• دوشنبه / ۸ مهر ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 98070805873
  • خبرنگار : 71498

وزیر نفت تاکید کرد

ساخت ۱۰ قلم کالای صنعت نفت در داخل

ساخت ۱۰ قلم کالای صنعت نفت در داخل

وزیر نفت گفت: در شرایط کنونی ساخت ۱۰ قلم کالای صنعت نفت را با جدیت دنبال می‌کنیم همچنین در قراردادهای جدید اعلام خواهیم کرد که چه کالاهایی باید از داخل تامین شود.

به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه امروز در مراسم امضای قرارداد ساخت الکتروپمپ‌های طرح انتقال نفت خام از گوره به جاسک با بیان این‌که تاکنون لوله‌های بدون درز وارد می‌کردیم اما در حال حاضر لوله‌های مقاوم به گاز ترش در داخل کشور ساخته می‌شود، اظهار کرد: قرارداد واردات این لوله‌ها را بسته بودیم که به دلیل تحریم دچار اختلال شد و امکان واردات نداشتیم.

وی افزود: اخیرا با استفاده از ظرفیت داخل این نیاز صنعت نفت تامین می‌شود چرا که اعتقاد ما این است هر آنچه امکان ساخت داخل دارد از سازندگان و متخصصان ایرانی تهیه شود.

وی اظهار کرد: یکی از مهمترین تجهیزات صنعت نفت ماشین‌های دوار است که بیشترین واردات ما نیز در این بخش است، به همین دلیل باید روی ساخت آن‌ها متمرکز شویم، با توجه به این‌که تبریز قطب ساخت پمپ‌هاست، باید در این زمینه رشد کند و زمینه برای ساخت پمپ‌های درون چاهی نیز فراهم شود.

وزیر نفت با بیان این‌که به دنبال توسعه شرق تنگه هرمز و جاسک هستیم، اظهار کرد: در این راستا آنچه منجر به توسعه این مناطق می‌شود نفت است به همین دلیل با توجه به این‌که این منطقه قرار است جزو مناطق آزاد باشد عبور خط لوله یک میلیون بشکه‌ای نفت می‌تواند موجب پیشرفت این منطقه شود.

به گفته وی در این راستا ۷۰۰ میلیون دلار در جاسک سرمایه‌گذاری می‌شود و به دنبال آن پالایشگاه و پتروشیمی نیز ساخته خواهد شد و گاز نیز به این منطقه خواهد رسید.

زنگنه با اشاره به امضای قرارداد ساخت الکتروپمپ‌های طرح انتقال نفت خام از گوره به جاسک، گفت: تبریز در صنعت پمپ‌سازی بسیار قوی است و لازم است که صنعتگران تبریزی را وارد صنعت نفت کنیم.

وی با بیان این‌که قراردادی که امروز با سه شرکت داخلی به امضاء رسیده است، هر سه برای تبریز است، تصریح کرد: با توجه به این‌که تبریز همت بالایی در رسیدن به اهداف دارد لازم است که از استعداد این استان برای توسعه صنعت نفت استفاده کنیم.

وزیر نفت با بیان این‌که پمپ‌هایی که قرارداد آن‌ها امروز به امضاء رسید غول‌آسا هستند، تاکید کرد: ارزش هر کدام از الکتروموتورها ۱۴ تا ۱۵ میلیارد تومان است و این پمپ‌ها بزرگترین پمپ‌هایی هستند که تاکنون در کشور ساخته‌ شده‌اند.

زنگنه یکی از اهداف اصلی طراحی قراردادهای ای پی سی و ای پی دی را زنده کردن امید و ایجاد اشتغال برای صنعتگران ایرانی عنوان و اظهار کرد: صنعت نفت پیشران توسعه و اقتصاد کشور است و این صنعت می‌تواند صنایع کشور را به جریان بیندازد در این راستا نیز هدف ما حمایت از صنعتگران داخلی است.

وی با اشاره به طرح ۱.۸میلیارد دلاری در صنعت نفت، اظهار کرد: این طرح را با قدرت پیش خواهیم برد و در حال حاضر نیز قرار بر این است که فولاد اکسین و مبارکه ورق‌های عریض تولید کند که این ورق‌ها برای اجرایی شدن پروژه خط لوله انتقال نفت از گوره به جاسک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وزیر نفت یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های قرارداد مذکور را واگذاری بهره‌برداری از تلمبه‌خانه‌ها به مدت پنج سال به شرکت‌های داخلی دانست و افزود: به ازای هر بشکه نفت به این شرکت‌ها مبالغی پرداخت خواهد شد یعنی بهره‌برداری، تعمیرات و ساخت برعهده سازنده داخلی است که این مساله در کیفیت و کاهش هزینه‌ها بسیار تاثیرگذار است.

وی با تاکید بر این مساله که قصد داریم تعمیرات واحدهای فعلی را به شرکت‌های حرفه‌ای داخلی بسپاریم، ادامه داد: پارک نوآوری و فناوری نیز یک قدم بزرگ برای حمایت از توسعه فناوری‌های داخلی در صنعت نفت است.

به گفته زنگنه دو موافقت‌نامه برای ساخت پالایشگاه در مکران داده شده و بقیه صنایع مانند ساخت پتروشیمی در برنامه است تا چهره آن منطقه عوض شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha