به گزارش ایسنا، روزنامه الشرق الاوسط نوشت، وزارت دفاع ترکیه در بیانیهای اعلام کرد، پهپاد ناشناس که نوع آن افشا نشده، توسط دو فروند جنگنده اف-۱۶ که ظهر روز دوشنبه از پایگاه هوایی اینجرلیک در شهر آدانا واقع در جنوب ترکیه به پرواز درآمده بودند، سرنگون شد.
در این بیانیه آمده است، نیروهای ژاندارمری در استان کیلیس لاشه این پهپاد را بین پایگاه "چیلدیراوبا" و مرکز اقامت موقت "بشیریه" پیدا کردند.
وزارت دفاع ترکیه همچنین در بیانیه دیگری اعلام کرد، نیروهای ژاندارمری دو تن از نیروهای یگانهای مدافع خلق کرد (ی، پ، گ) را بازداشت کردند که تلاش داشتند جهت اجرای عملیات تروریستی در داخل ترکیه، از طریق مرزها با سوریه وارد ترکیه شوند.
ترکیه ضمن هماهنگی با آمریکا به دنبال ایجاد منطقه امن در عمق خاک سوریه با هدف دور کردن یگانهای کرد (ستون فقرات ائتلاف نیروهای سوریه دموکراتیک) از مرزهای خود و تخلیه منطقه شرق فرات از حضور کردهاست اما آنکارا و واشنگتن درباره عمق این منطقه و عرض آن اختلاف نظر دارند.
رسانههای ترکیه طی روزهای اخیر اطلاعاتی را درباره طرح این کشور برای منطقه امن در شمال سوریه منتشر کردند که آنکارا تمایل دارد در عمق ۳۲ کیلومتری و در عرض ۴۸۰ کیلومتری ایجاد کند.
شبکه رسمی "تی آر تی" نیز تصاویری از طرحهای عمرانی و ماکتهایی از شهرکها و روستاها در شمال و شرق سوریه منتشر کرد که قرار است در این مناطق آوارگان سوری اسکان داده شوند و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد، این منطقه میتواند بین دو تا سه میلیون آواره را در خود جای دهد.
طبق طرح ترکیه که هزینه آن ۲۷ میلیارد دلار تخمین زده شده است، مناطق مسکونی برای اسکان یک میلیون آواره سوری ایجاد میشوند و این طرح شامل ساخت ۱۰ شهرک و ۱۴۰ روستا است. هر شهرک تا ظرفیت اسکان ۳۰ هزار تن و هر روستا تا ظرفیت اسکان ۵۰۰۰ تن توسعه خواهد یافت.
اردوغان در اظهارات ماه میلادی گذشته، از برخی از ویژگیهای این طرح پرده برداشت و گفت، به آمریکا و کشورهای عربی و اروپایی طرحی را برای منطقه امن سوریه پیشنهاد کرده است. وی از جامعه بینالملل نیز خواست از این طرح حمایت کند.
تحلیلگران میگویند: پیشرفت در پروژه منطقه امن به توافق با واشنگتن بر سر این منطقه بستگی دارد که ظاهرا این کشور تاکنون از طریق مرکز عملیات مشترک با ترکیه، در بخش امنیتی و با انجام پروازهای هوایی و گشتهای مشترک فعالیت میکند.
واشنگتن که تمایلی به ایجاد منطقه امن در عمق و مساحتی که ترکیه اعلام کرده، ندارد و در عین حال خواهان پایان دادن کامل به حضور نیروهای سوریه دموکراتیک در این منطقه نیست، گفته، مکانیزم امنیتی که اولین مرحله از منطقه امن است به خوبی پیش میرود.
همچنین جیمز جفری، نماینده ویژه آمریکا در سوریه هفته گذشته گفت، واشنگتن آماده است در خصوص برخی مسائل از جمله بازگشت آوارگان سوری با آنکارا مذاکره کند. دولت آمریکا به لحاظ نظامی در مورد جزئیات منطقه امن با آنکارا همکاری میکند و درباره یک سوم از منطقه شمال شرق سوریه با آنکارا رایزنی کرده است و عمق متفاوتی در ارتباط با عقبنشینی یگانهای مدافع خلق کرد از مرزهای ترکیه، خروج تسلیحات سنگین و گشتهای زمینی و هوایی مشترک آمریکا و ترکیه وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات