به گزارش ایسنا، اولین گزارش در خصوص وضعیت پسماندهای عفونی اراک 14 آذرماه 97 با عنوان "استخوان پسماندهای عفونی لای گوشت اراک" بر روی خروجی قرار گرفت که واکنشهای ملی و استانی بسیاری در پی داشت.
امروز نزدیک به 10 ماه از اولین گزارش میگذرد و همچنان پرونده باز است.
شهرداری اراک و سازمان مدیرت پسماند اواخر سال 97 رسما اعلام کرد که تمایلی به جمعآوری این پسماندها ندارد و با این استدلال که شهرداری هیچگونه وظیفهای در قبال جمع آوری و بی خطرسازی این پسماندها ندارد(که البته براساس قانون ادعای درستی است)، سعی بر برداشته شدن این مسئولیت سنگین از دوش سازمان مدیریت پسماند داشت و به صورت مکرر اعضای شورای پنجم شهر اراک نیز در خصوص واگذاری این مسئولیت به شهرداری انتقاد داشتند.
اوایل 98 در جریان برگزاری کارگروه مدیریت پسماند استان مرکزی با نظر اعضای کارگروه و معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی مسئولیت جمعآوری پسماندها برای 6 ماه (تا 31 شهریورماه 98) مجددا به سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک واگذار شد، اما سازمان این بار، سنگ خود را حق کرد که با اتمام این قرارداد 6 ماهه هیچ مسئولیتی در قبال جمع آوری این نوع پسماندها متقبل نخواهد شد.
یکشنبه هفته گذشته کمیسیون خدمات شهری شورای شهر سه ساعت به تحلیل و بررسی وضعیت پسماندهای های عفونی شهر اراک و اقدامات انجام شده از سوی سازمان نظام پزشکی اراک پرداخت و تصمیمگیری نهایی در خصوص ورود مجدد یا عدم ورود مجدد سازمان پسماند به این حوزه را به صحن رسمی شورای شهر و تمامی اعضای پارلمان محلی موکول کرد.
دوشنبه هفته گذشته شورا در جلسه غیرعلنی تصمیم گرفت که با پایان یافتن قرارداد سازمان مدیریت پسماند در 31 شهریورماه شهرداری مجددا به بحث جمع آوری پسماندهای عفونی ورود نکند.
امروز دوم مهر ماه است و قرارداد شهرداری در قبال جمع آوری این پسماندها به پایان رسیده، اما هنوز پیمانکاری جهت مدیریت پسماندهای عفونی شهر اراک توسط سازمان نظام پزشکی انتخاب نشده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک در خصوص روند کار با توجه به پایان یافتن موعد قرارداد شهرداری با پزشکان به ایسنا گفت: با پایان یافتن زمان قرارداد شهرداری، این سازمان رسما از روز گذشته(اول مهرماه) اقدامی نسبت به جمع آوری این پسماندها نکرده است.
حمیدرضا قناتی افزود: سازمان نظارت جدی بر سطلهای زباله شهری دارد، طی دیروز و امروز خوشبختانه موردی از تخلیه زبالههای عفونی به داخل سطلهای زباله شهری یافت نشده است، اما اگر تخلیه انجام گیرد قطعا از پزشکان به مراجع قضایی شکایت خواهد شد.
به گزارش ایسنا، درحال حاضر وضعیت پسماندهای عفونی شهر اراک از هر زمان بیمتولیتر است و با وجود همه اولتیماتوم ها و هشدارهای دوباره شهرداری اراک خطاب به سازمان نظام پزشکی مبنی بر انتخاب شرکتی جهت مدیریت این پسماندها که از ابتدای تابستان تاکنون صورت گرفته، هنوز شرکتی انتخاب نشده است و عملا با خروج شهرداری از پروسه جمع آوری مشخص نیست که چه اتفاقی رخ خواهد داد.
یک عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی اراک نیز در خصوص روند مدیریت این پسماندها و انتخاب شرکتی برای جمع آوری پسماندها بیان کرد: امروز کمیته عفونی سازمان جهت انتخاب پیمانکار این پروژه بزرگ برگزار خواهد شد، 5 شرکت نهایتا تا ساعت 11 امروز قیمت و شرح خدمات را برای انجام کار و شرکت در مناقصه اعلام می کنند و با بازگشایی پاکات امروز این پیمانکار انتخاب می شود.
دکتر عباس یوسفی با اشاره به اینکه 370 پزشک در اراک تولید پسماند عفونی می کنند، تصریح کرد: تلاش بر این است که امروز این شرکت انتخاب شود، یکی از شرکت های حاضر در مناقصه بومی اراک و چهار شرکت از استانهای دیگر هستند که تمام سابقه کار در بحث مدیریت پسماندهای عفونی ندارد.
وی تاکید کرد: مسلما برای استقرار و آغاز به کار این شرکت یکی دو ماه زمان لازم است و سعی می شود برای این فرصت یکی دوماهه مجدد از ظرفیت شهرداری اراک و سازمان پسماند استفاده شود. شهرداری تاکنون این کار را اجرایی کرده است و لازم است تا زمان استقرار پیمانکار کار را ادامه دهد تا شهر دچار مشکل نشود.
به گزارش ایسنا، در این رابطه نقد جدی به عملکرد سازمان نظام پزشکی اراک وارد است، این سازمان با وجود هشدارهای اعلام شده از سوی شهرداری مجدد کار به وقت اضافه کشاند و با اینکه دو روز هم از وقت اضافه گذشته است، اما همچنان کاری به پیش نبرده است.
مشخص نیست کش مکش بین شهرداری و سازمان نظام پزشکی به کجا بینجامد، اما حداقل امیدواریم خروج شهرداری از پروسه جمع آوری پسماندهای عفونی در کنار تاخیر سازمان نظام پزشکی در برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار ضرری به شهر و شهروندان وارد نکند.
نظرات