به گزارش ایسنا، مسابقات دو ومیدانی قهرمانی جهان در قطر برگزار شد. احسان حدادی (پرتاب دیسک)، حسن تفتیان (دوی ۱۰۰ متر) و مهدی پیرجهان (دوی ۴۰۰ متر با مانع) سه نماینده ایران در این مسابقات بودند. در مرحله مقدماتی تفتیان زمان ۱۰.۲۴ و پیرجهان هم زمان ۵۰.۴۶ را ثبت کردند و موفق به صعود به مراحل بالاتر نشدند. آنها حتی نتوانستند رکوردهای قبلی خود را تکرار کنند و تفتیان پیش از این در دایموند لیگ پاریس و مسابقات بینالمللی سوییس شرکت کرد که نتایج آن به ترتیب ۱۰.۰۳ و ۱۰.۱۶ بود. مهدی پیرجهان هم در مسابقات هند رکورد ۴۹.۳۳ را ثبت کرد اما این بار حدود یک ثانیه اختلاف داشت و جایگاهی بهتر از بیست و پنجمی جهان کسب نکرد.
هادی سپهرزاد، کارشناس دوومیدانی در مورد نتیجه حسن تفتیان به ایسنا گفت: از تفتیان انتظار بیشتری داشتیم چون او سومین بار است که در قهرمانی جهان شرکت میکند. فکر میکنم خود او هم انتظار این عدد را نداشت. رکورد تفتیان و عدم صعود به نیمه نهایی قطعا جای تعجب دارد چون عددی که قبلا دویده بود این توقع را در ما ایجاد کرده بود که به نیمه نهایی میرسد.
او به عملکرد مهدی پیرجهان اشاره و بیان کرد: پیرجهان جوانی ۲۰ ساله است که با رنکینگ وارد مسابقات شد به همین دلیل نتیجهاش تا حدودی قابل قبول بود هر چند انتظار داشتیم که بهتر بدود اما با توجه به اینکه قبل از مسابقات اردو و برنامه خاصی برایش در نظر گرفته نشد، نباید از او انتظار خاصی داشت.
قهرمانی باشگاههای کشور پیرجهان را از آمادگی دور کرد
این کارشناس دلیل عملکرد ضعیف پیرجهان را حضور در سه مرحله از مسابقات قهرمانی باشگاههای کشور دانست و افزود: بعد از اینکه پیرجهان در مسابقات هند دوید و شانس حضور در قهرمانی جهانی را پیدا کرد، فدراسیون باید برنامه ریزی دقیقتری برایش انجام میدادند اما او در سه مرحله قهرمانی باشگاهها علاوه بر ماده تخصصی خود(۴۰۰متر با مانع) در ماده ۱۱۰ متر مانع، ۴۰۰ متر و ۴ در ۱۰۰ متر هم دوید. قطعا ورزشکاری که برای مسابقات بزرگ آماده میشود باید تمرکز خود را بر آن بگذارد در نتیجه انتظار میرفت که پیرجهان با توجه به اینکه دو هفته یک بار در این مسابقات میدوید، از پیک آمادگی بدنی خود خارج شود و خوب ندود اگر او با این شرایط خوب میدوید جای تعجب داشت چون کاملا در اختیار قهرمانی باشگاههای کشور بود.
او در این مورد افزود: یکی از علل چنین شرایطی این بود که رئیس فدراسیون تمام ورزشکاران را مجبور میکرد در مسابقات شرکت کنند تا کیفیت بالا برود، غافل از اینکه ورزشکاری که برای مسابقات جهانی آماده میشود باید نسبت به برخی مسائل کمی از خود گذشتگی نشان دهد. علاوه بر این فدراسیون هم باید تلاش بیشتری میکرد تا این ورزشکار تمرکزش را روی مسابقات جهانی بگذارد اما در عمل این اتفاق نیفتاد.
سپهرزاد درادامه بیان کرد: اگر پیرجهان در لیگ نمیدوید و روند درستی پیش میگرفت روی کارش تاثیر داشت اما به مسیر فدراسیون برگشت و نتیجهاش چیزی است که می بینید شد. حتی شرایط تفتیان که به فرانسه رفت و حدادی که اردوهایش انجام شد با میل باطنی فدراسیون نبود. مسئولان فدراسیون از سخنگوی سازمان تیمهای ملی گرفته تا دبیر و رئیس همه معتقد بودند که این اردو و هزینه نباید انجام شود در نتیجه ورزشکاران تحت فشار قرار گرفتند و از نظر روانی درگیر تلاطمی بودند که خود را ثابت کنند؛ همین باعث شد که انرژی منفی زیادی سمت ورزشکار بیاید و در نهایت چنین عددهایی ثبت شود.
