به گزارش ایسنا، اینجا کربلای 5 است، جایی که یوسف قربانی برای همیشه دلتنگیها و بیکسیهایش را برای آب نوشت و رفت، کربلایی که پر بود از امن یجیب و نالهها و بچههایی که در آبگرفتگی شلمچه، کانال ماهی و زوجی تا صبح آیات ناجی را زمزمه کردهاند.
اینجا کربلا است، جایی که رزمندگان زنجان با سربند «یا زهرا (س)» به سمت شلمچه روانه شدند و هرکسی پهلویش که ترکش خورد، گفت یافاطمه (س) و از پا افتاد و چه تنهایی که بیسر شد و چه رزمندگانی که سر بیتنی سرد را در آغوش آنان جای داد.
حسین محمدی در گفتوگو با ایسنا درباره حضور رزمندگان زنجانی در عملیات کربلای 5، اظهار میکند: عملیات کربلای ۵ با رمز «یا زهرا (س)» در محور شلمچه به صورت گسترده در ۱۹ دیماه ۱۳۶۵ (شب جمعه) با حضور دلاورمردانی از استان زنجان و دیگر نقاط کشور آغاز شد.
این راوی دوران دفاعمقدس با اشاره به اهداف عملیات، ادامه داد: منطقه شلمچه به لحاظ اهمیت سیاسی و نظامی آن، به عنوان یکی از معابر وصولی شهر بصره، همواره در زمره اهداف قوای نظامی جمهوری اسلامی ایران قرار داشت. در صورت تسلط بر این منطقه، ایران میتوانست برتری خود در جنگ را به اثبات برساند.
وی تصریح کرد: استان زنجان شهر غواصان دریادل و شهر شور و شعور حسینی در این عملیات 211 شهید گلگونکفن را شامل 31 شهید از شهرستان ابهر، 27 شهید از شهرستان خدابنده، 149 شهید از شهرستان زنجان و چهار شهید از شهرستان ماهنشان را تقدیم نظام و انقلاب کرده است.
محمدی با اشاره به اینکه متوسط سن حضور رزمندگان زنجانی در این بین 16 تا 31 سال بود، گفت: عملیات کربلای 5 به فاصله 14 روز از عملیات کربلای 4 شروع شد؛ عملیات کربلای 4 با رعایت همه مسایل حفاظتی آغاز شد اما متاسفانه در اثر یک اشتباه بچههای اصفهان این عملیات لو رفت.
وی با بیان اینکه رزمندگان زنجانی در طول هشت سال دفاعمقدس خطشکن بودند، گفت: گردان ولیعصر (عج) به فرماندهی محمدتقی اوصانلو، گردان المهدی به فرماندهی مصطفی حمیدی، تیپ یک لشکر هشت نجف به فرماندهی محمود عباسی، تیپ یک عاشورا به فرماندهی منصور عزتی و ابراهیم اصغری مسئول اطلاعات عملیات گروههایی بودند که رزمندگان زنجانی تحت پوشش این گروهها در کربلای 5 حضور داشتند.
این مدافع حرم ادامه داد: غواصان گردان ولیعصر (عج) به فرماندهی شهیدان خدامرادی و فتحالهی و سایر شهیدان همچون یوسف قربانی و محمود سهرابی خط نفوذناپذیر کوت سواری عراق و در پنج ضلعی و دوعیجی و نهر جاسم رزمندگان مستقر در لشگر نجف در این عملیات شکستند.
وی یادآور شد: شکستن خطوط و استحکامات و پیشروی در شرق بصره، تواناییها و قابلیتهای نظامی عراق را بار دیگر زیر سئوال برد، چنانکه روزنامه «آبزِرِور» چاپ پاریس به نقل از کارشناسان غربی نوشت: «برای اولینبار از آغاز جنگ تاکنون، ناظران و کارشناسان غربی در مورد امکانات دفاعی عراق و حمایت از صدام» دچار تردید شدهاند.
انتهای پیام
نظرات