی با "بیبیسی" مدعی شده که پیشنهاد خوبی برای حل معضل مرز بین دو ایرلند دارد. ادعایی که گرچه جزئیات آن ناروشن بوده و با مخالفت وزیر امور خارجه جمهوری ایرلند روبهرو شده است.
خبرگزاری رویترز نیز روز سهشنبه با انتشار گزارشی نوشت، بوریس جانسون با طرح پیشنهادی جدید بر آن است تا مانع از کنترل مرزی بین دو ایرلند شود. کنترل مرزی بین دو ایرلند موضوعی است که نه مورد نظر جمهوری ایرلند و کشورهای عضو اتحادیه اروپا است و نه سیاستمداران ایرلند شمالی خواستار آن هستند.
اتحادیه اروپا برای حل این معضل تنها یک راه میشناسد و آن بقای کل بریتانیا در اتحادیه گمرکی با کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. چنین امری به معنای آن است که کالاهای ساخت ایرلند شمالی نیز میبایست تابع قوانین و موازین تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا باشند.
این پیشنهاد اتحادیه اروپا با مخالفت سیاستمداران انگلیس روبهرو شده است. همین موضوع و چالش مرزی بین دو ایرلند که ناشی از رد پیشنهاد اروپاست، منجر به آن شد که رایگیری بر سر توافق ترزا می با اتحادیه اروپا سه بار در پارلمان به شکست بیانجامد.
از سوی دیگر، خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا به معنای آن است که مرز بین اتحادیه اروپا و بریتانیا از میان دو ایرلند بگذرد و این موضوعی است که با مخالفت جمهوری ایرلند و همچنین ایرلند شمالی روبهروست.
پیشنهاد بوریس جانسون ایجاد مراکز کنترل تبادل کالا و تردد در هر دو ایرلند است. او اعلام کرده است که بهزودی جزئیات این پیشنهاد را اعلام خواهد کرد.
جانسون از مقامات ایرلند جنوبی، از اتحادیه اروپا و بهویژه از آلمان خواسته است تا با این پیشنهاد موافقت کنند. به این ترتیب، امکان توافق بر سر برگزیت پیش از پایان مهلت تعیین شده (۳۱ اکتبر) فراهم میشود.
نخستوزیر انگلیس اعلام کرد این پیشنهاد را به نشست عالی سران و رهبران اتحادیه اروپا که اواسط ماه اکتبر برگزار میشود، ارائه خواهد کرد.
سیمون کوونی، وزیر امور خارجه جمهوری ایرلند، در نخستین واکنش خود با پیشنهاد بوریس جانسون مخالفت کرده است. وزیر امور خارجه ایرلند با انتشار یک پست توییتری گفته است که مردم هر دو ایرلند، مستحق سرنوشت و راه حل بهتری هستند.
انتهای پیام
نظرات