طرد ورزشکاران توسط فدراسیون و بهرهبرداری از عملکرد خوب آنها!
این کارشناس در مورد حمایت مقطعی فدراسیون از حسن تفتیان و فشار روانی وارد شده بر این ورزشکار گفت: تفتیان اصرار بر این داشت که اردوهایش در فرانسه پیگیری شود اما این اردوها قطع شد و فدراسیون گفت که برای تفتیان برنامهای ندارد به همین دلیل او با هزینه شخصی خود اردو برگزار و ورودی کسب کرد. در این شرایط و بعد از مصاحبههای تفتیان، فدراسیون برایش یک اردوی یک ماهه در نظر گرفت و دوباره همین روند ادامه داشت. این شکل صحیح برنامه ریزی برای ورزشکاران نیست.
او در این مورد افزود: شما یا به ورزشکار احتیاج دارید و باید ۱۰۰ درصد از او استفاده کنید یا احتیاج ندارید که باید به او بگویید در چارچوب فدراسیون نیستی و حتی اگر ورودی هم بیاوری اعزام نمیکنیم. درست نیست که ورزشکار با هزینه شخصی خود و با فشارهای روانی نتیجه بگیرد و بعد از آن فدراسیون تبریک بگوید و بهره برداری کند. چند وقتی است که در دو و میدانی شاهد این رفتارها هستیم. ورزشکار را طرد میکنند و همین که نتیجه گرفت او را با سلام و صلوات برمیگردانند اما اگر اوت شود دوباره طردش میکنند.
برای تیم ملی سرپرست تعیین نمیشود تا راه سفر رئیس باز شود
سپهرزاد در بخش دیگری از صحبتهای خود به حضور مجیدکیهانی(رئیس فدراسیون دو و میدانی) در قطر به عنوان سرپرست تیم ملی اشاره کرد و گفت: آقای کیهانی برای اینکه در تمام مسابقات اسمش به عنوان سرمربی یا سرپرست رد شود هیچ وقت سرمربی و سرپرست تیمهای ملی انتخاب نکرد یعنی او یک تخصص را به راحتی کنار گذاشت تا راه را برای سفرهای خودش باز کند. او میگوید برای شرکت در سمینار به قطر رفته است؛ حدود ۴۰ سال است که این سمینارها و کنگرهها برگزار میشود اما به یاد ندارم که روسای سابق فدراسیون در همه آنها شرکت کرده باشد چون فرمالیته است و هر کسی میتواند آنجا برود و بنشیند. او که حق صحبت کردن ندارد، فقط رای میدهد که سرمربی هم میتواند در رای گیری شرکت کند اما آقای کیهانی به بهانههای مختلف دوست دارد با تیم اعزام شود. همه ما میدانیم که کیهانی سفر دوست دارد.
او در مورد نبود اسم تفتیان در استارت لیست مرحله مقدماتی دوی ۱۰۰ متر چند ساعت قبل از شروع مسابقه و شائبه عملکرد ضعیف سرپرست تیم (کیهانی) در این زمینه، گفت: اطلاع دقیقی ندارم، میگویند اشتباه دبیرخانه بوده است اما بعید میدانم در قهرمانی جهان دبیرخانه اشتباه کند چون برگزاری این مسابقات برعهده متخصصانی است که فدراسیون جهانی دو ومیدانی انتخاب میکند. مثل مسابقات ایران نیست که اشتباهات زیادی داشته باشد اما در کل اعزام رئیس فدراسیون به عنوان سرمربی، سرپرست یا هر چیز دیگری درست نیست.
سپهرزاد در پایان به انتخابات پیش روی فدراسیون دوومیدانی اشاره کرد و گفت: دو و میدانی چهار سال سخت را سپری کرد. دوسال با کیهانی کار کردم که ماحصل آن در پرتابهای شاگردانم مشخص است؛ آنها چند مدال کسب کردند اما سودش را کیهانی برد در حالی که هیچ زحمتی برای این نتایج نکشید. امیدوارم که بعد از انتخاب سرپرست تیم، انتخابات سالمی برگزار شود و دوومیدانی سرو سامان بگیرد چون خیلی پسرفت کردیم. امیدوارم کاندیدای به حقی از جنس دوومیدانی و کسی که دغدغهاش ورزش است، در انتخابات شرکت کند، نه اینکه کسی از بانک و فلان شرکت رئیس شود.
انتهای پیام
نظرات