به گزارش ایسنا، آموزش امری حیاتی است که زندگی ما را پربار و جوامع را تقویت میکند و کمک میکند به سوی آینده رشد کنیم. دست کم ایده اصلی آموزش این است اما در حقیقت آموزشی که ما میشناسیم موجب افول و عدم موفقیت میلیونها نفر در جهان میشود.
برای درک این موضوع میتوان کودک با استعدادی را تصور کرد که آرزوهای بزرگی در سر دارد، اما آموزشی که دریافت میکند مانع رسیدن او به آرزوهایش خواهد شد. او نمیتواند آخرین مطالب درسی را تهیه کند و با منابعی کار میکند که کاملاً قدیمی هستند؛ بدتر آن که معلمان او به منابع بهروز و کارآمد دسترسی ندارند. این شرایط در مدارس و دانشگاههای سراسر جهان در حال تکرار شدن است، در حالی که چنین مشکلاتی برای امر آموزش بسیار جدی هستند. اما راهحل این مشکلات چیست؟
"آموزش باز" یک جنبش جهانی با هدف ارائه آموزش باکیفیت به معلمان و دانشآموزان سراسر دنیاست. ایده اساسی این است که باکیفیتترین مواد درسی روی وب قرار گیرد تا همه بتوانند به طور رایگان به آن دسترسی داشته باشند.
برخلاف شکل رایج کتابها، منابع باز را میتوان اصلاح کرد و به همین دلیل منابع باز هیچوقت منسوخ و قدیمی نمیشوند. به معلمان گواهی دسترسی رایگان داده میشود تا با شرایط سازگار شوند و پیشرفت کنند؛ یا آنچه دانشجویان برای رسیدن به آرزوهایشان به آن احتیاج دارند در اختیارشان قرار میگیرد. از آنجا که به اشتراکگذاری تمامی منابع باز رایگان است، دیگر مدارس به خاطر جایگاهشان یا اینکه چقدر پول دارند محدود نمیشوند.
در همین راستا کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی، "همایش ملی زیستبوم دسترسی همگانی به اطلاعات" را در تاریخ ۲۲ مهر ماه برگزار میکند و شرکتکنندگان در این همایش میتوانند متن کامل مقالات ارسالی خود را تا هفت مهر ماه به رایانامه UCCST@atu.ac.ir ارسال کنند.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر نیز میتوانند به وبسایت کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو به آدرس UCCST.atu.ac.ir مراجعه کنند یا با شماره تلفن ۰۲۱۴۸۳۹۲۴۹۵ تماس بگیرند.
انتهای پیام
نظرات